Semester pågår för fullt...

Skönt att vara hemma några dagar och inte ute i husvagnen hela tiden. Svärfar behöver lite hjälp och vi ska fixa lite hemma också. Efter KM hade vi en skön vecka i Bergslagen. ”Avjavisarna”  Fadde, Lucky, Lizzie, Tillan, Kajsa och Hedda med mattar och hussar har hälsat på oss på campingen. Vi passade på att träna i de fina markerna och främst då på vatten.

Jag upptäckte till min fasa att det inte fanns någon som helst kontakt med internet när jag skulle föra över pengar, betala räkningar och kolla mina mejl vid campingen. Och ingen koll i Facebook!! Snacka om att vara databeroende och nörd!! Hur som helst så fick datorn följa med till Kopparberg där vi kunde få kontakt med it-banken på ICA-parkeringen.

Det var ett riktigt sjudundrade åskväder i lördagskväll. Jag är inte åskrädd men gillar inte när det åskar precis ovanför huvudet. Fast vi kan inte klaga på vädret i övrigt och hoppas att det blir bra resten av semestern också. Nu laddar vi för Gyllerboda Cup som går av stapeln i helgen.

Söta systerdotter/kusin Hedda på besök


 

 


Nu är klubbmästerskapet över för den här gången

Jag försöker komma ihåg vad klubbmästaren i elitklassen heter, jag vet att hunden hade prefixet Peruddens och kollar förstås startlistan. Men där finns det två ”peruddenhundar” och båda med kvinnliga förare. Jag får vackert vänta tills uppgifter kommer på klubbens hemsida. Vad jag vet däremot är att Therese Friberg med Sally blev mästare i öppenklass och Rolf Brorsson med Zeb i nybörjarklass. Lisa Falck och Kotten fick en champagnedusch av Maud Törnblom  – Kotten tituleras nämligen numera: SJCH Respons Intrikata Igelkott-ten. Vilken rolig dag!

Affe har jag inte startat på b-prov sedan hösten 2010 och idag fick vi ett tredjepris som jag faktiskt är ganska nöjd med ”Sammanfattande kritik: Han arbetar genom söket på ett metodiskt och bra sätt. Löser dirigeringsuppgifterna men uppvisar olydnad vid markering. Är lite allmänt stökig, därav priset. Trevligt förd.” 

Strulet på markeringen var helt och hållet mitt fel (han är en jätteduktig markör) och lite allmänt stökiga är vi också – men vi jobbar på att bli bättre  ;-)

Tack Goldenklubben för ett trevligt KM!

 


Är trött i mössan i kväll

Hundarna också fast de mest legat i bilen idag. Men det är ”jaktprovpuls” i luften och det verkar de känna av. Naturligtvis har jag haft störst intresse av öppenklassrutan eftersom Affe och jag ska starta där i morgon. Det var riktigt kul att se alla duktiga förare och hundar. Jättekul att Therese/Sally och Christine/Mysak tog hem varsitt förstapris. Therese var rutbäst dessutom!  Pia/Hera skötte sig också jättebra men hade lite otur på söket. Nästa b-prov blir de riktigt vassa!! Gunilla och Pearl fick ett andrapris i nybörjarklassen, bäst där var Rolf Brorsson/Zeb. Kul! Tyvärr hann jag inte se elitrutan idag. Det får jag ta igen i morgon och håller förstås en tumme för Dessie… fortsättning följer

Matte säger att jag ska hålla truten på jaktprov. Men jag är osäker på vad hon menar - som vanligt, sa Affe


Två arbetsdagar kvar…

har tagit fram packlistan, allt är tvättat och klart att hänga in i garderoben i husvagnen… Åh, vad jag längtar att få komma iväg! Känslan när man kommit fram, fått upp förtältet, plockat i ordning och får sippa på ett glas vin… Mmm… Men nu ska jag skriva en inköpslista, handla på torsdag och fylla det lilla kylskåpet...

I morse hade husse kameran med på morgonrundan. Gissa om några var sugna på gåsjakt...

 

 

 


Fyra arbetsdagar kvar – sedan efterlängtad semester!!

Det blir också fyra fixardagar: tvätta, packa, planera, handla…osv.  Tvättmaskinen surrar redan i tvättstugan. På fredag rullar vi västerut mot Villingsberg och helgens klubbmästerskap. Förra året blev det ju varken KM eller ”Specialen” för oss eftersom vi hade tidig semester/valpledighet. Vi hade ju hämtat hem Brolle-Bompa. Så i år känns det extra kul och vi hoppas att ”alla är där”.

 

 

 


Jag har varit ledig...

sedan i fredags och faktiskt (!) tränat Affe en stund varje dag. Det är mest vattendirigering som jag jobbat med, det fungerar inte riktigt som jag skulle önska. Han litar inte fullt ut på mig utan "kan själv". Förhoppningsvis får vi till det till GRKs KM om två veckor. Och funkar det inte - så vad gör det om hundra år? Kul har vi i alla fall och han är en underbar hund som verkligen har glimten i ögat. Träningskompisarna/grannarna Marie och Vimla har gjort framsteg i sin träning men har också lite att putsa på. Nu ska vi jobba resten av veckan och då blir det inte så mycket tid över till träning...
 
Ha en bra vecka!
 
 

Jag har fått ”värsta fästingnojan”...

efter rena rama invasionen av fästingar. Vi plockar bort tio-femton om dagen  från hundarna . Både Dennis och jag har haft – en respektive två – som suttit fast. Det har inte hänt mig sedan 70-talet! Brolle står ju redan på en antibiotikakur, men eftersom jag tycker att Affe verkar lite trött, har vi låtit kolla upp hans blod också, vi får svar under dagen. Fixodida Zx håller definitivt inte fästingarna borta som reklamen utlovar, inte hos oss i alla fall. I våras pratade man om att det inte skulle bli så mycket fästingar i år eftersom det blev kallt innan snön kom. Det var nog någon annanstans…

På jobbet märks det tydligt att är det semestermånad, det är så tyst och lugnt, de flesta har ledigt. Men den som väntar på något gott - snart är det vår tur!

 


RSS 2.0