Vi tänder ett ljus...

och tänker på alla nära och kära som inte finns med oss längre. För säkerhets skull har vi godis i beredskap hemma om det skulle knacka på dörren. Trevlig helg!



Buuuu! Vampyrer och annat otyg...


Mörkt hela dan...

regnigt, blåsigt och trist. Affe har tagit sej för att sno saker ur min väska hela tiden - allt från halstabletter till glasögonfodral. Jag måste hänga upp väskan så han inte når och då tar han mina skor i stället. Önskar jag hade ett uns av hans energi.


Hörde på radion att humansjukvården i Skaraborg samarbetar med Blåstjärnans Djursjukhus i Skara. De har nämligen en fin magnetröntgenutrustning och inte så många patienter per vecka, så de kan även ta emot tvåbenta patienter. Smart att ta tillvara på de resurser som finns, dra in på långa väntelistor och onödigt lidande. Samarbetet fungerar alldeles utmärkt, men de tvåbenta hade gärna delat väntrum med de fyrbenta. Under reportaget skulle en häst som led av huvudvärk röntgas, sedan en äldre dam med ryggproblem - hon tyckte inte att det var något problem att föregående patient var en häst. Skönt att höra nåt positivt bland alla finanskriser och katastrofer.


Huka er...

kära arbetskamrater, här kommer vi med nyladdade batterier! Nåja, det var kanske att ta i. Men en skön ledighet har vi haft  i alla fall. En fyradagarsvecka att se fram emot känns inte helt fel! Ha det!


Söndagskväll...

Mysigt att vara ledig i morron också och få sova länge. Sån här ledighet borde man skämma bort sej med oftare. Idag har det blåst och regnat så vi har mest varit inne och kurat. Tyst och fridfullt är det, bara regnet som smattrar på husvagnstaket. Hundarna verkar njuta av lugnet också. Ha en fortsatt skön söndagkväll.


Eftermiddagspromenad...

i solen efter att vi ställt upp husvagnen och ätit lunch. Hundarna får busa runt som de vill. Vi är nog inga riktiga campare som gillar det här livet före och efter säsongen, när vi får vara nästan ensamma :-)  Vi fortsätter på inslagen linje och slappar vidare...



Bus-Affe och...



Tjalle-pojken njuter av friheten


Vi sticker iväg…

på en tur innan vi "ställer av" husvagnen för vintern. Bara lugna sköna promenader med hundarna, sova länge på morron, läsa och ha det riktigt gott. Den här veckan har vi knappt hunnit prata med varann! Ha en skön helg!







Tillbaka igen…

och två arbetsdagar kvar på veckan. Hittade en digitalkamera värd ca 5 000 kr i smådelar i biabädden när jag kom hem. Affe är på skäliga grunder synnerligen misstänkt för dådet, men Tjalle går inte helt fri utan misstanke han heller. Hoppas att hemförsäkringen täcker missöden pga odrägliga slynglar. Vi har bestämt att ta en riktig "slöhelg", sova, ta skogspromenader och ladda batterierna. Ska bli jätteskönt! Tack för alla gulliga mejl och hälsningar i gästboken! Ha en fortsatt bra vecka!



Vem är den skyldige??


En toppenhelg...

har vi haft både Dennis och jag. Och nu är det dags för mej att packa väskan igen för tjänsteresa. Längtar hem innan jag har åkt, men det blir säkert intressant. Och det är alltid kul att träffa kolleger från hela landet. Ha det gott!



Höstgolden - Lisabackens Fia Fikon

Vi packar…

Dennis för sin Londonresa och jag för att åka på arbetsmöte till Björklinge Energi. Testar just nu ett mobilt bredband som jag köpt. Både Affe och Tjalle följer med mej. Kollegan Ing-Marie (kattuppfödare) har lovat ta en av dem på lunchpromenaden :-)  Direkt efter jobbet åker jag till Gyllerboda och Gunilla och Bengt för en helgkurs. Det ska bli kul och spännande.


Som vanligt när vi packar blir hundarna lite oroliga - nåt är på gång! Just nu har de dragkamp om en dalmatiner. Men det är inte så dramatiskt som det låter - den är i teddy och en gåva från barnbarnet Ellen 4 år. De fick varsitt av hennes gosedjur sist hon var här - en dalmatiner och en spaniel. Mycket generöst av henne eftersom hon älskar sina gosedjur.


Trevlig helg önskar vi alla - en särskild kram till "Söderbärkegänget". Ha det så kul!


Tisdagsträning…

Affe och jag fick ledigt några timmar på förmiddagen och kunde sticka iväg och träna med Eva K, Eva E, Tina C och Maria H, som var inom vårt hemområde idag :-).  Skönt att bara ha 10 minuters åkväg. Walk up, linjetag, markering, lite närsök, stadgeövningar - tack för en jättebra träning i härligt väder!



Nåt är på gång...! Och vi hänger gärna med! Mimmi och Arrow



Affe har en plats i solen



En, två, tre, många skott kommer att gå åt



Eva K och Mimmi, Tina och Freddie och...



Eva E och Arrow och Maria H - lite funderingar



Solen värmer gott!



Här är det dirigering på gång! Maria och...





Arraks



Vi hade gärna stannat ute hela dagen, men måste jobba lite också



Affe eftermiddagsfikar helst med Ing-Marie och Britt...



undrar varför   :-)


Uppskattat uppträdande…

Svärfar och jag var och såg på dansuppvisning i går eftermiddan. Det var dansgruppen Ösmos barn som uppträdde på Balders äldreboende. I dansgruppen ingår barnbarnet Tilda 7 år. Hon och hennes kompisar tränar dans flera gånger i veckan och är så jätteduktiga. De dansade flera karaktärsdanser, klassiskt och stepp. Jag behöver väl inte nämna att de blev uppskattade? Tyvärr blev inte bilderna så bra, men jag visar dem ändå...

Cowgirls! Yaahiiii! (Tilda i mitten)


Lite rysk karaktärsdans



Klassiskt - små ballerinor



Och så var det dags för stepp



Det gäller att vara fokuserad!




Små fnittertippor! 




 


Jahapp! Så var det fredag igen…

Veckorna består numera av måndagar och fredagar, dagarna däremellan bara försvinner. Vi ser fram emot middag hos vännerna Eva och Kjelle på lördag. Och dansuppvisning av Ösmos barn på söndag. Barnbarnet Tilda, 7 år, ingår i dansgruppen och ska bl a steppa. Som vanligt är det en del "måsten" som ska fixas också. Lite hundträning vill vi hinna med... och sen är det måndag igen :-)  Ha en trevlig helg!



Fniss! Undrar vad han fnittrar åt?


Tisdagssemester…

Idag har Affe och jag varit med "labbegänget" hos Anita Norrblom för en hel dags träning. Vi fick samåka med Kristina och Hero - så skönt för axlar och nacke att slippa köra! Tack snälla Kristina! Som vanligt hade vi jättekul. Mimmi och Hero fick göra mer avancerade övningar medan "ungpojkarna"; Cobber, Arrow och Affe fick övningar anpassade till deras nivå. Jag blev så jätteglad av att höra att Affe gjort framsteg sedan sist vi träffade Anita.


När vi kom hem orkade inte Affe terrorisera Tjalle som han brukar, utan åt snabbt sin kvällsmat och försvann sen till John Blund. Och det är inte utan att matte själv har en och annan trötting i ögonen också. Tack för idag! Och självklart håller vi tummarna för Kristina, Peter, Tina och Tina som ska på WT på söndag.



Höstrusk...

Tittar ut genom fönstret och ser det första höstrusket med blåst och regn. Dennis kommer in med två blöta, glada hundar som inte bryr sej ett dugg om vädret. Tvärtom är det jättekul när det blåser omkring en massa löv som de kan jaga. I eftermiddag ska vi iväg och träna hundarna - det blir regnställ på!

Bara det inte blåser omkull träd över "våra" ledningar så det blir strömavbrott! Snacka om arbetsskadad! Men jag jobbar på energibolag och vet hur farligt det kan vara och hur synd det är om dem som drabbas av elavbrott. När det händer förundras man av hur otroligt beroende vi är av el. Det är bara att hålla tummarna för att det mojnar snart.


Apropå vädret - så läste jag att DN Kultur frågat läsarna vilka svenska ord de finner vackrast. Drygt fem tusen svarade och de ord som vann flest röster hade stark anknytning till årstid och natur - sommar, sommarvind, solregn, dagsmeja, skärgård...osv. Nu ska jag ska titta på lite sommarbilder i stället för genom fönstret. Ha en bra dag!



Mmmm... Solvarma smultron


Sköööna fredag...

Slappa framför teven med ett glas vin. I morgon firar vi svärfars 92 års dag - han är nog piggare än Dennis och jag tillsammans :-). Han cyklar ledigt 5 mil. På söndag ska vi träna med "labbekompisarna", ska bli kul! Ha en bra helg!



Det är mycket höst nu...


RSS 2.0