Trötta och nöjda…

efter en härlig helg i Skarby Kaptensgård har vi kommit hem. Husvagnen är städad och borttappade nycklar upphittade. Så nu är det natti-natti för oss...

Kräftskiva, god mat och dryck hos gästvänliga Inga-Lill och Åke. Det kan inte bli bättre! Detta var andra året å rad så - nu finns det risk att det blir tradition! ;-)

Tyvärr blev det ingen andjakt eftersom änderna lyste med sin frånvaro. Men jättebra träning blev det! Alla hundar och förare skötte sig med den äran. "Funkisar" hjälptes vi åt att vara och domare var Christina och Åke. Ingemar är en mycket god skytt - träff varenda gång!! Tack hela gänget för en jättemysig helg! Kram till er alla! Fler bilder kommer på hemsidan så småningom...



Skarby Kaptensgård


Härliga träningsmarker!!


Nu är det packat och klart…

och vi ser fram emot en härlig helg hos Inga-Lill och Åke i Skarby. Bara att få träna på deras fina marker och vid dammarna är toppen. Det ska bli så kul att träffa alla igen. Ha en trevlig helg!



Tack för senast!

Vi hade en jättetrevlig onsdagskväll hos Gunilla och Arne. Surströmmingen, med alla tillbehören, smakade ljuvligt! Även om jag inte är någon storätare så tycker jag om att hålla på traditionen. Och sensation! Dennis gjorde sig en klämma och provsmakade på läckerheterna. Men han tyckte att Gunillas pajer smakade bättre.  


Stackars Affe vaknade i morse med ett igensvullet öga, troligtvis ett insektsbett. Men svullnaden har gått ner under dagen och nu verkar allt normalt igen. Skönt att helgen närmar sig!



Jag läste...

att lundehunden har sex tår och att den kan stänga sina öron (!). Min erfarenhet är att också golden kan göra det - i alla fall Tjalle och Affe.


I kväll är vi bjudna till Gunilla, Arne och Immer. Gunilla och jag ska äta surströmming. Arne och Dennis kan inte förstå att man kan det - så dom ska äta nåt annat! Att dom kan!!


Nu ska jag gå en lunchpromenad med Affe som är 18 månader idag. Få se om han kör med öppna eller stängda öron. Ha det bra!



Det blir en vacker höst!

Idag den 24 augusti - Bartolomeusdagen - kan man få en hint om hur hösten kommer att bli (i alla fall enl. Bondepraktikan). Och eftersom det har varit klart och soligt väder idag så vi kan se fram emot en vacker höst!


Det här med "måste-helg" blev en flopp för min del. Dennis var duktig och fixade vad han skulle. Jag var "oduktig" och gjorde bara hälften av vad jag tänkt. Men det var roligare att vara barnvakt och att träna hundarna...  :-) Ha en bra vecka!




Vilken mallig Tjalle!



Klonk! Inte en dansk skalle utan en andskalle...!




Håll fast! Sitt, stanna kvar! Skittråkigt! sa Affe




 


Det är mycket roligare att springa!



Trött på att vara med på bild?


 


Den här helgen...

blir en "måste"-helg. Suck! Uteplatsen ser ut som en djungel, blommorna i amplarna har vissnat ner, rabatterna behöver ans och spaljén ska färdigställas...  Det är dock inga stora ytor som ska fixas, så jag lär kunna klämma in lite viltträning för Affe i alla fall. Min snälla arbetskompis ringde efter honom i veckan, så att han fick apportera nyskjuten kaja. Det var Affes varmviltspremiär och han hade inga problem alls att söka och apportera - även om avlämningarna fortfarande inte är nåt att skryta med. Men skam den som ger sej - vi tränar på!! Trevlig helg






Träning vid dammen...

Trots en del skador (nackspärr, en skadad hand mm) och regn så blev det träning ändå i går kväll. Efter träningen bjöd Jill och Peter på grillning hemma hos sig  - Tack så jättemycket! Det var så roligt att träffas igen efter semesteruppehållet.


En laddad Bumper girl...


Störning i träningen...

När vi träffar på Karl-Johan och gulingar i skogen, så glömmer vi allt annat - så i eftermiddags blev det bara lite hundträning och mycket svampsök. Vi får njuta av goda svampmackor i kväll...



Vi gillar inte bara fyrbenta gulingar - enbenta duger också


När katten är borta...

dansar råttorna på bordet! Jag sitter och tittar på bilder från förra sommaren. Så får jag se den här bilden, som jag inte sett förut. Fotografen är husse och läromästaren är Tjalle. Jag som var så bekymrad över att Affe jämt klättrade upp på bordet och snodde bl a jordgubbar när han var valp - nu förstår vilka som lärt honom!!



Alla smulor ska bort!

Hemma igen...

En slapp och mysig helg har vi haft - lufsat i skogen och hittat lite svamp, tränat hundarna lite grann, sovit länge om morgnarna, käkat god mat....osv. Regnet kom på eftermiddagen i dag - så då fick det bli lite OS-tittande tills det var dags att packa ihop och åka hem.

Jag kan inte låta bli att känna lite vemod när skördetröskorna går för högtryck och det känns som höst i luften - tänk om vi kunde få ha sommar tre månader till...! Fast jag gillar ju hösten också försås :-) Ha en bra vecka!

Rutten snok luktar pyton!

Min hund och jag har olika uppfattning om vad som doftar gott! Han tycker att rutten snok luktar ljuvligt och passade på att rulla sig ordentligt på den innan jag hann ingripa. Rutten snok luktar pyton kan jag upplysa om! Jag tycker att han doftar gott nu när han är nyschamponerad.

Apropå dofter - så här i surströmmingstider - vill jag gärna dela med mej ett drinktips som jag fått. En utmärkt välkomstdrink på surströmmingspartyt:


Gällivare Sunrise

Blanda lika delar hembränt och surströmmingsspad i ett stort grogglas,

kläm fast en skiva rökt korv på kanten


Trevlig helg!


Stackars Affe - detta måste vara kvalificerat djurplågeri!


Onsdag kväll...

Vi planerar att åka iväg en sväng med husvagnen. Skönt att sticka iväg direkt efter jobbet på fredag och sedan ta det riktigt lugnt ett par dagar. Det gör inget att vädret inte ska bli så bra... Det är bara att gilla läget och ta på regnkläderna - hundarna vill ju gärna komma ut och göra av med lite energi. Men en bra bok, korsord/sudoku och lite god mat ska också få följa med....



Här har vi hamnat i blåsväder...! Men det gick bra, markeringsdummien kom
hem och Anita och båten brydde sig  Affe inte ett dugg om. Jättebra träning!


Goldenspecialen...

Vad skoj det har varit att träffa så många trevliga människor och att få se så många duktiga hundar! En Goldenmästare är korad - Petra och Connor för andra gången i rad! Mighty Duck´s Oden kom tvåa och trea blev hans mamma Bitch (Aim High Flying Bitch). Bilder kommer så småningom på hemsidan...



Goldenmästare 2008 - Petra och Connor

Sorgliga nyheter...

Igår fick Skorpans familj ta det där sista tunga beslutet som vi alla hundägare bävar inför och hon fick lugnt och stilla somna in. Hon (TJH R SVCH Aim High Cruel Callista) blev nästan 13 år och har haft ett mycket aktivt och händelserikt liv. De sista åren som pigg och alert "pensionär". Två kullar med härliga hundar har hon lämnat.


Vi känner med er och skickar många tröstekramar


Vi har börjat packa...

för att åka till Härjarö och Goldenspecialen som går av stapeln fredag - söndag. Förhoppningsvis ska vi kunna komma iväg redan i morgon kväll efter jobbet, om det inte blir för stressigt. Enligt väderprognosen verkar det vettigt att packa stövlar och regnkläder. Bara det inte blir för mycket regn! Det ska bli så kul att träffa alla vi känner och att få se alla duktiga hundar. Affe och Tjalle ska inte starta i år, men till nästa år hoppas vi kunna vara med.   


Sista semesterdagen...

Tiden går fort när man är ledig och en riktigt skön semester har vi haft. Den här helgen kommer Kristina och Vira och hälsar på. Förutom att ha mysigt, äta och dricka gott ska vi träna hundarna. Vädret ska visst inte bli så bra - mulet lördag och regn söndag. Vi får hoppas att det inte regnar för mycket, annars är det ju perfekt hundträningsväder. Ha en trevlig helg!



Foto: Dennis Uppgard © 2008


RSS 2.0