Veckans fredag ser ut att bli en fin dag

Skönt efter allt regn som kom igår. På kvällen hade vi uppehåll och kunde gå ut och träna lite med hundarna. Vi jobbade med långa linjetag och det gick väl ”så där”. Skulle också behöva träna mer på vatten och tusen saker till… men nu är det inte många arbetsdagar kvar till SEMESTERN och DÅ ska jag träna allt det där som fattas. Jag kanske kommer att behöva semester efter semestern :o) 

Ha en trevlig helg!





Eva och lilla Socker...

kom och fikade med oss på eftermiddagen.





Kul att busa en stund, sa Affe



Men småtjejer kan vara rätt jobbiga och efterhängsna, så jag hoppar upp
rabatten...





Ha, ha du kan inte nå mig!



Småtjejer är bäst när de sover...



Idag fick vi hem

en nyreparerad bil med fungerande AC och – Lycka! – jag kan sluta oroa mig för att vi inte ska komma iväg på husvagnssemester. Dessutom blev det mycket billigare än vi räknat med. Ska vi kanske köpa en lott?

Dennis har haft mindre tur. I lördags blev han biten av en hund och igår stucken av en ilsken geting. Idag har jag ”hackat” lite på honom men det brukar han inte bry sig så mycket om.

Hundarna fick ett kort träningspass ikväll. Dennis la ut ett sök åt Tjalle och Affe fick lite dirigering. Det gick faktiskt riktigt bra. Resten av kvällen har jag ägnat åt hemsidans fotoalbum och bilderna från klubbmästerskapet. Ett jättebra prov på alla sätt; bra upplägg på samtliga rutor, duktiga funktionärer som såg till att allt flöt på bra, bra domare, trevliga deltagare och inte minst – fint väder och vacker miljö.

Nu fortsätter nedräkningen till Goldenspecialen och därmed SEMESTER!



Matte tror att hon ska kunna dirigera mej - men vänta ska du få se vem som är dirigent
i den här flocken, sa Affe

Läste i morgontidningen...

att vi bara haft 1,6 mm regn under juli i Stockholm. Och det är verkligen torrt så det ryker ute i markerna. Hoppas att alla är försiktiga så vi slipper skogsbränder. Våra hundar får långnos när de söker svalka i de diken de vanligtvis brukar bada och skita ner sig i – de är alldeles torra! På dagarna ligger Affe och Tjalle mest och flämtar av värmen i skuggan eller inomhus, de trivs mycket bättre kvällstid då vi kan träna lite.



Här är det lite svalare, sa Affe



Hemma igen

Vi kom inte hem förrän vid midnatt och det känns i kropp och knopp nu på morgonen. Inte så många timmars sömn. Men vi har haft en härlig helg i Kratte Masugn. Jag återkommer med en liten rapport senare, nu måste jag ila iväg till jobbet. Ha en bra dag!

KM-rapport forts…

Idag, lördag, åkte vi direkt till ökl-rutan. Tyvärr hann vi inte se första paret ut. Jag tycker att rutans upplägg var mycket tilltalande och känner mig jättesugen på att få prova Affe i morgon. Förstaprisen i den här klassen gick till TJHR Vassruggens Vade Brand och Respons Intrikata Igelgott-ten ”Kotten” och Lisa Falck. För oss som känner Lisa och Kotten värmde det hjärtat lite extra eftersom vi vet att Kotten är specialist på att hitta på små överraskningar för sin matte i provsituationer. Men idag satt allt där det skulle. Härligt att se en hund som är helt blind på ena ögat kunna utföra provet så förtjänstfullt. Heja Kotten – min favorit idag.

Elitrutan hade också ett trevligt upplägg, men var tydligen ändå ganska svår eftersom inget förstapris delades ut. Det fanns ingen nolla eftersom alla hundarna höll en så hög klass att samtliga placerade sig som treor utom en – en tvåa - DKBRCH Hilderyth Cabriele med förare Peter Schou Andersen. Så skulle vi ila till nybörjarrutan – men för sent! Provet var slut när vi kom fram. Men visade sig att där hade nollorna duggat tätt. Lisabackens Gangster Glimma med matte Emma Regberg hade visat framfötterna/-tassarna och knep den enda ettan för dagen.

Så till morgondagen – vår premiär i öppen klass. Min vana trogen har jag anmält till prov innan vi är färdiga för att starta – inte snällt mot Affe men typiskt mig. Jag har dock bestämt att se provet som en träning inför vad som komma skall. Det innebär att jag kommer att bryta vid minsta motgång – vi ska inte ha några bad feelings när vi går därifrån på grund av mig. Jag älskar min lille kille som är snabb som en iller när han jobbar med en stor portion jaktkamplust och dessutom mycket will to please. Det är något jag rädd om och jag är mycket stolt och glad över min honom, sedan får andra tycka vad de vill om storlek och härstamning. Sådant skitprat bryr jag mig inte om.


Liten KM-rapport

Igår fredag vaknade vi återigen till en solig och varm dag. Sju nybörjarhundar skulle provas och samlingen var klockan nio. Skönt med en sovmorgon. Nybörjarrutan låg några kilometer ifrån samlingsplatsen så vi tog bilen och for iväg. Provet började med två enkelmarkeringar på vatten, sedan ett sök med fem vilt, ett riktat närsök och avslutningsvis en enkelmarkering. Det var genomgående duktiga och arbetsglada hundar, utslagsgivande blev söket där flera hade en tendens att fastna lite grann i den högra delen av sökrutan. Seaspirit Mynta och Kicki Lilliehöök lyckades bäst i söket och var genomgående mycket duktiga. Därmed mitt favorit ekipage.

Tre förstapris delades ut på eftermiddagen, den bästa av dem kommer att koras vid prisutdelningen på söndag.Idag blir det snärjigare för oss eftersom det är alla tre klasserna och vi vill se så mycket som möjligt.

Domare Bengt Gustafsson, Kicki Lilliehöök och Seaspirit Mynta (någonstans
ute i det höga gräset i sökrutan)


Det regnar i Kratte Masugn…

och det smattrar så rogivande på husvagnstaket. Efter en resa på ca fyra timmar hit upp och utan AC i bilen var vi rätt möra när vi kom fram, så den svala luften känns helt underbar. Hur klarade vi oss innan vi hade AC?

Nu är det dags att krypa i säng, jag har satt på en bok-CD vilket betyder att jag kommer att somna innan jag lagt huvudet på kudden – men vad gör det? Natti-natti!



Vi packar husvagnen...

och i morgon efter jobbet drar vi norrut mot Kratte Masugn och Goldenklubbens KM. Det känns nästan som om vi har semester på gång, men så är det ju inte. Vi får vänta ett tag till med det. Men det ska bli toppen att komma ut på lite hundevenemang igen och träffa trevliga människor (och hundar förstås). Jag hoppas att min rygg är snäll mot mig – men jag ska genomföra provet om än på alla fyra – så det så! Undrar vad domaren skulle säga i så fall  :o)
Vi önskar alla startande LYCKA TILL!



En skrytbild från KM 2009, min matte är rosettfreak… och jag är hennes
absolut i särklass bästa hund säger hon. Men… hur många har hon egent-
ligen? Tjalle är ju husses hund!


Värmebölja…

och den bästa platsen för oss och hundarna är vid vattnet. Man ser hur Tjalle och Affe riktigt njuter av att simma omkring, så kommer de upp en sväng på land och skakar av sig vattnet över mig och min bok och så ner i vattnet igen. För min del gör det inget när det är så varmt, men boken tar lite stryk.

En liten fundering har vi dock. Vi undrar hur korkade sportfiskare är egentligen som slänger stora härvor av nylonrev omkring sig, ibland med krokar och drag också. Den här gången var det Tjalle som fastnade, men han har tur som har en husse som kan trassla ut honom. Det har kanske inte räven eller något annat vilt har, som smyger fram för att förse sig av allehanda godsaker som ligger kringströdda – kycklingben bland engångsgrillar, ölburkar och massor av annat skit som ”naturälskarna” lämnat efter sig. Hur tänker du som gör så? Vi brukar städa upp efter dig och hoppas att det är skräpfritt nästa gång vi kommer dit. Men…

En härlig sommar har vi i alla fall och vi njuter av den så mycket vi kan



Nu ska matte få en svalkande dusch!



Åh, vad skönt att det är fredag!

Något gott att äta och sedan bara sitta ute och njuta av en ljummen kväll och ta det lugnt.

Tack familjen Ahlström för en mysig torsdagskväll med så mycket god mat och trevligt sällskap! Jag hoppas att vi ses snart igen!



Agnes fixar en supertorr drink på enbart sugrör…



som Zoie tycks ha förväntningar på

Trevlig helg!


Det händer mycket...

på valpfronten just nu. Vännerna Eva och Kjelle hämtade hem sin lilla Socker (labbevalp) i går. Vi hoppas få komma och beundra henne någon kväll i veckan. Hos Johan och Ankie har en kull med fem små Fixa-valpar (Jack Russel) kommit till världen.

När jag anmäler till prov tycker jag alltid att det finns gott om tid till träning. Sedan närmar sig provet med stormsteg och varje träningspass upptäcker jag nya saker som vi behöver jobba mer med. Oj, oj – hur ska det gå?? Ha en bra vecka!





I går kväll...

åkte vi till skjutbanan. Dennis ville träningsskjuta lite grann och jag tog Affe och följde med för att göra ingenting. Det är ju faktiskt en jättebra träning som, jag i alla fall, gör alltför sällan. Skott triggar ju förstås – och naturligtvis kopplade han det till apportering ”på det här stället kan det  hända roliga saker”! När han sedan upptäckte lerduvorna som for iväg tyckte han nog att jag var jättetrist som inte skickade iväg honom att hämta. Men ganska snabbt insåg han att jag bara skulle sitta där på pallen och vara TRÅÅÅKIG!! Jag tror att han markerade varenda lerduva där han låg nedanför mig (det var fem skyttar som tränade). 

Vi avslutade kvällen med en skön promenad över klövervallarna. Vilka härliga kvällar det är nu, det gäller verkligen att passa på att njuta…



Mina pojkar...



Här ser du en kille med massor av klöver...(Tjalle). Trevlig helg!



RSS 2.0