Morgonrundan...

Jag tog några bilder på "morgonrundan". Vi promenerade utmed småbåtshamnen idag. Det sägs att en värmebölja är på väg - så det lär bli ännu torrare!

image84

Den här lilla ån har nästan torkat ut. Många Nynäshamnare har redan sjösatt sina båtar och längtar förstås efter att få kasta loss och sticka ut i skärgården.

image85

image86

image87

En del låter sig inte störas i frukosten!

image88

Affe kan tänka sig att störa ordentligt! I gästhamnen är det redan full aktivitet fastän det är tidigt...

image89

image90

Det är Lax Cup idag! Lycka till alla storfiskare! För Affe och mej är det jobb dax..





Här kommer...

Tussan, det är hon och hennes kollega som bestämmer i Stall Kalvö - men det är nog inte Kicki och Lasse riktigt medvetna om - däremot är nog alla hundar helt införstådda med det! Affe är supersugen på att jaga henne, men jag tror inte att hon skulle nedlåta sig att springa ens... Hon brukar studera oss med en lätt överseende min när vi tränar fotgående runt henne då hon ligger på stallbacken och solar...

image82

image83

Underbart är kort...

Idag lunchade Affe och jag ute. Vi åkte till Himmelsö och satt oss uppe på ett berg - nåja, jag satt i alla fall medan Affe utforskade omgivningen, apporterade tångruskor osv. Egentligen skulle vi ha uträttat några ärenden på stan, men det här var mycket bättre! När vi kom tillbaka till kontoret var jag full av energi och Affe rätt tom på sin - han har sovit hela eftermiddan!

image78

Det skulle inte vara helt fel att äga gården på norra Skeppsholmen!

image79

Minst 20 knop! Det ser man på svallvågorna...

image80

En ny generation ejder på tillväxt...

image81

och en ny generation gråsäl (affeluris vulgaris)...? Eller?

Räkfrossa...

med V75-gänget på Skärgårdshotellet - jättegott med rökta räkor och aioli förstås! Vår traditionsenliga picknick är nu bokad till den 6 juni - vi ska fira nationaldagen! I år får vi sällskap i hagen eftersom hästarna släpps på bete redan till helgen. Vi kommer nog inte att ha morötter i lunchkorgen ;-) utan sådant som inte faller hästar på läppen... Tack Eva, Kjelle, Kicki och Lasse för en trevlig kväll! Vi ses snart igen.


En härlig helg har vi haft...

Lotta och Luna kom i fredags kväll - jättekul! eftersom vi inte setts på länge - två år kanske?? Affe och Tjalle blev jättekära i Luna. De har aldrig haft "dambesök" förut, så detta var helt nytt för dem. Och dessutom nyttigt för dem! - Luna talade klart och tydligt om att "man ställer inte skamliga förslag" till en dam första gången man träffas! Lite finess måste man allt ha! Förhoppningsvis lärde sig "pojkarna" lite vett och etikett. Roligt att se att det finns så mycket Avjava´s i Luna! Hon påminner mycket om Affes mamma - Avjava´s Bavaria "Snöret". Otroligt härliga hundar!


Lördagen avsatte vi till ett besök på Tullgarns slott och Swedish Game Fair - tyvärr kom laget vi hejade på sist! Men bra jobbat! Och bättre lycka nästa gång! Många roliga aktiviteter fanns och bra mässpriser på olika produkter lockade naturligtvis. TV-kocken Per Morberg fanns på plats och grillade.Tyvärr hade vi inte "den stora plånboken" med oss. Men nästa år kommer den förstås med! Att besöka den här mässan blir kanske en ny tradition.


Söndagen började med sovmorgon. Sedan ett träningspass med vattendirigering. Vi besökte kommunens sydligaste udde, Ankarudden, och smaskade i oss glass i solskenet på bryggan. Vi njöt också av bruset från havet vid Stenstrand och såg segel- och lastbåtar passera i solgasset.


Därefter ytterligare ett träningspass på vatten, några landmarkeringar hann vi också med. Och så var den här helgen slut och Lotta och Luna måste åka hem!! Tiden går alldeles fort när man har roligt!! Men vi har i alla fall bestämt att träffas snart igen! För säkerhets skull fick Lotta med sig boken Veterinären från 1928 - att ha som referenslitteratur - ett helt avsnitt behandlar alkoholism hos kor!? Dessutom finns en taxa att ta efter - tänk att bara få betala bara någon krona när man konsulterar veterinären!! Den tiden får vi nog inte igen. Ha en bra vecka!


Veganhuligan??

Vaddå hundfoder?? Jag har numera helt gått över till vegankost som blomkål till exempel, men jag kan också tänka mej en och annan biodynamiskt odlad korv..., sa Affe

image76

image77


Det är så kul med alla uppvisningar...

och avslutningar så här års! Med tre aktiva barnbarn så blir det både dans och musik att njuta av. I fredags dansade Tilda (7 år) tillsammans med sina kamrater i dansgruppen Ösmos barn. I kväll var det Musikskolans gitarrgrupp som hade avslutning och Max (12 år) spelade den här gången akustisk gitarr. Och fler uppvisningar blir det längre fram...!

Mest uppskattad av barnen är nog i alla fall skolavslutningen och sommarlovet som väntar. Tänk om man kunde få sommarlov!! Men nu för tiden är de inte lika soliga - det regnade aldrig vad jag minns - och lååånga som de var förr  : )  Ha en bra vecka!

Jättegrattis!

Det andra förstapriset i lydnadsklass 1 - 171 p är superbra! Självklart håller vi tummarna inför nästa prov och ett LP. Det är klart att ni fixar det! 

Vi håller också tummarna när ni tävlar i Debutantpokalen i agility. Att Shakira dessutom är på gång som livräddare måste kännas tryggt! Jag blir alldeles jätteglad och varm om hjärtat när Berner Sennenhundar får visa att de minsann inte bara är vackra "sällskapshundar" - de är working dogs så det så! Kram och lycka till!

image75

Goding!

Affes bästis...

på jobbet heter Britt - hon bjuder alltid på godis när han kommer till receptionen.
Vi ses på måndag! Ha en trevlig helg!

image74

image73

Jag föredrar faktiskt mixat godis framför mixat elpris, sa Affe

Lite ledsen är jag...

för att vi inte är med på Avjava´s kennelträff hos Dotty och Ingemar. Det hade varit så kul att få se Affe-syskonen och träffa hela gänget, tvåbenta- såväl som fyrbenta. Och så har jag hört att pappa Dream ska starta i ökl i Ötjärn - tänk så kul att få se honom!!

Ha en JÄTTEKUL kennelträff och LYCKA TILL alla som startar i Ötjärn!

Kram från oss

Vi har gått i mål!

Stegtävlingen som vi deltar i på jobbet (18 företag) är nu avslutad för vår del. 594 km har vi gått (545 km till Berlin). Lagen (vi var två lag från Nynäshamn Energi) har gått i genomsnitt 16476 steg. Mitt stegsnitt på 15257 steg skulle jag aldrig ha uppnått utan hundarna! För jag är en latmask som inte motionerar på nåt annat sätt. Tack Affe och Tjalle för att ni håller igång husse och matte.

Affe kan roa sig själv...

Jag är inte särskilt pedantisk - det är inte därför jag torkar köksgolvet så ofta - det har en helt annan förklaring.Skönt att vi kan vara utomhus i det härliga vädret så mycket nu!


image66

Hon har ställt vattenskålen på altanen...!

image67

Jag vet att hon inte gillar det här - men vem kan låta bli...?

image68

(Tyvärr missade vi att fota när han doppar ner nosen och blåser ut bubblor,
som han sen slår sönder med tassen - det ser jättekul ut!)

image69

Man kan också suga in vattnet i munnen och släppa ut det bredvid skålen,
det plaskar härligt, sa Affe

Träningskompisar...

Affe och jag har nya träningskompisar. Först var de tre, nu är de elva! Vi tränar fritt följ förbi dem - jättespännande tycker Affe. I morse höjde vi ribban ytterligare...!! Vi gick runt, runt den tuffa stallkatten som låg mitt på stallplanen och tittade överlägset på oss. Ännu mer spännande tyckte Affe, som nästan gick på klorna.

Så är det redan pingst - ha en skön och förhoppningsvis solig helg!

image64

De håller ett öga på oss, men bryr sig inte särskilt mycket

image65

Det kvittrar, det surrar, det doftar.... det är så oootroligt härligt nu

Idag träffade vi en trollunge...

hon heter Livet och är 9 veckor och kan förmodligen få de flesta på knä...
Finns det nåt ljuvligare??

image62

Ibland blir man faktiskt bli ganska kissnödig...


image63

Lite mys med matte Anita i Sjumilaskogen....

Tack för en jättekul helg!

Det här gänget är lätta att umgås och ha kul med - men - väldigt svåra att fotografera i grupp! Hoppas vi ses snart igen. Anita, som smet iväg till Sveg och tog sitt andra brukscert i sök med Cubbe, ringer just till Bertil och meddelar detta - kram och JÄTTEGRATTIS! 

image61

 Lyckliga Lisabackare

Mot Lisabacken...

Stor oro utbryter i lägret när vi börjar packa. Vi måste packa in hundarna i bilen först, så de är helt säkra på att få följa med. Ändå har vi aldrig åkt ifrån dem! Ha en skön helg!


RSS 2.0