Snart första advent

Dags att plocka fram adventsljusstakarna igen. Jag ska faktiskt ta fram dem redan i kväll och kolla att alla lampor är hela. Tänder dem i fönstren gör jag tidigast på lördag kväll. Jag gillar inte att ta ut allting i förskott, vad har man då att se fram emot? Semlor kan man ju redan köpa och julpyntet i affärerna har varit framme ett bra tag nu.

I morgon kommer vår bonushund Vimla och ska stanna hos oss till på lördag. Matte och husse ska till Gotland på Ulf Lundells konsert. Hoppas de får kul! Här hemma lär det bli fullt hundbus åtminstone första kvarten de träffas. Sedan kan man ju muta till sig lite lugn med varsitt smaskigt ben. Det brukar uppskattas.

 

 


Utrensning pågår…

Att damma är så himla tråkigt, särskilt om man innerst inne inte gillar det man dammar och har det framme bara för att man fått det i present av någon för längesen. Att titta på tavlor som man egentligen inte gillar är inte heller kul. Har man, som vi, dessutom flyttat från hus till lägenhet – visserligen är det längesen – så blir den lätt övermöblerad. Alltså dags att göra något radikalt åt saken! Vi plockade ihop gammalt pynt och tavlor, slängde/gav bort massor av böcker som vi redan läst och inte kommer att läsa igen. Bokhyllorna och en del gamla möbler åkte ut, tavlor plockades ner och vips kändes lägenheten större och luftigare. Dammet lär vi inte slippa ifrån men det går åtminstone snabbare att damma nu. Hundhår och smutsiga tassavtryck på golven har vi valt att leva vidare med.

Vi har fått snyltgäster i bostadsrättsföreningen! Jag såg en stor äcklig råtta promenera över vår terrass häromdagen. Och jag vet ju att det finns massor av dem i städerna, det är bara det att de är som mest aktiva när vi sover. Men jag ska ringa till Hälso- och Miljökontoret och be om hjälp. Något råttgift törs man ju inte lägga ut med tanke på hundarna. Usch och fy för råttor!

Nu har vi åter en ledig helg framför oss och inget speciellt inplanerat. Härligt! Jag tänker börja med en lååång frukost med tidningen. Ha det gott!

 

 


Vilken tur jag har haft med vädret!

Jag har varit ledig både i fredags och idag och – kanonväder! Jag har tagit långpromenader med hundarna, suttit i skogen och ”retreatat” lite. Det borde alla människor ha möjlighet till. Så skönt! Helgen bjöd dock på inomhusväder, vi har firat födelsedagsbarnen Max och Ellen samt fars dag och hunnit med en del ”måsten”.  Vi såg också  Postkodmiljonären på teve att storvinsterna hade gått till Burgsvik. Jättekul att se ett känt ansikte bland de lyckliga. Stort grattis! Nu väntar fyra dagars jobb och sedan är det helg igen. Även novemberdagar går fort.

Ha en bra vecka!



Söndagskväll...

och en kriminalare på teve som jag redan har sett. Så jag valde datorn i stället. Vi – husse och jag – var ute i det fina höstvädret på eftermiddagen och tränade hundarna lite. Jag har satt ut fem stycken pinnar på ett fält för dirigeringsträning, men tyvärr har någon snott två av dem. Tråkigt att man aldrig kan få ha något ifred! Hoppas tjuven får stor nytta
av dem. Vi jobbade i stället med markeringar och ”grabbarna” skötte sig alldeles utmärkt. De spikade samtliga.

En ny arbetsvecka väntar och förutom miljöutbildning på torsdag är det bara de vanliga vardagssysslorna som gäller. Lite skruttig känner jag mig eftersom jag har en förkylning på gång, men förhoppningsvis känner jag mig piggare i morgon. Ha en bra vecka!

 
Nynäshamn, söndagseftermiddag i november, sett från hamnpiren
 
 

Jag är uppe långt före tuppen...

som vanligt trots att jag skulle kunna ha sovmorgon. Märkligt vad man förändras med åldern. När jag var yngre kunde jag starta upp nya ”projekt” efter klockan 21, plugga till två på natten osv. och ändå kunna fungera utan att vara särskilt trött på dagen. Numera får jag kämpa för att hålla mig vaken till framemot elva på kvällen innan jag lägger mig och så vaknar jag – och är pigg! – vid halv femtiden. Men det är ganska mysigt att smyga upp och sätta sig i med en mugg kaffe och läsa en bra bok, lösa sudoku, korsord eller bara sitta och filosofera när ”grabbarna” och husse fortfarande ligger och snusar och sover.

Apropå tantvarning så känner jag mig inte särskilt orolig, snarare tvärtom. För mig är en riktig tant något positivt. En tant har både civilkurage och pondus. Behöver inte bry sig så mycket om vad andra tycker och kan därmed klä sig i bekväma kläder och skor.

Den här helgen går tankarna till nära och kära som inte finns bland oss längre. Vi tänder några ljus. Ha en fortsatt skön helg!


RSS 2.0