Så bär det…

iväg till "Gyllerboda Camping" igen. Affe och jag ska på uppföljning av höstens
kurs. Jag tycker att det är så lyxigt att bara få ägna en hel helg åt sin hund, husse
har lovat att sköta marktjänsten. Förutom att det blir kul att träffa Gunilla och
Bengt så ser vi fram emot att Cherry (Affes halvsyster) kommer med sin familj.
Och så att få träffa nya hundmänniskor och hundar förstås.

När Dennis och Tjalle var på kurs för en månad sedan låg det fortfarande en
del snö kvar i Gyllerboda - men den lär vara borta nu. Det ser ut som vi ska få
en riktigt solig helg. Valborgsmässoafton ska vi ägna åt att packa.

Ha en trevlig Valborg och en riktigt skön helg!



Det har varit…

en riktig hästhelg. Och jag blir så himla sugen på att skaffa häst igen. I går var jag på ridskolan med Tilda och Ellen. Ellen blev lite sur för hon ville inte rida lätt - hon ville rida svårt (!). I dag kom husse hem från Island med träningsvärk efter sin ridutflykt. De hade haft jättekul och många fina foton hade han tagit.


Uppvärmning ute i solskenet innan ridlektionen.


Här jobbar Tilda med att rida lätt...


och här har hon fattat galopp!




Ellens grupp börjar med teori. Ellen t h yngst och minst.

  
inte lätt när benen inte når nedanför sadeln!



Liten ryttare på liten ponny...



stor ryttare - liten islänning...


Som vanligt försvann helgen med blixtens hastighet och det är dags för en ny arbetsvecka. Lite lyxigt att bara behöva jobba 3 ½ dagar - jag tänker ta kompledigt halva valborgsmässoafton. Ha en bra vecka!


Jag är gräsänka…

i några dagar medan husse är med jobbet på Island. De skulle hinna att bada i varma källor och rida på islandshästar också. Hoppas de har lika härligt väder som vi! I går var jag på studiebesök hos Nynäshamns Ångbryggeri, intressant att se hur öl bryggs. Tillverkningen sker i elverkets gamla lokaler som nu har döpts till "ölverket" i folkmun.


Affe, Tjalle och jag ska passa Ellen och Tilda i morron. Eftersom båda har ridlektion så blir det att vara i stallet nästan hela dan. Hästintresset har gått i arv från mormors mor till mormor, mor och döttrar.


I kväll ska "pojkarna" och jag slappa och inte göra nåt. Kanske glor vi lite på teve och äter nåt gott. Trevlig helg!


Jag trodde först att det var blåsippor men det är ju små blyga violer...


Husse och Tjalle…

har tydligen tagit för vana att störa dem som äter frukost. Den här gånger

är det hjortar, som vi inte ser så ofta hos oss. Visst är de ståtliga...!






Finns det…

svart utan sol för bleknosar? Och är det farligt för hundar att snusa?

Det undrar vi... och hoppas på att fina vädret fortsätter. Ha det gott!



Den enda tiden på året…

som vi inte träffar på skogens kungligheter är nog under älgjakten tror jag.
Den här blev lite störd i frukosten av Dennis och Tjalle. 

Ikväll bär det av mot den kungliga hufvudstaden  - vi ska fira Dennis syster
som fyller år. Hjärtlig grattis till Britt-Marie!




Gräset var grönare…

i Lund - men i Humlegården, Stockholm, var gräsmattorna alldeles blå idag. Det var alldeles tjockt av Scilla! Så otroooligt vackert!

Här hemma i Nynäs är det ganska kyligt, men Affe - alias Styrbjörn numera - och jag ska i alla fall jobba med sök i helgen. Jag hoppas verkligen att Styrbjörn blir Affe igen och att det  är jag som blir styrman. Men Styrbjörn är en stark kille även om det inte verkar så... Så vi får väl se hur det artar sej. Ha en riktigt bra helg!


Påsken är över…

och vardagen börjar igen. En mjukstart med 4-dagars vecka känns helt OK. Det har varit underbart att få vara ledig och njuta av alla vårtecken. Ett vårtecken, som inte är så kul förstås, är att det också är hög tid att sätta på fästinghalsband på hundarna. Jag har redan tagit fem fästingar på Affe och Tjalle hade tappat en av blåbärsstorlek på hallgolvet. Usch! Dessa avskyvärda små kryp borde utrotas! Tänk så mycket elände de kan ställa till för både två- och fyrbenta.


I morron ska jag till Lund på ett möte - där är det kanske redan sommar... Ha en fortsatt bra vecka!




Oj, oj, oj…

stackars Affe skadade sej idag. Han haltade inte men jag fick se att han, förutom all lera, var alldeles blodig på vänstra frambenet. Han hade skurit av toppen på en trampdyna. Men - tur i oturen - så var det den som sitter i "handloven" på vänstra tassen, alltså trampar han inte på den. Nu är såret rengjort och omlagt. Pjåsk-Affe tror inte att han kan gå på tassen nu utan hoppar på tre ben...


Det är faktiskt väldigt synd om mej, så det så!


Hur kan man bara…

blåsa stoppsignal när det finns grågäss att jaga iväg!?





Sen satte hon sej - matte alltså - och läste en bok i sommarhagen och njöt
av solen - där brukar vi ju ha kul och träna! Hur tråkig får man vara? Jag
kunde inte annat  än att ta mej en tupplur så att den här långa fredan inte
skulle kännas så himla lång. Ha de!  /Affe



Det mesta är klart…

kvasten är putsad och trimmad. Bästa discodressen uppfräschad.

Har dock ingen katt men - man tager vad man haver - det går lika

bra med en golden retriever. I kväll bär det av! Glad påsk!



Nu tycker vi…

att det är alldeles lagom att jobba 3,5 dagar och sen vara lediga igen. Helgen blev så skön som jag hade hoppats och Dennis var jättenöjd med kursen. Han har haft kurskamrater som åkt ända från Norge. Jag har en del bilder att gå igenom, men det orkar jag inte nu. Undrar just varför jag tagit så många bilder på Cleo... ;-)


Ikväll fick Affe jobba på ett sök och det fixade han jättebra. Tyvärr har jag brist på träningsvilt. Men det ordnar sej nog, jag har lagt ut några krokar.
 


Snacka du så tar jag din fika under tiden, sa Cleo



Puss på dej matte! Tack för fikat!


Vilken dag!!

Superväder! Affe och jag gick en långpromenad i skogen, tränade en stund och sen blev det en bra bok och lite korsord i solstolen. Eftermiddan ägnade vi åt fotosafari runt Gyllerboda...


Trist att man inte får jaga såna här, sa Affe



Här sitter "flitiga gänget" och har teori. Det verkar inte gå nån nöd på dem.



Säsongens sista snöboll ska fångas in...


Det ska visst bli lika fint väder i morron! Ha en trevlig kväll!


Fredagskväll i husvagnen…

och mys med god mat och ett glas gott vin. Husse grymtar dock över en teve som inte går att ställa in. Tyvärr finns det sportprogram på radion också - suck! Tur att man har förmågan att blunda med öronen.


Ett underbart väder och rena rama värmeböljan har det varit idag. Här ligger snön kvar på skuggiga platser. Tranor och tofsvipa har vi redan hunnit se. Och en liten mes på fyra ben (= fågelhund) dvs. min egen lilla älskling som har sin matte lindad kring ena tassen. Men den här gången ska Affe och jag ha semester, för det är husse och Tjalle som ska gå kurs.
 


Jacklaine´s Aragorn pappa "Dream"




Far och...


sonen Affe


Hej Gunilla! Kan du inte slänga iväg en dummie åt mej? sa Affe


Veckan började…

med en prickig Ellen som behövde en "mormorsutryckning" - mamma Malin hade fullbokat med kunder på salongen och kunde inte ringa återbud till alla - tur att jag hade komptid att ta ut! Prickarna bleknade, febern försvann och vi hade en riktigt mysig dag. Tisdagkvällen frossade Dennis och jag räkor tillsammans med några av mina kolleger med respektive. Gott var det och kul hade vi. Sånt borde man göra mycket oftare.


Första april hade vi kick off för stegtävlingen inom koncernen. Vi ska gå till Prag i år, förra året gick vi till Berlin. Stegräknare på och ut och gå... Förra året gick jag i genomsnitt 13 000 steg/dag bara genom att rasta Affe morron, middag, kväll... Så det gäller att värva hundfolk till laget. Vi är två lag på Nynäs Energi, det andra laget har fixat tröjor åt oss allihop - med tryck på. Vårt lag heter Hurtbullarna, men de påstår att de ändrat texten till Köttbullarna (!) Vilken fräckhet! Hoppas det var ett aprilskämt.


I går kväll handlade vi mat och idag packar vi husvagnen, sen bär det iväg en bit norrut. Vi åker till Gunilla och Bengt i Gyllerboda för att gå kurs. Det ska bli kul att träffa dem och nya hundmänniskor och hundar. Våra egna beter sej som om vi alltid glömmer dem hemma när vi åker bort - och det har aldrig någonsin hänt. Men kunde de skulle de packa ner sej själva i närmsta väska. Det ser ut att bli bra väder. Ha en bra helg du också!





RSS 2.0