Vi fick tillbaka årorna...

till jollen i helgen. Dennis var vid sjön för att låta Tjalle apportera de dummies som ligger kvar på ön. Då får han se ett par killar komma paddlande med en av våra åror. De hade hittat båda årorna slängda på stranden… Nu kan vi åter använda vår lilla jolle när vi tränar hundarna, det känns bra.

I går kväll tackade vi av tjejerna på kundtjänst med ölprovning och en bit mat hos Nynäshamns Ångbryggeri. Angela, som jobbat hos oss tidigare, guidade oss runt och berättade lite historik kring bryggeriet och hur tillverkningsprocessen går till. Samtliga öl har namn från Nynäshamns skärgård t ex Landsort Lager, Ålö Ale. Mörkt öl, god ost och chutney är jättegott som dessert – det trodde jag inte!

Ikväll är det planera, handla och packa som gäller för på fredag förmiddag hänger vi på husvagnen och åker till Läckö strand för att träffa släkten (den fyrbenta) och för att ha mysigt över helgen med mycket ”hundsnack” och annat trevligt. Morgondagen går åt att åka till Göteborg t o r för ett möte, det betyder upp tidigt, hemma sent och trött.

Ha en fortsatt bra vecka!


Idag är det inte bara fredag...

utan även höstdagjämning dvs dag och natt är lika långa. Men det är inte utan att man önskar att helgerna skulle vara lite längre än veckorna… åtta dagars helg skulle passa bra :-) Denna helg ska räcka till att hämta husvagnen som varit på service, tvätta, städa, sätta tulpanlökar, träna hundar…osv. och det gör den nog inte som vanligt. Men på fredagskvällen får man lata sig i soffan, i alla fall hemma hos oss. Trevlig helg önskar vi alla!


Att vi blev förbannade var bara förnamnet…!

Vi har en liten blå jolle – Lilla Blå – som vi använder då vi tränar hundarna. Den fick ligga kvar i sjön Muskan eftersom vi ville träna vattenarbete så länge som det är varmt i vattnet. Eftersom vi vet att enl tjuvarnas Jantelag så ”ska du inte tro att du får ha någonting i fred”, skaffade Dennis en kraftig stålwire och ett bra lås att förtöja båten med. Och vi har fått ha den ifred i flera veckor. Men idag var jollen flyttad, stålwiren avsågad (vilket jobb!) och årorna stulna. Snopet för tjuvarna att jollen inte ligger kvar när de ska hämta den. Den var ju placerad så att det var lätt för oss att lyfta upp den på bilen och ta med den hem. Det skulle vara roligt att se deras min när de ska hämta den. Nu kan vi inte använda Lilla Blå förrän vi fått tag i nya åror. Suck!




Oj, då! Dags att uppdatera bloggen

Vad har hänt den här veckan då? Inte så mycket när jag tänker efter och ändå går tiden så himla fort. Jobbet och vardagssysslorna tar ju sitt förstås. Brolle har några träffar kvar på valpkursen och det är verkligen ett härligt gäng att studera. Några av valparna är lite blyga och försynta medan andra mer framfusiga och busiga. Men det är kanske naturligt om de har ”storasyrror och -brorsor” hemma att busa med.



Liten cockerflicka lyssnar uppmärksamt. I Gyllerbodas valphage tunnas det ut, ”småstjärnorna” flyttar
ut i stora världen nu…







Men vi då?? Får inte vi också flytta snart?




Härliga lördag med strålande sol!

Här gäller det att fixa undan så snabbt som möjligt för att sedan kunna gå ut och njuta…

Att ta sig igenom Stockholm för att kunna åka på valpkurs är ingen lätt uppgift. I torsdags var E4-an totalt igenproppad och vi hade blivit kraftigt försenade. Men som jag har en smart gubbe åkte vi E18 mot Sigtuna och lyckades komma i tid. Vi började utomhus och klarade oss från regnet. Jag kunde ju förstås inte låta bli att ta några bilder den här gången heller. Tyvärr blev bilden på lilla jättesöta cockervalpen suddig så jag gör ett nytt försök nästa gång.

Trevlig helg!



Liten springerfröken



Syster Vild-Vittra



Bror Brolle-Bompa



Kusin Candy



Mårten Sötnos


Den här veckan...

blir det mest jobb för min del, hoppas dock hinna med lite Affe-träning och att träffa vår lilla spårgrupp någon kväll. Houdini, Diva och Socker med sina förare var så duktiga förra gången. Det var riktigt kul. Husse är också duktig och tränar hemläxan från valpkursen med Brolle  – avslappning. Det är bara det att han somnar själv varje gång. Det är minsann inte så lätt när man bara har kvällarna att träna på...


Brolle har börjat på valpkurs...

Lite bilder från första träffen...



Syster Vittra (5 mån) ser lite blyg ut



Det här är Mårten (flat 3 mån)



Kusin Candy (4,5 mån) - jättesöt!



Jag tycker det är skittråkigt med teori, sa Brolle



och syrran håller med mig.



Inte lyckas jag sno Bengts kaka heller. Snåljåp! Han åt upp den själv!



Äntligen får vi hälsa på varann! Candy, Mårten och Strössel (10 mån)



Någon har läckt på golvet!



Lite rörigt



En del tycker att man måste "uppföra" sig fint och vara "artig"... Hur ska det här gå??


RSS 2.0