Sista semesterdagen...

på öjn, ikväll tar vi färjan till fastlandet och i morron åter en ny arbetsdag. Vi har haft jätteskönt här, somliga är mer slappa än andra...

Tre soffpotatisar och en linslus







Vi har det oförskämt bra här!

Vi har det oförskämt bra här. Vi slappar, har det skönt och njuter av vacker natur och fint väder. Det kan inte bli bättre…

Ha en trevlig helg!

Vimla, Tjalle och Brolle bevakar Maries ostbågeintag medan Uffe tar sig en tupplur

Tidig lördagsmorgon i Valar…

Hon bara står där och skjuter inte ett dugg! Skittråkigt! sa Affe


Vi var på en ljus och fin...

begravning med många vackra blommor och vacker musik, vi träffade tjocka släkten och många vänner till Monica - men jag kan fortfarande inte fattat att det var hennes begravning. Ofattbart!

Skönt att få skingra dystra tankar med Mock trial och jaktapportering i underbart höstväder i Gyllerboda. Alla hundar skötte sig jättefint. Särskilt roligt var det att se hur flera av de yngre hundarna växte flera tum när de lyckades så bra. Gott om apporteringsvilt var det också – änder, fasaner och kaniner.

Första dagen på ”kortveckan” är avklarad, på onsdag kväll sticker vi till Gotland tillsammans med bästa grannarna på ”lillsemester”. Nu är det bara att planera vad som ska packas. Det ska bli JÄTTESKÖNT med lite ledighet!

Ha en bra vecka!




Duktig Affe apporterar en skadeskjuten kanin till matte


Idag var det riktigt busväder ute…

och då är det skönt att slappa inomhus…



Jag håller alltid ett vakande öra mot korridoren ifall Britt eller Kerstin kommer och gosar med
mig, sa Affe



Men då kommer Brolle-Plågobert istället och tuggar på mig! Stön!





Tills jag blir riktigt sur och drar filten över huvudet och matte tycker att vi stör.



Vaddå störande element i arbetsmiljön och kontakta facket? sa Brolle






Alltid på fredagarna...

känns det så skönt att ha två lååånga lediga dagar framför sig och på söndagskvällen undrar man vart de tog vägen. Lördagen gick åt till lite vanligt fixande och sedan en härlig långpromenad med Affe i det fina vädret. Vi avslutade med lite träning som gick jättebra. På kvällen var vi hos bästa grannarna, tog ett glas vin och hade så trevligt som vi brukar ha. Vi bestämde att åka och se ett working test som ”flatklubben” ordnat i Sorunda på söndagen. Kul att träffa Gunilla Lefwerth. Det var alldeles för länge sedan vi sågs. Tyvärr hann vi inte prata så mycket eftersom hon hade fullt upp att göra sitt jobb som domare. På hemvägen åkte vi in till brukshundklubben som hade spår-/sökprov idag. Men de hade precis avslutat prisutdelningen när vi kom men en fika och träffa vänner hann vi med i alla fall. Jättekul att så många nynäsekipage gick till uppflyttning och att Ann-Sophie med Storma var bäst.

I morgon en ny vecka igen, hoppas det blir en bra vecka. Ha det gott!



Nu vet jag hur det går till på Working Test, sa Brolle


Det här veckan...

har bjudit på underbart väder och man bara njuter av alla härliga höstfärger på lunchpromenaderna. Lite vemod kände jag när det var dags att plocka fram isskrapan härom morgonen. Men det fina vädret ska visst hålla i sig över helgen så nu det gäller att planera in lite ”uteliv”.

Trevlig hösthelg!




När jag vänder upp oktober...

i väggalmanackan är månadsbilden en vacker ängel som ett barn målat. Min syster Monicas bortgång, den sista september, kom alltför tidigt. Hon borde ha fått leva många år till. Det känns orättvist! Varje gång jag tittar på almanackan tänker jag på henne och jag tänker spara änglabilden. Min storasyster som lärt mig så mycket, kommer alltid att finnas med mig i mina tankar...

Vi hade en trevlig familje-/kennelhelg på Läckö Strand. Härliga träningsmarker. Skoj att träffa alla – fyrfota vänner inräknade. Tack alla och särskilt till Jeanette och Lennart för att ni fixar så bra! Kram till alla!

Nu försöker vi skaka av oss alla sorger och gå vidare precis som ”Stor-Vittra” skakar av sig vattnet…








RSS 2.0