Du milde tid…!

vad vi har plockat fästingar på hundarna de senaste dagarna, både sådana som kryper och som satt sig fast. Tyvärr är det bara att konstatera att sprayen vi testade inte håller måttet. Nu ska vi prova ”snälla” fästinghalsband och sedan ett pulver som man tillsätter maten, och så blir det ”lusekammen” varje gång vi varit till skogs.

Igår förmiddag tränade vi på att inte träna dvs vi åkte till hagen där vi brukar träna hundarna, satte oss på ryggsäckarna, fikade och löste korsord i den sköna solen och fågelkvittret. Affe valde att lägga sig och slappa vid oss när han bökat runt en liten stund och Brolle grävde sork med stor frenesi. Ibland är det så skönt att ”bara vara”…

Idag har vi träffat träningsgänget – alltid lika trevligt! Vi jobbade med sök den här gången, alla hundar var jätteduktiga och enligt FB verkar det som om alla sover sött nu. Skönt med nöjda hundar!

Tänk vad glad man blir för varje vårtecken!

Tänk så glad jag blir för varje sorktecken, sa Brolle. Jag smakade på gullvivorna och dom var inte goda!








Glädjen för Brolles fina ED-resultat...

byttes igår mot sorg. Tjalle blev sjuk och vi fick ta ”det tunga beslutet”, som man binder sig till då man skaffar sig en fyrbent vän. Vi tröstar oss med att han har det mycket bättre nu. Men det blir tufft med kommande lediga dagar för hundaktiviteter när han inte finns med.

Trevlig helg!


Nu börjar den stora oron...

idag röntgades Brolles armbågar, han är nu ett år så det var dags för det. Men jag kan aldrig glömma när vår Maja röntgades och hade så grav osteochondros att hon opererades med tio dagars mellanrum i båda armbågarna. Hon hade aldrig visat någon hälta, men tog inte ut stegen fullt ut i trav, vilket vi inte upptäckte. Efter operationen skulle vi hålla henne så lugn som det möjligtvis gick. Tack och lov hade vi en enplansvilla så några trappor behövde vi inte oroa oss för. Men det var tufft att hålla denna glada ettåring i stillhet under sex månader. Det gällde för oss att hitta på så många stillsamma (och tröttande) aktiviteter som möjligt. Maja blev en mästare på att öppna lock, kapsyler, skala banan och mycket mycket annat.

Jag oroar mig varje gång men får helt enkelt vända på ”tänket” – vi har ju ADHD-röntgat många hundar sedan 1992 utan att de haft några anmärkningar vare sig på armbågar eller höfter! Förhoppningsvis dröjer det inte så länge förrän vi får resultatet…


 


Vi avslutade en tuff vecka...

med en skön fredagskväll framför brasan. Hos oss är inte fredagsmys OLW snacks utan rejäla märgben (till ”grabbarna” förstås) medan husse och jag gärna tar ett glas vin.

Det utlovade ”fulvädret” har ännu inte visats sig nu på lördagsmorgonen, hoppas det håller sig borta! Nu ser vi
fram emot två lediga dagar…

Ha en trevlig helg!







Jahapp! Aprilväder...

och snökaos på många ställen. Här har inte kommit så mycket snö men – inget kul ändå och inget att göra åt. Efter morgonrastningen håller vi oss inne och hoppas att vädret blir bättre till eftermiddagen. Det finns ju en hel del att göra inomhus också och hundarna verkar tycka det är skönt att ligga och sova…


Hemma igen...

efter ett blött träningspass. Det regnar och blåser men se det bryr sig inte min lilla träningskompis om. Han är lika glad och arbetsvillig oavsett väder. Vi har tränat linjetag och det går riktigt bra så jag är mer än nöjd. Affe har rullat ihop sig på hallmattan och sover som en lite gris. Det får bli en kopp fika för min del. I morgon ska jag lägga ut ett sök åt honom…



Sista kvällen med gänget…

fast förhoppningsvis inte. Vi hade jättetrevligt igår kväll på Tai restaurangen, tre före detta arbetskamrater och jag. Vi brukar träffas någon gång om året och gå ut och äta, men nu flyttar Elisabet till Norrköping så vi kommer inte att ses så ofta. Tråkigt för oss. Tack Elisabet , Christina och Sanja för en trevlig kväll!

Idag står träningspass på gymmet, lite Affe-träning och påskpyssel på agendan. Det blir nog knappast en ”långonsdag” idag. Men först ut i en kall och solig morgon för att rasta ”grabbarna”…


 


Sol...

från en klarblå himmel – men brrr så kallt! ”Grabbarna” har redan varit ute, så resten av förmiddagen tänker jag ägna åt lite påskstädning. Förutom att grabbarna ska lunchrastas så ska Affe få ett träningspass. Det gillar han!

Tänk om lediga dagar hade prefixet lång- så att de inte försvinner så fort. Om det vore långtisdag idag till exempel. Jag minns känslan från långfredagarna när jag var liten. De var verkligen jääättelånga, allting var stängt, ingen matiné på bio, inte ens en teve (!) hade vi… Men det var ju förstås för att man inte hade något att göra som de kändes så långa!

Nu ropar ”snabeldraken” på mig. Ha en bra dag!



RSS 2.0