Trevlig helg alla vänner!

Vi ska fixa ”måsten” i morgon och på SÖNDAG… då ska vi snusa på valpar (snart fyra veckor gamla) allt vad vi orkar. Gud, vad härligt det ska bli! Det är enda möjligheten för oss att få se de små liven innan vi ska hämta hem vår lille kille i början av juni. Men vi följer förstås valparnas utveckling via Avjava´s hemsida 

Två veckor gamla...



Tre veckor gamla och mycket framåt när det gäller att fixa plats i Tills mjölkbar...



(Bilderna har vi snott från Avjava´s Jeanette) Vi har förstås kamerabatteriet på laddning
inför söndagen...










Efter den här påskhelgen...

kan man inte annat än känna sig kompenserad för den långa bistra vintern. Vi har njutit av sol, värme, god mat, fixat en hel del ”måsten” och inte minst tränat våra härliga guldklimpar. Vi känner oss jättenöjda med andra ord. Nu en kort arbetsvecka – sedan nya äventyr…





Jag blir lite nostalgisk...

när vi åker till ”mitt” stall där jag
tillbringade så gott som varje dag under ca tio års tid.
Det var innan jag övergick till ”hundlivet”… Fast jag hade
förstås en golden redan då…



Stallet vid Muskösund



Fälten vid Prästtorp



Det är ganska strömt i ån just nu

När björkarnas blad är stora som ”musöron” är det dags att klippa rosorna
sägs det. Och det är gjort under denna underbara påskhelg.

Våra hundar är sugna på att jobba, det blir sök på båda sidor om ån. Vi
har förstås kollat att de inte kan göra sig illa när de hoppar i på det här viset…



Full fart på Affe iller som vanligt…



och så tillbaka till matte lika snabbt.



Och det är inte mindre fart på Tjalle…





Plums...



efter avslutad träning lite fria aktiviteter…

Affe är så glad att han får tokfnatt som vanligt. Han har ett härligt temperament
och verkligen ”glimten i ögat”. Han gör mig glad varenda dag ♥♥♥



Och så står vi inför påskhelgen!

I vintras misströstade jag över att det var så långt till påsk i år. Vi skulle få vänta ända till i slutet av april – hemska tanke! Oj, så många s k oxveckor som låg framför oss. Och nu – vips! så är vi redan där. Varenda lunchpromenad den här veckan har vi mött leende, glada människor. Alla njuter i fulla drag över att det äntligen har blivit vår. Och nu ska det bli skönt med några dagars påskledighet. Enligt väderprognoserna ser det ut att bli fint väder dessutom. Vår ursprungliga plan var att sticka iväg med husvagnen, men vi ändrade oss och beslöt att stanna hemma och fixa undan en del ”måsten” blandat med att ta det lugnt och lite hundträning. Jag tänker bara ta en kortare sväng mot Blåkulla i år. Kvasten, liksom jag, börjar bli gammal och jag orkar inte med allt håll i gång där. Dessutom har jag fortfarande inte skaffat katt och Affe bara vägrar åka bakpå kvasten. Ha en riktigt skön och trevlig påsk!




 


Måndagen kändes lite seg...

efter en givande helg. Vi har varit på Naddö utanför Vadstena hos Bitte Sjöblom, Askrikes kennel, som hade Guy Bennet som instruktör för två dagars träning/kurs. Vi har sett duktiga förare och hundar, fått många bra tips. Det var faktiskt skönt att delta utan hund och kunna koncentrera sig helt på att se och lära. Numera är vi också Guy Bennet fans, han är en jättetrevlig, kunnig och noggrann instruktör och ger sig inte förrän föraren/hunden förstått. Efter den här inspirationskicken önskar vi oss mera tid för att träna hundarna.



Tjolahopp! över fårstängslet, sa Texas



En underbar fredagsmorgon...

med sol och blå himmel. Hoppas att det blir så hela helgen för det är husvagnspremiär för oss. Som man har längtat hela vintern! Ha en riktigt skön och trevlig helg!



Jag fick SMS från polisen idag…

första tanken var: Har jag gjort något kriminellt? Kört för fort? Rånat en bank (skulle verkligen behöva mera pengar när räkningarna hopar sig)? Men det var så enkelt som att mitt pass är klart för avhämtning. Jag beställde det i fredags och redan idag, tisdag, är det klart. Snabbt jobbat må jag säga. För ett tag sedan fick jag ett SMS från Södra Djursjukhuset, det var dags att beställa tid för vaccinering av hundarna – himla praktiskt för en som är så glömsk som jag. SMS är minsann inte så dumt!

I kväll var Danne och Gibson med oss och tränade lååånga linjetag. Hundarna skötte sig bra, de är verkligen sugna på att jobba efter det långa vinteruppehållet, så vi kan vara nöjda med träningen. Vid nästa träningstillfälle är det tänkt att vi ska jobba med markeringar. Dagtid ägnar vi oss åt energibolag/låssmed, men kvällstid kommer vi fortsättningsvis att släppa loss och ägna oss ohämmat åt hundträning. Ha en fortsatt bra vecka!





Vilken härlig helg det har varit...

med underbart vårväder. Man riktigt känner hur energin flödar! Vi har städat, putsat fönster, fixat husvagnen, tränat hundarna… men nu vill både kropp och knopp sova. Vi laddar för en ny vecka. Ha det gott!



Tjalle är laddad för lite bus - herre på täppan?



Att beställa pass...

tar minsann tid – det var lång kö fast jag ”hängde på låset” när de öppnade, men nu är det gjort i alla fall. Skönt! Numera ska man lämna fingeravtryck också. Jag såg framför mig en gammal hederlig stämpeldyna som jag skulle trycka fingertopparna mot (jag har nog sett för många gamla kriminalare!) men det sker förstås på elektronisk väg numera. Jag får tänka på att använda handskar om jag ska slå mig in på den brottsliga banan efter det här. Om en vecka ska jag hämta nya passet och förstås köa igen…

Hundarna har fått sin årliga vaccination och nya fästinghalsband. Jag tycker verkligen inte om att använda bekämpningsmedel i någon form på hundarna, men det är att välja på pest eller kolera. Samtliga hundar vi haft sedan början på nittitalet har varit drabbade av fästingsjukdomar ändå, men det räcker ju med en enda liten smittbärande djävul så blir de sjuka och vi bor i värsta fästingområdet. Suck!

I morgon ska Dennis hämta hem husvagnen från service och vi ska packa den för säsongen. Det känns härligt att ha vår, sommar och inte minst hösten framför sig. Det är inte dumt att ha helgen framför sig heller!


Nu é dé fredasmyyys...  Trevlig helg!


Vi har haft en trevlig dag...

hos Yvonne och Lasse i Vallentuna med träningsgänget. För vår del blev det lite av en kick off för att komma igång igen efter den här långa vintern. Tack alla! Vi tog med kameran för att kunna fotografera nya lilla valpen och liten Ever, som blivit ganska stor kille nu, men det visade sig att vi glömt sätta i det nyladdade batteriet. Inte en enda bild blev det! Hm…! Trötta och nöjda hundar hade vi med oss hem i alla fall…



Affe after kick off...


Belönar mig...

med en semesterdag eftersom jag jobbat rätt mycket sista tiden. Jag ska bara ta det lugnt och pyssla lite här hemma. Det känns faktiskt skönt att det regnar. Hundarna sover som små grisar efter morgonrunda och frukost.
I helgen ska vi städa husvagnen och lämna in den på service. Sedan är den färdig för kommande härliga dagar… Längtar!

Ha det gott och en riktigt trevlig helg!



RSS 2.0