Sommartid...

och jag såg små gula solar i dikeskanten igår. Ingenting går upp emot den första tussilagon och att samla på vårtecken! Det är fortfarande rätt mycket att göra på jobbet, så den här veckan lär väl försvinna lika snabbt som alla andra. Ha en bra vecka!



Rumpnissar på isen, snart håller den inte längre



Det är fler än...

husse och pojkarna som är ute denna tidiga tisdagsmorgon...



Det ser ut att bli en härlig dag och det är redan + 5 grader! Vi tar nog "långlunch" och en
härlig promenad idag. Det gäller att passa på att njuta av varenda solstråle!





Idag är det vårdagjämning...

och det är verkligen vår i luften! Vi tog en promenad med Eva, Kjelle och Socker i det sköna vädret. Kjelle hade stoppat ner en kaffetermos och sina goda, hembakta bullar i ryggsäcken – mums! Nu är det redan kväll och i morgon väntar en ny arbetsvecka…

Arbete är det mest fantastiska som finns här i världen
så vi bör alltid spara en del till morgondagen - DON HERROLD -

… kanske något att tänka på? På fredag kväll ser vi fram emot en god middag på lokal tillsammans med goda vänner. Ha en bra vecka!!


 


Skönt att vakna och det är fredag!

Två lediga dagar framför sig, lite god mat, ett glas vin och lite mys framför teven – det är något annat än tisdagar det! I morgon står inköp av tvättmaskin på schemat, den gamla (inte tio år ens) gav upp förra helgen. Sedan får vi fint besök av Tilda och Ellen, som ska vara hos oss medan mamma Malin träffar sina väninnor.

Vi önskar alla en riktigt trevlig helg!



Ett tappert försök att få lite vår, men tyvärr vissnade de ganska snabbt.
Hoppas vi slipper få en massa ny snö till helgen...



Jag har aldrig gillat tisdagar...

inte sedan jag gick i skolan. Tydligen är jag inte ensam om det. Jag läste följande:

”Tisdagar klockan tio. Det är veckans värsta tid, enligt en engelsk undersökning. Måndagar klarar vi bra efter helgvilan – men så kommer tisdagen. Det är långt till nästa helg och förmodligen mycket att göra på jobbet. Just tisdag förmiddag känner sig många som mest stressade och några skäl är, enligt undersökningen, hög arbetsbörda, datorstrul, knasiga kollegor och brist på stöd.” Källa: Aftonbladet  

Men denna tisdag känns inte så jobbig när solen lyser från en klarblå himmel och talgoxarna sjunger för fullt. Hoppas det härliga vädret fortsätter. Ha en bra vecka!


Som vanligt blir det...

en riktig lat- och slöfredag! Hoppas grannarna kommer in på en stänkare...
TREVLIG HELG!



Fredagspositionen intagen!






Oj, halva veckan...

har redan passerat! Kennel Askrikes valpträff i söndags var jättetrevlig. En jämn och härlig kull ”labradåårar” – först var det full rulle bus på syskonen, som nu hunnit bli tio månader. Sedan visade de upp goda retrieveregenskaper när det blev lite träning. Bilder kommer i fotoalbumet bara jag hinner sammanställa.

Måndagen bjöd på skånevår; barmark och höstsådden började skifta i grönt. Man kunde nästa ana små tussilago i dikena. Jag var till Lund tur och retur tjänste. Det kändes lite tufft att åka tillbaka till vintern igen. Men nu töar det ju äntligen här också. Resten av veckan består av jobba, jobba, jobba…

Vi fick en hälsning från Affes systerdotter Kajsa (Avjava´s Light of Shadow) – vad hon har vuxit sötnosen!



Tråkigt och roligt…

det tråkiga är att en omorganisation på jobbet gör att åtta av mina arbetskamrater blir utan jobb i höst – om de inte kan tänka sig att flytta till Skåne förstås.

Det roliga var att träffa Ingrid och Jörgen i går kväll och deras härliga berner sennen. Våra hjärtan klappar ju lite extra för just den rasen (förutom gulingar förstås). Shakira har redan hunnit bli fem år och ”lille” Balou är nu tio månader och väger redan 40 kg (utan att vara tjock alltså!). Superhärliga hundar från Zandrinas kennel. Om nu någon tror att berner sennen är sega och tråkiga hundar vill jag bara upplysa om att Shakira tävlar i lydnad, bruks, agility och har förutsättningar att bli en jättebra viltspårshund och simräddningshund.


Liten Balou har vuxit ur favoritfåtöljen

I veckan hade Johan Andersson kurs hos Lantbodens Hund & Hälsa och jag hörde ryktas om att det var en ”jaktgolden” med på kursen. Nyfiken som jag är kollade jag upp saken och – mycket riktigt – Doubleuse Small Copper med matte Pia var med! Vi bestämde förstås att träffas och träna tillsammans och kanske få ihop ett jaktträningsgäng här nere i Nynäshamn. Det vore jättekul och skönt att slippa åka så långt när man vill träna i grupp.

På söndag får jag följa med Marie och Vimla (Askrikes Fleeting Spirit) på kennelträff. Det ska bli spännande att träffa Vimlas syskon.

Nu sprider sig ljuvliga dofter från köket, där husse fixar fredagsmiddagen. Dags att njuta fredagskväll! Trevlig helg!


IKEA-besök...

för med sig en hel del jobb som man inte tänkt sig. Vi har fixat här hemma sedan i lördags, för inte nog med att möblerna ska skruvas ihop, det blir en hel del rensa och slänga också. Men det var välbehövligt och nu börjar det se ut som ett hem igen.  

Vi ser fram emot att få gosa med berner sennen någon kväll framöver – vännerna från Härnösand är på besök i veckan. Det ska bli kul att ses för det var länge sedan. Annars är det en vanlig ”jobba-sova-jobba-vecka” för oss. Ha det gott!



RSS 2.0