Måndag Naddö t o r…

för att njuta av labradorvalpar. Jag fick följa med grannen Marie och hennes dotter för att titta på valpkullen hos Askrikes kennel. Efter sammanlagt sex timmars bilresa, ha gottat mig bland valparna hela eftermiddan och hela kvällen gått igenom en massa gulliga bilder, svårt valpsjuk, är jag totalt mör. Det blir lilla Askrikes Fleeting Spirit som kommer att flytta till Skolgatan i Nynäshamn om fyra veckor. Bilder kommer i fotoalbumet på vår hemsida så småning om.


Det kom dessutom bilder från Härnösand på Ingrids och Jörgens bernervalp Balou. Vilka tassar!  Vi önskar båda familjerna lycka till med sina valpar



Vilka fina gossar! Balou är valpen till vänster


Tänk vad det kan hända saker...

när man handlar på Willys! För svärfar Acke 94 gick det inte bättre än att han ramlade och fick åka ambulans till SÖS. Han fick stanna kvar där till idag. Om än mörbultad och sydd i huvudet  så visade röntgen tack och lov inga brutna ben eller andra skador. Skönt att vi kunde hämta hem honom på eftermiddagen.

Det ser ut att bli en riktigt fin midsommarhelg och vi önskar alla en rolig och skön sådan!


Jag tittade i resultatlistan…

från Unghundsderbyt och kunde konstatera att flera duktiga vänner och bekanta visat framfötterna ordentligt. Grattis! Bra jobbat!

Fyra av Affes syskon (Vira, Ida, Leo och Till) och Tjalles bror Immer med hussar och mattar mötte upp i söndags för en träningsdag. Vi hade lagt upp övningarna som ett ökl-prov, men med dummies, vid sjön Muskan. Allting blir så mycket lättare nu när vi har en jolle. Dirigeringen la vi ut till en liten ö. Ingemar var snäll och tog rollen som funktionär och såg till att vi fick både vatten- och landmarkeringar. Tyvärr gjorde blåst och vågor att vattenarbetet blev rätt jobbigt för hundarna. Men de var jätteduktiga och gjorde sitt bästa. Landarbetet gick hur smidigt som helst för samtliga. Vi var alla nöjda med hundarna men kunde konstatera att vi nog alla har en bit kvar till öppenklassen, så det är bara att träna vidare…





Vi håller tummarna…

för dem som startar på unghundsderbyt i Kalmar på söndag och för att Daniel svarar ja på lördag…
Lycka till allihop!

Vi har en fest att se fram emot i morgon och på söndag kommer det hit ett gäng för att träna. Vädret ser inte ut att bli så bra, men vad gör det? Ha en bra helg!



Det här är min syster Till, sa Affe. Vi är lika trötta och lika söta, det
kan du se på bilden längre ner…



Det här är…

Mary Moose och hon är tvillingmamma i år. Det kan nog vara lite jobbigt med två telningar så hon har lagt sig för att vila en liten stund. Tyvärr tycker hon inte om Paparazzi – och han ville inte störa den lilla familjen - så några bilder på de små blev det inte…

  foto: Dennis Uppgard © 2010



Någon påpekade att…

jag inte uppdaterar min hemsida så ofta… Hm? Det tycker jag nog att jag gör. Men nu förstår jag problemet: min gamla webbadress (som består av en massa siffror) hos Telia har ersatts av http://www.uppgards.com  på nytt webbhotell, så är den gamla länken sparad som favorit så kommer den gamla hemsidan upp. Mitt tips är att öppna länken ovan och spara på nytt.

Eftersom vi var uppe med tuppen idag så hann vi med ett tidigt träningspass med hundarna bland allt annat som var inbokat under dagen. Affe gick duktigt ut på ett linjetag men hittade ingen dummy – och hur konstigt är det? - hans korkade glömska matte hade skickat honom på fel linje!! Men han var förstås lika glad för det. Tur att inte hundar blir sura när det blir fel, då skulle Affe vara ett riktigt surkart :o)

Ha en bra vecka!



Ibland kan man somna innan man går och lägger sig, sa Affe



Det är skönt med en regnväders dag emellanåt…

men tråkigt för dem som har skolavslutning idag, sådana dagar borde alltid vara soliga. I går var jag på Ellens avslutning i FA (förskoleklass A) och efter sommarlovet börjar hon i första klass. Stora damen…

Stora damen är också dottern Malin som i veckan fyllde – som hon säger – 2 x 20 år. Men hur kan hon vara 40 när jag bara är 35?? Vi ser fram emot att få fira henne i helgen. Veckan har annars bara försvunnit. Jag har fixat lite med bilderna vi tog hos Inga-Lill och Åke i helgen. Det tar sin lilla tid även om vi inte tog så många bilder som vi brukar ta, vi har ju tränat hundarna lite också.

Det var som vanligt jättekul att komma till Inga-Lill och Åke och att träffa (nästan) hela gänget. Annars brukar vi ju ha träffen i kräftskivetider – men gissa vad vi bjöds på? Jo, deras dotter Pia dök upp med en stor skål med härliga kräftor. Mums! De fyrbenta på gården hade utökats med grisar, kvigor och får är på gång. På lördagen kom ett gäng små söta kycklingar. Det kallar jag bondgård! Bilder från helgen kommer snart på hemsidans fotoalbum. Tack snälla Inga-Lill, Åke och gänget för en jättetrevlig helg!

PS Affe hämtade sig snabbt från värmeslaget och var som vanligt igen redan på söndagskvällen DS

Vi önskar alla en trevlig helg!



Jag blev så fruktansvärt rädd…!

Vi var ute i det varma härliga sommarvädret och tränade hundarna och naturligtvis hade vi både vattendunk och –skål med oss så att de kunde dricka. Men det gäller att se till att de verkligen dricker ordentligt också. Affe gjorde nog inte det, en del hundar är dåliga på att dricka.

Efter träningspasset (bara ett kort pga värmen) tog jag med honom till en damm i närheten för att han skulle få bada. Väl framme upptäcker jag att han ser konstig ut, han skälver i hela kroppen. Snabbt som attan fick jag ner honom i dammen och kunde kyla av honom. Dennis bar honom sedan till bilen som stod i skuggan. Jag hällde vatten över honom igen medan Dennis ringde djursjukhuset för att få instruktioner. I bilen hade jag sjukvårds-lådan så jag kunde ”tempa” honom och han hade då 40°, tandköttet var alldeles blekt, han var yr och försökte kräkas. Jag lyckades inte få i honom något vatten. Efter en stund kom färgen tillbaka på tandköttet och han verkade inte så yr längre så vi kunde åka tillbaka till husvagnen. Jag provade att ge honom mjölk och han drack nästan en liter. Efter ytterligare en avkylning i duschen fick han vila i bilen (som självklart stod i skuggan) och verkade lugn och nöjd. På hemvägen stannade vi och vattnade honom med vatten och mjölk blandat flera gånger. Vid ett stopp stod han och kissade länge, länge.

När vi kom hem kontrollerade jag tempen igen och den hade sjunkit till 38,1° - puh! Vilken pärs! Jag trodde faktiskt att han skulle dö där ute på fältet. Usch, vad hemskt det var! Och detta hände trots att vi är jättenoga med att ha vatten med oss, att ha bilen i skuggan med öppen baklucka och fönster om hundarna är i den osv.

Att ge vatten blandat med mjölk till hundar som är dåliga på att dricka är ett gammalt beprövat ”bruksknep” som fungerar för det mesta tack och lov. Hädanefter ska jag se till att ha stenkoll på hans vätskeintag – var så säker!




Packat och klart…

för färd mot Inga-Lill och Åke som bor utanför Örebro. Vi ska träffas och ha
kul som vi brukar. Dessutom ska vi träna hundarna på deras jättefina marker.

Efter två månaders heltidssjukskrivning har jag, den här veckan, börjat arbeta
deltid för att pröva om det fungerar. Trots att jag bara går på ”halvfart” så
känns det att det är fredag…

Det ska bli underbart att få åka iväg och ha bara trevligt! Och busa, sa Affe

Ha det gott!


RSS 2.0