Det är skönt med en ledig måndag

efter en aktiv vecka. I fredagskväll hade vi vår traditionella picknick med V75-kompisarna i sommarhagen bland gullvivor, adam och eva m fl blommor. Västergök hörde vi också, för att inte tala om näktergalningarna som höll serenad. Myggorna hade vi kunnat klara oss utan förstås. Just nu är det så fint i naturen, det gäller bara att hänga med för det går fort över. I lördags firade vi min syster som ”fyllt jämna” i veckan. Vi började med lite bubbel i systerdotterns trädgård, sedan en supergod middag på Aya Beach Club och så tillbaka till trädgården med lite mingel. Kul att träffa tjocka släkten, det händer inte så ofta!

Söndagen blev också lite av en släktträff, men för hundarna. Vi träffade Ulrica och Angus på Swedish Game Fair vid Tullgarns slott. Vi träffade och såg förstås många andra vi känner där också. Många fina hundar som visade framtassarna – medan min egen satte en gräns vid att apportera räv, men att hänga i baren på Aya Beach Club har han minsann inget emot…




Ulrica och Angus



bror Brolle och deras morbror Affe. Mysigt att sitta i grönsgräset och se duktiga förare och hundar
på uppvisningen. 

Men så kom vi då till den där släktbilden...




omöjligt att få en bra bild. De här två ser ju inte särskilt släktkära ut! Och vem är vem?
Angus till vänster...




Jag packar för två dagar...

i Saltsjöbaden – Digpro´s användarträff. Det ska bli kul att träffa kollegor från hela landet och i kväll blir det båttur till Dalarö Skans – jag packar ner kameran. Och som vanligt – när det är färdigpackat ser det ut som om jag ska vara borta i två veckor i stället för två dagar. Lite separationsångest har jag allt, men tröstar mig med att jag är ledig fredag till tisdag. Då blir det bara ”grabbarna” för hela slanten.

Ha det gott!



Med risk för att bli alldeles utsliten...

får jag jobba både tisdag och onsdag denna vecka :-) 

Härligt att ha Tilda och Ellen här hos oss. De tycker det är ”fett nice” att vi bor så nära skolan bara att gå över övergångsstället. Idag är jag ledig och ska nu ta med mig ”grabbarna” till skogs. Några dummies får följa med också.

Ha en bra dag!



Affe spanar in tikar på Nynäshamns BK


Gravida djur och färgade människor...!?

Hörde på radions nyheter härom dagen att ett 30-tal renar störtat utför ett stup. En renägare intervjuades om den tragiska olyckan och han trodde att rovdjur jagat dem utför stupet. Reportern berättade att många av de stackars renarna var gravida…(!?). Och då kunde jag inte låta bli att reagera. Är vi människor i så fall dräktiga när vi väntar smått? Håll med om att det låter lite konstigt med gravida djur! Ett annat inslag i nyheterna handlade om H&M:s baddräktsreklam med en solbränd modell – inte bra att uppmuntra solbadande pga risken för hudcancer (det kan jag hålla med om) men – någon som intervjuades tyckte det var bättre för några år sedan då de haft en färgad modell. Jag funderar på att färga mig blå till sommaren – som en Smurf.

Idag har vi ”städdag” i föreningen, förråden ska byggas ut. Det ska bli toppen med större förråd, då kan man spara på sig ännu mera skräp. Skojar bara! Vi behöver verkligen mer förrådsutrymme.

Från i morgon och några dagar framåt ska barnbarnen bo hos oss. Malin åker till Dublin som avslutning på två års pluggande. Hoppas hon får jättekul, det är hon värd. Ensamstående med tre barn har hon fixat detta.

Själv hoppas jag hinna med några träningspass med Affe också i helgen.

Trevlig helg!


Det man inte har i huvudet...

får man ha i benen - eller plånboken! Jag var på återbesök på Huddinge sjukhus igår den 8 maj och parkerade i nya fina p-huset den här gången också.  När jag checkade in - trodde jag - checkade jag egentligen ut! För det var vad jag glömde göra vid förra besöket den 26 april. 900 kr inkl moms skulle det kalaset kosta och roligare kan man ju ha för pengarna eller hur? Jag ringde till Q-park och undrade hur jag skulle göra - jag fick tipset att fylla i en blankett på deras hemsida. Efter supersnabb handläggning fick jag ett meddelande att jag skulle få tillbaka det mesta av pengarna :-)

Slutet gott allting gott...

Och du - glöm inte att checka ut från p-automaten!

RSS 2.0