Inget spännande för min del...

mer än jobb den här veckan. Jag följer utvecklingen i Amerika. Stackars alla som drabbas av Sandy eller Frankenstorm som den också kallas. 6 miljoner människor är utan ström – det kan man kalla strömavbrott! Men elbolagen ”där över” behöver åtminstone inte betala avbrottsersättning som vårt lilla energibolag måste göra efter 12 timmars avbrott och det till många sommargäster som inte ens har märkt av avbrottet eftersom de inte varit i sin stuga. Hur tänkte politikerna där? Är det inte bättre att pengarna går till upprustning av elanläggningarna som vi har gjort och vill fortsätta med? Men nu har vi klarat oss utan trädpåfall trots över 25 m/s i byarna. Men nog om det.

Allhelgonahelg och Halloween – som vi tydligen har tagit till oss trots att det inte är en svensk traditon – på gång till helgen. Jag törs nog inte annat än köpa hem lite ”beredskapsgodis” ifall man får påhälsning…

Ha en fortsatt bra vecka!

 

 


Härligt med en sol...

som kikar in genom fönstren och kylig klar luft utomhus. Idag ska jag åka med Marie och träffa ett nytt träningsgäng utanför Nykvarn. Affe-träningen har legat nere ett tag pga att jag tappat sugen lite, men förhoppningsvis får jag tillbaka motivationen idag. Om jag hinner och orkar efter träningen ska jag gå ner till centrum och kika lite på stan för det är marknadsdag i Nynäs idag. Veckan har varit fylld av trevligheter – studiebesök med NEABs styrelse på AGA gasterminal, god middag med väninnorna Inka, Eva och Britt. Tyvärr blev fredagskvällen på Skärgårdshotellet inställd pga för få anmälningar men det var inte helt fel att vara soffpotatis heller…

Ikväll är vi bjudna på middag hos bästa grannarna. Vi ska se nypremiären för Så mycket bättre på teve. Programmen är inspelade i somras på Grå Gåsen i Burgsvik där vi brukar vara tillsammans med grannarna. Det ska bli kul att se Burgsvik i ”sommarmyller”, det lär ha varit ca tusen personer som köade för att få äta på Grå Gåsen då. Idag, när det är lågsäsong på Gotland, har man bara öppet någon dag i veckan. Kanske får vi se något känt ansikte – förutom de riktiga kändisarna.

Söndag och måndag ska jag bara njuta av att vara ledig och göra vad jag vill. Ha en fortsatt trevlig helg!


I Kenya...

har man den långa regnperioden i april/maj och den korta i november. Det verkar som det är tvärtom här – vår lååånga regnperiod pågår för fullt! Och sedan kommer den lååånga snöperioden. Med tanke på det så får man pigga upp sig med lite shopping, en god middag, ett (eller flera för all del) glas vin, tända ljus och brasa och njuta av att det är FREDAGSKVÄLL! Eller flytta till Afrika…

Trevlig helg!

 

 


I morgon bär det av...

till skåneland för en hel dags utbildning. För att ta sig igenom morgontrafiken i ”människobyn” och komma i tid till Bromma måste man åka redan 05:15 hemifrån. Planet går klockan sju. Det känns förstås lite jobbigt att gå upp så tidigt. Hoppas jag inte somnar på eftermiddan!

Brolle har fått ett jack i ena trampdynan och ser ut som om han vore utsatt för plågsamma djurförsök när vi gör rent och lägger om.  Dessutom har han fortfarande kvar märken i ansiktet efter senaste sorkjakten. Det och hältan gör att han ser ut som han varit i värsta slagsmålet. Stackars Brolle-Bompa! Han är ännu lyckligt ovetande om att det blir en trattnatt för hans del eftersom han inte kan låta bli att pilla och slicka.

Fotbollsmatchen mellan Sverige och Tyskland på teve i kväll får nog husse se själv – jag hittar nog på något annat att göra. Tror inte ens på oavgjort!


Foppa får sig en omgång....

 
 
 
 

Lediga dagar att se fram emot

Idag har det ju varit helt underbart väder. Hundarna och jag var ute en sväng i skogen på kombinerad sork- och svampjakt. Det resulterade i ett gäng vackra gula kantareller och skavsår på en nos – nämligen Brolles. Amatörmässigt tycker Affe, som aldrig fått skavsår på nosen vid sorkjakt.

Nu ska jag slappa en stund, sedan är det dags att fixa fredagsmiddan, det blir nog kantarellsås till, och så mera slappa i soffan framför brasa och tevegala…

Trevlig helg!

Jag kunde inte låta bli att ta en bild på sommarens sista ros...


 
 
 
 

Usch, vad frustrerande...

när inte det fungerar att uppdatera hemsidan. Jag har försökt att lägga in lite nya bilder i fotoalbumet från Goldenklubbens mästerskap, men det bara jäklas hela tiden. Nu är klockan mycket och jag orkar inte fortsätta att felsöka. Tråkigt! Glad är jag däremot över att jag lyckats gå ner drygt tio kilo i vikt sedan semestern. Det syns inte för det är många kilon kvar till målvikten men det känns bra ändå.

En lugn och skön helg är slut och i morgon början en ny arbetsvecka. Dags att gå och knyta sig.
Ha en bra vecka!





Det känns att det är fredagskväll...

är jättetrött! Det är skönt att kunna kura ihop i soffan och mysa framför brasan. Nu gäller det att inte somna
i soffan för jag hoppas på sovmorgon i morgon,  men jag brukar - typiskt nog - vakna tidigt när jag får sova.

Ha en trevlig kväll och helg!

 

 


Ny vecka och ny månad

Jag höll på att glömma att det är dags att beställa tid för höftledsröntgen för Brolle. Det är alltid lika oroligt att vänta på resultatet. Men jag hoppas förstås att hans höfter ska vara OK. Han har aldrig visat någon hälta, utom att han var väldigt stel i ”bakvagnen” när han hade anaplasma i somras. Och det är ju något helt annat.

Jag har ledig måndag och hoppas att min syster Birgitta kommer över på lunch idag. Efter skolan kommer mina prinsessor att dyka upp, mamma Malin jobbar kväll. Det är alltid lika kul när de kommer.

Ha en bra måndag




RSS 2.0