Kameran fick följa med...

när Dennis gick ut med hundarna tidigt i morse....



orosmoln i öster



frosten färgar gräset i silver och....



solen färgar höstlöven i guld



Här möts silvergräs och guldklimpar. Ha en bra dag!


Andjakt...

Idag har vi varit på andjakt och miljötränat. Tjalfe fick delta i eftersöket och apporterade en and. Bra att han fick lyckas. Affe skötte sej jättebra - precis som förra gången var han lugn, men väldigt intresserad av vad som hände runt omkring. När alla försvunnit iväg på eftersöket började han pipa - men det visade sej att han behövde gå upp i skogen och rasta - typiskt mej att missa det. Kul att träffa så många "kändisar"...

Bilder från förra helgen finns i fotoalbumet på vår hemsida


Kulan lämnar en and till matte Ankie


En givande helg...

Vi kom hem sent på söndagskvällen efter en mycket givande helg hos Karina och Håkan. Vi startade upp redan i fredagskväll med genomgång av hundarna och för att diskutera ev. problem. Som vanligt var upplägget proffsigt och anpassat till den nivå, ålders- och kunskapsmässigt, som hundarna är på. Affe var yngst i gänget med sina 18 månader, övriga hundar var tre år och uppåt. Vi jobbade med linjetag, störningsträning, stadga och problemlösning m.m.


Söndagen avslutades med andjakt där vi fick se två hundar göra arbetsprov och en kkl (kvalificeringsklass för A-prov), samtidigt som vi hade våra egna hundar med oss för passivitetsträning. Affe - som inte varit med i sådana här sammanhang tidigare - var naturligtvis nyfiken på vad som pågick runt omkring honom, men samtidigt alldeles lugn. Jag kunde t o m lämna honom och han låg lugnt och stilla kvar och väntade med de andra hundarna i gruppen (Karina höll ett öga på dem för säkerhets skull).


En eloge till ägaren av Skedevi som har en mycket generöst inställning till hundar och "hundfolk" och som tycker det är viktigt med "återväxten" av bra apportörer. Vi fick också änder med oss hem att använda i träningen.


Boel och Annika hade fixat jättegod mat åt oss. Det var så skönt att bara få träna hund och inte tänka ett dugg på mat. Tack Annika och Kaj som arrangerat det hela och alla andra för en givande helg! Gissa om våra hundar är trötta idag...




Annika, Kaj och Mimmi...


En efterlängtad helg...

I dag webbmöte med kollegor på Lunds Energi på förmiddan och ledig eftermiddag för att åka iväg till en efterlängtad träningshelg. Hoppas bara att mitt busfrö kan uppföra sej, den senaste tiden har han varit en ängel ena minuten och en "bängel" den andra. Jag har för mej att det är föraren som ska vara oförutsägbar och inte hunden. Har jag fel? Det ska i alla fall bli jättekul att träffa två- och fyrbenta vänner och träna tillsammans.

Ha en riktigt bra helg!






Så skönt...

att det gick bra med Focus. Han hade  ätit upp ett fästinghalsband och blivit jättesjuk. Men är nu hemma hos matte igen.

Vi har varit ute en sväng och tränat, men oj vad fort det blir mörkt om kvällarna nu. En kantarellsväng blev det också. Sedan gick vi "lite fel". Dennis går nämligen aldrig vilse - bara lite fel. Själv har jag inget lokalsinne alls så jag följer snällt efter honom. Men vi kom rätt ganska snabbt och slapp irra runt i mörkret.

I morgon har jag utbildning hela dagen och ska vara mormor hela kvällen så det blir att lägga sej tidigt i kväll...

Grattis pappa Dream!

Som inte bara visat framtassarna på b-prov och kkl a-prov utan fått ett första pris på utställning också! Vilken snygging!


Helgen som bara försvann! Vi har båda jobbat. Men vi hann också träna hundarna lite grann. Dennis hade plockat fram lite vilt ur frysen. Affes avlämningar blir bättre och bättre, både när det gäller dummies och vilt. Han börjar förstå att om han lämnar av lugnt och fint så får han hämta igen. Ett tag spottade han ut apporterna så jag fick ducka, jag funderade på att ha cykelhjälm på mej när jag tränade... Fast det där var inte sant utan på skoj ;-) förstås


För min del börjar veckan med kurs i två dagar. Ha en bra vecka!



Dagg - hoppas det dröjer länge innan det blir frost...


Oroligt värre…

Vi håller tummarna att lilla träningskompisen Fokus får komma hem från djursjukhuset idag, utan några men efter att ha käkat upp ett fästinghalsband. Jag minns en vaknatt när en av våra berner sennen, Jalli, tuggat sönder och slickat i sej en flaska medicin - Metacam. Jättefarligt! - ger inre blödningar och leverskador sa Giftinformationscentralen. Tre liter välling lyckades jag få i henne den natten. Men usch vad orolig jag var!! Det gick som tur var bra och leverproverna visade inget oroande några dagar senare. De kan då hitta på våra små älsklingar.


Skönt att det är helg igen! Jag har jobbat fast jag varit krasslig den här veckan och tyvärr måste jag jobba lite i helgen också. Men jag lär väl hinna med att vila och gå skogspromenader också. Ha en skön helg!


Fyllesvin…?

Jag läser i lokaltidningen om fylleri i ett villaområde i södra Nynäshamn. Det är älgar som partajar i trädgårdarna på jästa äpplen, som gör dem berusade och något omdömeslösa. En kvinna berättar hur hon haft sällskap med en halvfull och nyfiken älg genom parken och ända hem. Klövviltskonsulenten på Jägareförbundet uppmanar till försiktighet! För stora är de och farliga kan de vara. Bilden nedan är från tidigt i våras när Tjalle och Dennis hade en nyfiken åskådare under morgonträningen...


...men Mary Moose var nyfiken trots att hon var helnykter!



Trist helg...

Jag vaknade i lördagsmorse med en dundrande huvudvärk som suttit i hela helgen. Antagligen en förkylning på gång, så det blev en tycka-synd-om-mej-själv helg.

Blev så glad när jag fick veta att det gått så bra för Vira och Christina i semiklassen på GRK Västmanlands DM. JÄTTEGRATTIS! Lilla Vira har inte startat på officiellt prov ännu (inte inoff. tidigare heller) och var ändå så duktig!

Ha en bra vecka!



Här kommer Vira i full fart!





Tiden går fort…

Så är det då nästan slut på en intensiv arbetsvecka och det ska bli skönt med en ledig helg. Hösten har kommit snabbt. Hoppas det blir en lika härlig höst som 2006, då det var fint ända till början av november. Vi var med på både and- och fasanjakter då. I helgen ska vi träna lite viltapportering och lite svampsök tror jag.


Den 6 maj blommade slånbärsbuskarna...


och idag den 5 september ser de ut så här...


Ha en skön och trevlig helg!


RSS 2.0