Jag har min vanliga...

”söndagskvällsdepp” som går ut på ”vad sjutton tog den här helgen vägen!?” och ”så har men en hel lååång arbetsvecka framför sig”... men jag vet ju att när väl måndagen kommit i gång så är det nästan fredag igen. Så varför gnälla och deppa? Den här veckan har jag inget speciellt inbokat så den lär väl rulla på som vanligt. Det blir nog en bra vecka. Ha det gott!



Åh! Vad det känns skönt...

att kunna föra sig i ”lite finare sällskap”! Efter en kväll med etikettdoktorn Mats Danielsson vet jag precis hur jag ska uppträda och vara klädd… nu gäller det bara att hitta ”lite finare sällskap”! Och när så har skett kan jag blanda en jättegod drink! Tack Marita på Skärgårdshotellet för att du fixar så trevliga tjejkvällar! Skärgårdshotellet i Nynäshamn tar även emot gäster med hund ♥

Nu är det dags att pila iväg till jobbet – veckans bästa dag! Trevlig helg!



Sex- och samlevnadslektioner...

ser lite annorlunda ut idag än då jag gick i skolan. Ett TV-team har följt Max (mitt äldsta barnbarn som är 15 år) och hans klass när de fått sexualupplysning. Det blev åtta UR-avsnitt som jag förstås kommer att se. Det är härligt att se hur lätt ungdomar idag har att prata, fråga och diskutera jämfört med hur det var förr. Då var det blommor och bin, en rodnande lärare och, för en gångs skull, knäpptyst på lektionen. Jag minns att vi också fick titta på en kondom…! Grunden för dagens lektioner är en nyproducerad tecknad film som tar upp det mesta som gäller sex. 

Den här veckan rullar på som vanligt. På torsdag kväll ska Eva, Marie och jag på tjejkväll på Skärgårdshotellet. Varje år anordnas en träff med lite gott att äta och något roligt ämne som tas upp – den här gången får vi lära oss lite vett och etikett samt att blanda en god drink. Det kan jag behöva – lite vett och etikett alltså  :o)



Max spelar på Kommunala musikskolans terminsavslutning (Foto: Dennis Uppgard 2008)



Är lite söndagsdeppig...

den här helgen gick för fort, jag skulle vilja vara ledig ett par dagar till. Det var så många fler saker jag hade velat göra här hemma innan det är dags att jobba igen. Men vi fick en härlig promenad i solen och kunde träna lite, vi känner oss jättesugna att få börja träna ”på riktigt” igen. Och så fick vi ju njuta av en riktigt bra handbollsmatch i kväll – heja Sverige! Ha en bra vecka!




 


Det är inte så stor skillnad...

på fredagskvällarna – något gott att äta och dricka, sedan  koppla av framför teven, och så somnar man i soffan
medan hundarna gnager på sina märgben – men jag ääälskar fredagskvällar! Vi önskar alla en riktigt trevlig helg!



Just nu...

består mitt liv mest av att ”jobba och sova”. Jag längtar efter att snön ska försvinna och det ska bli vår – eller åtminstone så lite snö att det går att träna hundarna. De är verkligen understimulerade nu när det mest blir rastningspromenader. Vi har haft några dagar med upp till +5 grader och det har tagit rätt så bra på snön, dock inte tillräckligt, men nu ska det bli kallt igen. Jag antar att jag inte är ensam om att längta till våren – vi får trösta oss med att veckorna går rasande fort… Ha en fortsatt bra vecka!



En efterlängtad liten sol



Nu e de fredagsmys...

rökta räkor och aioli, ett glas vin till matte, en kall pilsner till husse, färskfoder och varsitt stoort revben från nöt till hundarna...

sedan soffan...



Trevlig helg!





En mysig avslutning...

på ledigheten – grannen Marie kom in med en bukett vackra tulpaner. Jag älskar tulpaner, särskilt så här års. Nu är julen bortstädad och vardagen tar vid, både skönt och lite tråkigt samtidigt. Jag har lovat mig själv att försöka få in ett kort träningspass med Affe på luncherna, ända chansen att få lite dagsljus. Men det blir inte så lätt att hinna med att åka två mil tur och retur, äta, rasta och träna hunden på en timme...

Nu är det dags att sticka iväg till jobbet! Ha en bra vecka!



Avjavisarna i Korsheda - lilla Kajsa med moster Till - tar det lugnt





Igår träffade vi...

en ljuvlig liten Tina, 12 v och åt en jättegod lunch med vännerna Iréne och Stefan i Södertälje. Vi träffas alltför sällan! Det får vi ändra på i år.

Idag ska jag städa ut julen och ägna lite tid vid datorn och i morgon… ja, då får jag väl fortsätta med det jag inte hinner idag :o) och innan man hinner blinka är det måndag igen. Trevlig helg!




Tina, Cavalier King Charles Spaniel-valp färg rubin


Att mjukstarta...

med tre arbetsdagar och sedan ha ledigt igen är inte så dumt. Men sedan är det lååångt till påsk, så lite sportlov får vi nog planera in. Dagarna blir ljusare och man kan inte låta bli att längta efter att kunna träna hundarna igen. Just nu är Affe lite ”olyckligt kär” – bästa kompisen Vimla löper för fösta gången. Det har Tjalle också konstaterat men bryr sig inte så mycket om det (kastrerad). Här hemma börjar det dra ihop sig till julgransplundring. Det är lika skönt att plocka undan julpyntet som det är roligt att ta fram det. Tänk att ha nystädat och fräscht och sedan sätta in en stor bukett med härliga krispiga tulpaner!






RSS 2.0