Trötta och nöjda...

hundar och förare efter dagens apportering. Alla hundar har skött sig med MVG idag. Härligt att se! Nu laddar vi inför morgondagens övningar. Klockor och mobiler är inställda på vintertid och det är dags att dyka i säng. Tack för idag och god natt!



Onsdagskvällen slutar med frossa...

dvs räkfrossa :o). Eva tittade förbi med två påsar räkor – vanliga och rökta. Det var bara att komplettera med aioli, bröd och vitt vin och så var det helt plötsligt fest. I morgonkväll ska grannen Marie och jag på informationskväll hos Lantbodens Hund & Hälsa om utfodring av hund. På fredag bär det av till Gyllerboda och a-provskurs i två dagar. På söndag kväll åker Eva och jag till Åbo – en kryssning med underhållning av Amelia Adamo, Mark Levengood, Maria Kullberg Weston, Jan Guillou, Yvonne Lin och Nisse Simonson. Lycka är att ha så mycket roligt att se fram emot ♥

Läste detta på Facebook: ”Till alla er som via mail/sms/Facebook skickar mig goda önskningar, kedjebrev, brev med löften om god hälsa, bra dagar, tur i både det ena och det andra... Det fungerar skitdåligt! I fortsättningen är det bättre om ni skickar pengar, sprit, choklad, biobiljetter, kläder och presentkort. Tack på förhand!" ♥


Ny arbetsvecka efter en trevlig helg

I fredagskväll firade vi av två arbetskamrater, Thommie som blir pensionär och Sanja som börjar ett nytt jobb. Det var tjejerna på kundtjänst som fixat en lyckad fest. I lördags kom tre små tjejer och hälsade på medan mamma/matte var upptagna med annat. Tilda, Ellen och valpen Vimla. Busigast var förstås Vimla och Affe. Deras vilda framfart gick dock att hejda med hjälp av kompostgaller. Väninnan Dotty ringde och då jag frågade Ellen (6 år) om hon ville prata lite med henne såg hon tveksam ut och frågade: ”pratar hon svenska eller är hon från Skåne?” När hon fick veta att Dotty är från Dalarna vågade hon inte (!?) Det är knepigt att hålla isär det här med landskap och andra länder/språk :o)  På kvällen kom grannarna in på ett glas vin och lite pyssel med snitseltillverkning för kommande spårträning. Tyvärr stod regnet som spön i backen på söndagen så vi fick ställa in planerad spårträning och jobbade med sök i stället. I övrigt en lugn söndag. Ha en bra vecka!

En riktigt mysig dag...

har vi haft, Affe och jag, tillsammans med ett gäng glada springer spaniels och deras hussar och mattar. Susanne och Ingela, Elgentorpets kennel, hade träningsträff och vi fick vara med när de jobbade med blodspår. Affe var lite undrande till en början med sedan ramlade tioöringen ner och han spårade riktigt bra. Jag har inte spårat på åratal och då var det personspår (bruks) som gällde. Nu ska jag leta fram spårselen och –linan från förrådet och lägga spår åt Affe som rolig och nyttig aktivering.

det är nästan lite Hawaii-party-känsla. Susannes goa mamma med blodflaska och snitslar…

ett gäng spårläggare på väg ut i markerna

nåt är på gång…

en liten skönhet på tre månader

en lite annorlunda springer spaniel med korta öron (!?)



Fanny på spåret

Susanne visar ett längre och svårare spår med sin hund, som är mer rutinerad.
Det är verkligen intressant att se hundarna i arbete…







Jag blir alltid lika hänförd när jag ser vilka fantastiska nosar de har våra
bästa vänner. Tack för idag!



Idag ska jag planera...

träningspass för hundarna till helgen. Jag längtar verkligen ut till skogen efter en ganska intensiv arbetsvecka. Annars har vi inte något speciellt för oss i helgen. Härligt att bara göra det man har lust med. Trevlig helg!


Det är ganska mycket...

grå vardag just nu. Jobba, äta och sova, jobba, äta…osv. Man borde hitta på något kul att göra i helgen. Det känns inte så grått om man har något att se fram emot. Nu är det dags för mig att ta kontakt med John B om jag ska orka sitta på möte inne i Stockholm hela dagen i morgon… God natt och god fortsättning på veckan!



Nu får vi snart åka ombord...

på gotlandsfärjan så om några timmar är vi hemma igen. Vi har haft tre superhärlíga dagar i Burgsvik tillsammans med våra grannar Marie och Uffe. På dagarna har vi njutit av otroligt vacker natur i vackert väder. Och som alltid har vi jättekul tillsammans. Det var kul att träffa Johan med familj och att få följa med på jakt. Stort tack till er alla!

Oj, vilket blåsväder!

Men enligt prognosen ska det avta, det känns bra då vi ska åka till Gotland i kväll. Det ska bli så himla kul! Vi har börjat packa så smått och det har hundarna märkt förstås, så det är lite oro i lägret. De tror att vi ska överge dem vilket aldrig har hänt… Ha en trevlig helg!




Vi har just kommit hem...

från svärfar Acke som firade sin 94-årsdag idag. Dennis syster Britt-Marie, hade fixat en underbar middag; paj med getost till förrätt, till varmrätt kalkon, kantarellsås, potatis och pumpamos (!). Det sistnämnda var en angenäm nyhet för oss. Till dessert Ackes hemgjorda blåbärspaj med glass och till kaffet Dennis goda marängtårta. Allt var jättegott!

Nu är det dags att ställa om sig mot en ny arbetsvecka. Ha det bra!



Detta blir en arbetshelg...

Dennis håller på att bygga ny ställning till husvagnen, jag ska äntligen se till att det kommer ner lite vårlökar i rabatterna, städa, tvätta och fundera på vad som ska packas till torsdag då vi åker till Gotland. Åh, vad jag längtar! Till Gotland alltså, städa är skittråkigt…

Idag pratade jag med min uppfödare Jeanette och fick höra via telefonen hur ett gäng alldeles nyfödda små gula ”Avjavisar” knorrade. Affes helsyster har fått sju stycken valpar. Jag avundas Jeanette som får sitta vid valplådan och njuta av de små. Gud va gott! Lycka till med valparna!

Vi ska njuta av fredagskvällen framför brasan… Trevlig helg!


RSS 2.0