Det tar på krafterna...

att fylla år! Födelsedagsbarnet somnade framför brasan efter att ha festat på ett vedträ... (!)



Vi fick besök…

av Ellen och Tilda. Hundarna blir överlyckliga när de kommer. Och Affe vill vara med dem hela tiden. Fast nu har han i alla fall slutat att käka färgkritor som han gjorde som valp. Det jag plockade upp i "svarta påsen" kunde vara ganska färgglatt. Men han är fortfarande lika trött när de har gått hem. 

PS Dennis och mormor blir förstås också glada när tjejerna kommer! DS


Ellen...


Tilda vill inte bli fotograferad



Affe tar sej ett power nap


Och…

så blev det vinter! Snö och blåst och riktigt busväder. Igår hade jag förhoppningar om att få slippa vintern - men man borde ju ha lärt sej vid det här laget. Det är bara att gilla läget ett tag till så kanske det blir vår till slut.


Eva hade med sej lille Zakk 10 veckor då hon höll föredrag idag, så min önskan föll in. Även om jag kände igen mycket från valp- och fortsättningskursen är det aldrig fel att få minnet lite uppfriskat. Det handlade om "on och off-knapp, skapa bra relation förare/hund och hur viktigt det är att ha koll på hundens sinnesstämning och sin egen attityd. Eva är härligt medryckande och nog den enda människa jag vet som kan vifta på svansen ;-)

Årsmötet blev lite väl långt men det var många viktiga punkter som skulle tas upp. Nu blir det skönt att få krypa upp i soffan och slöa framför teven ett tag.  Ha en bra vecka!


Äntligen!

har vi fått tillbaka kameran från reparationen. Husse har redan varit ute på morgonen och tagit några bilder för att testa den. Det ser ut att bli en härlig dag, så det lär bli mer fotat på eftermiddan. Båda pojkarna är nu pigga igen efter magsjukan, det gick snabbt över som tur är.


I morgon ser vi fram emot GRK Stockholms medlemsmöte och ett föredrag av Eva Bodfäldt. Hoppas att hon har med sig Zakk, hennes nya lilla valp. Om man nu inte kan skaffa sej en ny valp varje år kan man väl få gosa lite med andras?




Härlig morgonpromenad på isen.



Det är bra att strecha lite när man motionerat, sa Tjalle





Eländes, elände...

våra pojkar har  fått magsjuka. Stackars Affe - vad han skämdes då han råkat bajsa i bilen. Sedan kräktes han också. Det blev storstädning av bur och tvätt av fällar innan det var dags att gå på dansuppvisningen. Dennis var snäll och stannade hemma eftersom vi inte vågade lämna sjuklingarna utan tillsyn. Nu blir det fasta och sedan ris - matris förstås!


Dansföreställningen handlade om en förtrollad leksaksaffär med dansande leksaker och kunder. Dansarna är från sex år och uppåt. Man förstår att mycket tid har gått åt både till att träna och fixa dräkter. Baletten bygger på musik skriven 1888 av kompositören Josef Bayer. Bra föreställning och alla var jätteduktiga!


Nu har jag två dagar beräkningskurs framför mej. Kul men jobbigt. Hoppas att några hjärnceller överlever så jag orkar hänga med på jobbkompisarna ut på torsdag kväll och ta ett glas vin


Helgen försvann…

med blixtens hastighet och nu är måndagen snart slut. Jag ser fram emot Tildas dansuppvisning i morgon kväll och after work på torsdag, ska också försöka klämma in två träningspass. Tänk - inte ens i min vildaste fantasi trodde jag att jag skulle se fram emot styrketräning! Men nu tycker jag faktiskt att det är riktigt kul. Men springer gör jag bara om jag har nåt farligt bakom mej - eller kanske om jag har nåt snyggt framför mej ;-)  Ha en bra vecka!


På alla hjärtans dag…




och husse och matte förståss!


Vilken tur att det finns…

snabbmat! God och nyttig när man inte hinner laga själv. Så till lunch idag valde jag soppa att bara värma. Innehåll: vatten, mjölk, grädde, modifierad stärkelse, sparrispulver 1,5 %, salt, laktos, maltodextrin, sparrisextrakt 0,4 %, jästextrakt, kryddextrakt, sparrisarom och kryddor - och nu undrar jag vad det var jag slevade i mej egentligen (?). Jag trodde det var sparrissoppa (!) som det stod med läsbar text på förpackningen, innehållsförteckningen läste jag m h a förstoringsglas när jag kom hem. Nästa gång ska jag göra soppa själv, men då undrar man vad grönsakerna är besprutade med. Och så ska jag ta med mej förstoringsglaset till affären i fortsättningen.


En riktig skön onsdag har det varit - tog en oplanerad semesterdag. Gick ut i fina vädret och tränade Affe på förmiddan, åkte till gymmet med en väninna på eftermiddan. Kul att förena nytta med nöje. SL har tydligen infört positiva nyheter, för när man står på pendeltågsstationen och det börjar spraka i högtalarna så brukar det alltid handla om förseningar - men icke! Tåg går enligt tidtabellen löd meddelandet (!)


Och så har jag pratat jättelänge i telefonen med en mycket god vän - det var alldeles för länge sen vi pratade. Varför blir det så? Men det kändes ändå - som det gör med goda vänner - som det inte var så länge sen. Ikväll ska jag bara lata mej.


I Söderbärke…

har de startat upp vårträningen (!) som framgår av bilderna nedan. Och vi har varit ute och hösttränat i dimman. Vad fort den här helgen försvann! Nu ska jag schamponera Affe (han brukar se ut som han blir utsatt för plågsamma djurförsök när han står i badkaret) och sen är det bara att ladda upp för en ny arbetsvecka. Ha det gott!



Man får verkligen vårkänslor när man ser de här bilderna på Blejsan...



och lilla Till                                                                 (Foto: Dotty Widell 2009)




Vädret var helt OK…

om än dimmigt. På eftermiddan lättade det upp något och precis när vi slutat kom regnet. Så vi hade tur med vädret!


Som vanligt hade Lisa lagt upp en bra träning. Vi ville få tips på linjetags- och dirigeringsövningar. Vi jobbade vid några olika stationer och de yngre förmågorna fick prova på grundnivån och sedan fick vi se hur man kan bygga på med stegvis ökad svårighetsgrad som passade de mer rutinerade hundarna.


Dennis (chefskock), Hasse och Danne såg till att vi fick en härlig brasa, varm soppa och grillad korv, som självklart serverades med Rydbergs goda räk- och gurksallader, till lunch. Kristina hade tagit med sej videokameran, men dimma och dis gjorde det svårt att filma. Jag hoppas hon tar den med vid något annat träningstillfälle - för även om det inte är så kul att se sej själv på film så är det jäkligt nyttigt. Lisa var den enda som hade kamera med sej och som inte hade tid att fota, så Dennis och Hasse lånade den och tog lite bilder som jag hoppas få lägga ut på hemsidan så småningom.


Affe startade upp dagen med att försöka få Kotten att inse att han är norra Europas charmigaste hanhund - vilket hon inte riktigt höll med om, men hon nedlät sej att busa en liten stund med honom i alla fall. Sen hade han på-knappen på högsta volym och vidvinkeln inställd hela dan vilket resulterat i att han är på gränsen till medvetslös nu - jag inser att jag måste träna mer avslappning i träningssammanhang med honom.  Tack alla för en jättetrevlig dag!


Vad blir det för väder…

till helgen? Jag vill att det ska bli milt och uppehåll - men det hjälper ju inte att stampa med foten. Lisa Falck kommer till vårt träningsgäng och håller i träningen på lördag, det skulle bli lite som en kick off. Jag hoppas verkligen att vi slipper ställa in på grund av dåligt väder.

Vi fick en hälsning från Gunilla och Cherry (Affes halvsyster). De hade haft ett härligt träningspass i söndags. Kan inte låta bli att länka till bilder från deras träningsgäng (hoppas inte Johan Lång har nåt emot det) det är så härliga bilder!
 

 http://mayaflisa.blogg.se/hundbilder/  


Vinterbad är härligt men att solbada är inte heller dumt, sa Cherry

(foto: Gunilla Johansson)

 

RSS 2.0