Idag fyller han åtta veckor...

och i övermorgon ska vi hämta hem honom. En fin matskål och ett gulligt litet sele är inköpt. En fin ljusblå visselpipa fick husse i present av Gunilla och Torbjörn. Och idag ska vi köpa valpfoder och städa undan ev. farligheter t ex el-sladdar. Vi passar på att ta bort mattorna också – det kan ju hända att han läcker :-) Han är efterlängtad!


 


Vilken superhelg!

Vi har kursat med båda hundarna och lärt oss en hel del nytt, fått bra tips hur vi ska gå vidare i träningen och jag har kommit till insikt om att jag alltid har för bråttom med allting. Fortsättningsvis blir det ”nertaggning” och skynda långsamt. Den nya träningsmarken på Gyllerboda är jättefin och kul att jobba på med lite utmaningar som hundarna gillar. Roligt att träffa nya och gamla bekanta synd bara att en helg går så fort. Vi hade gärna campat några dagar till med Gunilla och Torbjörn.

Lite shopping hann vi med också – ägg, blommor, stövlar och lite annat smått och gott. Eftersom vi har kursat båda två så har kameran fått stanna i husvagnen den här gången. Men vi kunde ju förstås inte låta bli att titta förbi valphagen där Foxie har sina valpar.

STORT TACK till Gunilla, Bengt och hela gänget för en superhelg!







Gunilla passar på att njuta av en mjuk liten valp - så ljuvlig!



Hemma...

efter två dagars dataträff i Saltsjöbaden. Onsdagskvällens träff med ”gamla” väninnor/klasskamrater var verkligen lyckad och vi hade ju massor att prata om. Vi lovade varandra att ses igen vilket jag ser fram emot.

Nu har jag planerat mat, handlat och packat husvagnen inför helgens apporteringskurs i Gyllerboda. Vi åker dit direkt efter jobbet i morgon. Det ska bli spännande att se den nya träningsmarken de gjort i ordning och skoj att träffa alla förstås.

Trevlig helg!



Vi har haft en härlig söndag...

med jättebra hundträning hos Yvonne och Lasse i Vallentuna. Christina Axlund hade planerat b-provsträning för oss. Allt var upplagt precis som ett riktigt öppenklassprov med bedömning, protokoll och till och med prisutdelning! Yvonne och Lasse hade skänkt fina priser. Av fem startade par var Håkan med Ida det bästa ekipaget, som god två kom Ulla med Bessie. Nöjda, trötta och glada åkte vi hem efter en givande dag väl medvetna om vad som behöver tränas mera…

STORT TACK till träningsgänget – och till Christina ♥♥♥ som alltid är så engagerad och fixar så mycket trevligt åt oss – för en underbar dag.



Affe levererar



Nu är första jobbveckan...

efter semestern avklarad och det är skönt att det är helg. I onsdags var jag bjuden till Eva tillsammans med två andra vänner som jag inte träffat på jättelänge. God mat och gott vin fick vi och supertrevligt hade vi. Vi bestämde att träffas redan nästa vecka igen. Då blir vi fler gamla väninnor/klasskamrater som ses.

Vi har städdag i föreningen idag. Rabatter ska fixas till och muren ska målas. Fint ska det bli. Senare i eftermiddag har dansgruppen Ösmos barn, där barnbarnet Tilda ingår, uppvisning i Folkets Hus. De är så otroligt duktiga – får inte glömma kameran hemma som förra gången.

På söndag har Christina Axlund och träningsgänget ordnat ett ”tränings-öppenklass-prov” som både Affe och Tjalle ska få göra. Christina dömer och vi hjälps åt att vara ”funkisar”.

Tiden går fort och Brolle blir sju veckor på tisdag – vi har börjat räkna ned till hämtning. Det ska bli underbart att få hem en liten valp!

Trevlig helg!



Borta bra men hemma bäst!

Det känns som om vi varit borta mycket längre än en dryg vecka. Det bästa med att åka bort är att komma hem tycker jag. Tvättmaskinen gör sitt jobb och soffan väntar på en slapp kväll framför teven. Det blir nog Melodifestivalen. I eftermiddags var vi till sjön och tränade lite vattendirigering med hundarna, det var säsongspremiär och de skötte sig jättebra. Husse har oljat in trädäcket på uteplatsen och i morgon ska jag trimma gräsmattan så den kan ta emot kommande valpkiss – om lite drygt två veckor hämtar vi lillprinsen. I morgon ser vi förstås gärna att våra hockeykillar tar hem guldet. Tur förresten att vi inte var på ”vår” pub i Prag i går kväll (som hade storbildsteve med sport) då tjeckerna fick stryk av ”oss”. Ha en skön kväll!



Supergott färsköl förstås – men… vad ska vi beställa för mat?? ”Vår” pub, med egen tillverkning av öl, hade jättegod mat också (f v Rita, Danielle och Lilian)



I morse hade jag en förhoppning...

om att solen skulle bryta igenom molnen, men det lyckades inte och det har regnat hela dagen. Men det är ganska skönt med regndagar; vi har lyssnat på CD-bok och jag har äntligen haft tid att redigera massor av foton från kurshelgen hos Bitte på Naddö. Nu ska de bara sammanställas. Hundarna har sovit som klubbade utom…



när de här gynnarna smugit runt husknuten, då har de larmat. Renarna hör till Idre sameby, där man igår sköt en fridlyst hungrig varghane som försökte skaffa sig lite käk. Om jag vore varg skulle jag flytta till andra sidan Östersjön där man har en mer sansad syn på vargar och vargjakt än i det här landet.


Idag har vi haft fullt upp...

först till Idre för att handla mat och leta upp Lisabackens Marits alla släktingar för att framföra en hälsning från henne. Sedan for vi till Grövelsjön och tog en härlig promenad på fjället. Vi har det oförskämt bra…



Isen har inte riktigt släppt greppet om Grövelsjön





En högljudd och förbannad lämmel under plankorna fångar Tjalles intresse...



Affe blir också nyfiken. Mycket spännande...



man kan ana en liten nos därunder. Självklart fick den vara ifred och vi gick därifrån.





Vilka kontraster!

Från ett myller av människor i ett somrigt Prag till ett alldeles folktomt Idre, där en och annan snöfläck finns kvar på skuggiga platser och björklöven bara är ”musöron” ännu. Efter en välbehövlig sovmorgon ska vi nu ta hundarna och gå en riktig lång promenad…







Jag var visst trött...

i går kväll när jag gjorde bildkollaget till fotoalbumet – samma foto är med tre gånger! Men valparna är så gulliga så man kan se bilderna hur många gånger som helst utan att det gör någonting. I övermorgon åker vi till Prag och nästa vecka har vi semester – det ska bli jättehärligt att vara ledig.

Ha en fortsatt bra vecka!





RSS 2.0