Vi bestämde oss...

så sent som i torsdags kväll för att åka upp till Dotty och Ingemar i Korsheden direkt efter jobbet på fredagen och det ångrar vi inte. Vi har haft jättekul och som vanligt hade Dotty lagat en massa god mat. Till ”Körsheda” kom också Pernilla och Robban, som skulle hjälpa till på helgens b-prov (ökl och ekl) vid Ötjärn och Christina och Vira som ju dessutom skulle starta på lördagen. Avjava´s Jeanette och Lennart dök upp ungefär samtidigt som oss på fredagskvällen med nya fina husvagnen.

Resan dit blev plågsam, 29 grader varmt och utan AC, som hade gett upp. Hur klarade vi oss förr? Lycka när Lennart hjälpte oss att få den att fungera igen. Lördagen bjöd på alldeles för varmt väder (i min smak i alla fall). Christina och Vira var duktiga och fick ett starkt andra pris. Vira gjorde en jättefin vattendirigering och spikade dubbelmarkeringen på vatten, även landjobbet skötte hon bra. Nästa gång tar hon ett förstapris det är jag övertygad om. Kul att träffa Ankie, Johan och Korpen, det var länge sedan. Vi träffade också Eva och Lasse så Brolle fick busa med sin syster Vittra…  



Man ska passa sig för att bita syrran i ändan...



för då kan man åka på ett nacksving...



poff!

Söndagen regnade det och efter en skön sovmorgon bestämde vi att åka hemåt. Det är skönt att inte komma hem så sent när man ska jobba dagen efter. Ingemar, Christina, Pernilla och Robban hade redan tidigt på morgonen åkt till Ötjärn för att hjälpa till på ekl-provet. För hundgänget blev helgen lite av en släktträff; ”Avjavisarna” Fadde, Affe, Till och Vira (nu 4 år) och Lucky, Kajsa, Hedda (ca 9 mån) och Brolle och Vittra (15 v) och så var icke Avjavisarna Udda och Tjalle med också förstås. 9-månders fröknarna var så lika att det knappt gick att skilja på dem åt - inte ens för ägarna  :-)

Tack för en jättetrevlig helg!



Och så var det måndag…

igen! En lat helg har vi haft, umgåtts lite med grannarna och träffat träningsgänget. Vi var hos Pia och Christer på Yxlö och tränade linjetag på vatten. Som störning lade Christer ut några vättar. Det var verkligen kul att se hur olika hundarna reagerade på dem; Small brydde sig inte utan utförde sina apporteringar perfekt, Gibson och Tjalle kollade in vad det var för märkliga fåglar och hämtade sedan sina dummies, Affe tyckte de var läskiga och simmade omväg för att hämta apporten. Vimla tyckte att är det apportering så ska allt med hem – tre stycken vättar kämpade hon med sig till matte. Hundarna var jätteduktiga och gillar verkligen att jobba i vatten – också. Härliga att se ♥♥♥

Tack alla för ett bra träningspass och ett särskilt tack till Christer som var ”funkis”.  Ha en bra vecka!



Oj, vilken jobbig vecka det blev!

Lill-Brolle blev jättedålig i måndags och fick stanna på Bagarmossens djursjukhus ända till i onsdags. Han hade förmodligen stoppat i sig något synnerligen olämpligt. Inget syntes på röntgen, blodvärdena var okej och ingen kan säga vad det var. Men en liten valp blir snabbt uttorkad så han fick dropp och satt under observation. Nu blir han piggare och piggare för varje dag, men får ta det lite försiktigt med maten – det blir lite och ofta. Han är så hungrig att han äter korgstolar och gipsväggar. Jag vill gärna ha en öppen planlösning men tror inte det är så nyttigt att äta väggar.

Vi blir hemma och tar det lugnt i helgen, men håller förstås tummarna för alla våra vänner som startar på GRKs KM. Lycka till och trevlig helg!

 Kanin, kanin, kaninte komma ut och busa en stund, sa Lill-Brolle



Husse och Lill-Brolle tar ett dopp...







Men...vart tog Foppatofflorna vägen!?






Varmt, varmt, varmt 28 grader i skuggan…

då är de skönt att kunna svalka sig med ett bad i sjön. Badkruka som jag är vadar jag sakta ut där det är långgrunt – döm om min förvåning när en liten Brolle kommer simmande förbi mig och tar en liten simtursrunda!! Detta är helt nytt för honom. Och inget plumsande här inte – rätt teknik från början och inte ett dugg ängslig för Tjalle och Affe som också är i vattnet och busar. Vilken underbar valp vi har!!!





Åh, vad skööönt det är med en simtur, sa Lill-Brolle



RSS 2.0