Årets sista dag...

ser ut att bli solig och lite kylig – minus fem grader. Eftersom  jag inte är riktigt bra i ryggen ännu (ryggskott) blir det tyvärr ingen längre promenad idag.

2011 blev för oss ett sorgens år – nära och kära som lämnade oss eller blev sjuka. Men innehöll glädje också förstås. Släkten Uppgard utökades med en liten Albin och bland vännerna kom en liten Felix på självaste midsommardagen. Bäst att tillägga att det är små människovalpar det handlar om. Det händer ibland att jag pratar om annat än hundar.

Vår flock utökades med ytterligare en fyrbent – Brolle – en härlig och framåt valp med spännande stamtavla. Det ska bli intressant att få se honom utvecklas tillsammans med Dennis när de börjar träna. Något jaktprov blev det inte för Affes del under året pga en oinspirerad matte, men däremot lite jakt. Vi startade på Gyllerboda Cup (WT) utan någon större framgång men skojigt hade vi.

Nu ser vi fram mot 2012 och hoppas att det blir ett riktigt bra år för alla.

Nyårskram från oss


Dan före dan…

och vi har lite småpyssel kvar att göra. Och det absolut viktigaste – koka julskinkan och klä julgranen. Den ska få duscha innan vi tar in den från uteplatsen för – precis som jag befarade – har någon av hundarna lyft benet mot den. Affe är starkt misstänkt. Tänk om man kunde göra något åt vädret – här regnar det och är så grått, lerigt och trist. Men det är ju bara att gilla läget och fortsätta att torka smutsiga hundar.

Vi ska ta det riktigt lugnt i helgen och bara ha det mysigt. Hoppas att du också får en riktig mys-jul! Ha det gott!

Så här såg det ut förra året i mitten av december...



Tjalle och

Affe var betydligt renare då.







Vi har nattgäster...

eftersom mamma Malin är på julfest i kväll. Det var länge sedan jag skickade iväg någon till skolan. Tjejerna gillar att det är så nära, bara över gatan, så får de kanske sova lite längre i morgon bitti. Om nu hundarna kan låta bli att väcka dem förstås.

I stället för pannkaka lyxade vi till det lite och gjorde våfflor. Det smakade smaskens. Nu ska vi se på teve en stund sedan är det natti-natti. Jag ska passa på att lägga mig tidigt jag också eftersom jag varit så himla trött sista tiden. I morgon kväll är det dags för julbord nummer två. Denna gång tillsammans med arbetskamraterna.

Trevlig helg!


Hemma igen...

efter en trevlig lördagskväll med goda vänner på Antons Krog i Trosa. Jättegod mat i mysiga lokaler från 1883 då det var polisstation med häkte. Det gamla rådhustornet från 1700-talet sattes på taket. När Trosaborna samlat in pengar till en brandbil byggdes huset om för att också bli brandstation. Själva häktet är idag restaurangens kök.

Antons Krog blev förstås genast Brolle-Bompas favoritställe då självaste krögaren kom ut och bjöd honom på köttbullar. Vi rekommenderar ett besök om du är i världens ände…


Men vilket busväder!

Fast vi har ändå klarat oss lindrigt här i Nynäshamn, det har varit mycket värre på andra håll i landet förstår jag av radionyheterna. Regn och blåst har vi dock fått stå ut med. När man jobbar på elbolag är ju alltid sånt här väder lite extra oroligt. Kollegor som måste ge sig ut och jobba pga träd som fallit över elledningarna till exempel. Farligt! Men vi har inte haft några avbrott de senaste ovädren i höst och inte idag heller. Vi lägger ner mycket möda på att hålla våra ledningsgator öppna för att slippa trädpåfall. Har någon lagt märke till det?  Nix! Vi märks bara när det blir svart och då blir man förbannad! Men jag blir i alla fall lite stolt för varje gång våra kunder slipper bli drabbade.

Äntligen fredagskväll med mys – men vi (hundarna och jag) får mysa utan husse ikväll, som förhoppningsvis får en superkul kväll med sina arbetskamrater på Wallmans Salonger. Snälla arbetskamraten Hasse skänkte oss ved eftersom vi inte får hem vår förrän på måndag. Inget mys utan en sprakande brasa…

I morgon kväll testar vi julmaten på Antons Krog i Trosa tillsammans med Iréne och Stefan. Ska bli jättekul!

Trevlig helg!



Hu vilken blåsig...

och grå torsdag. Jag är tacksam över att vara kontorsråtta när det är så här. Det får bli en snabb rastningsrunda med Affe på lunchen. I morgon kväll är det fredagsmys med två små prinsessor vars mamma ska jobba. Eftersom de ska sova över planerar vi nog in lite julpyssel till lördagen också.

Ha en trevlig helg!


RSS 2.0