Idag hittade vi...

små vårsolar i dikeskanten! Jag blir lika lycklig varje år när jag ser de första...



Allt kan man apportera - men tussilago!! Nån måtta får de va, sa Affe

Husvagnen…

är klar så när som på att kylskåp och skafferi fortfarande är tomma. Värmen är påsatt på låg nivå så det inte blir fuktigt osv. Jag skulle kunna åka iväg någonstans redan i morron! Längtar så ooootroligt till kommande säsong!


Dennis la upp ett sök till pojkarna idag. De skötte sej fint, men Affe blev lite "ställd" när jag skickade ut honom samtidigt som Tjalle var på väg in. Det har jag tydligen inte gjort förut och han glömde alldeles vad han skulle göra. Vi har alltså en sak till att träna på! Och så börjar en ny vecka med nya utmaningar (?) Ha det gott!



Sitt inte där och glo på teve! Vi vill busa!! sa Tjalle och Affe


Nu är det dags…

att göra iordning husvagnen inför kommande säsong. Så det får bli helgens övning. Det är så kul med en alldeles ny och fräsch husvagn. Vi hann ju knappt "bo in oss" förra säsongen eftersom vi hämtade den så sent som i augusti. Jag hoppas vi kan vara ute med den så mycket som möjligt i år.


Man hänger knappt med i svängarna - igår tittade jag efter tussilago på lunch-promenaden, solen sken och fåglarna kvittrade, idag är det snöstorm! Men det känns i alla fall bra att få flytta fram klockan till sommartid natten till söndag. Tänk att få lite mer ljus efter jobbet! Mörkt lär det väl bli i morgon kväll när alla stänger av elen en timme. Vi tänker mysa framför brasan... Ha en riktigt skön helg!

Tur att man kan stanna inomhus idag...


Det sägs att ont krut…

inte förgås så lätt och det stämmer nog för nu är jag på fötter igen. Skönt! Fast jag skulle ha behövt mer tid för städning, tvätt och planering innan arbetsveckan börjar - men det fixar sej ändå. Jag blev så glad när jag fick höra att Gunilla fått komma hem från sjukhuset till Arne och Immer igen. Hemma är bäst. Jag skäms över mitt gnäll över två dar i sängen = en pink i Mississippi - eller hur? Nu håller vi tummarna för att Gunilla piggar på sej ordentligt! Hoppas alla får en bra vecka!



Flygande Tjalle - dummieleverantör


Solen lyste över Skåne…

och krokus blommade i rabatterna. Rönneholms slott låg vackert intill en fin bokskog att utöva team building-övningar i; yxkastning, pilbågsskytte m.m. Avslutningsvis var det grillning, men där tog det tyvärr slut för min del. Jag fick gå upp på rummet och lägga mej med feberfrossa och influensa, somnade och sov i 12 timmar. Resan hem till sängen kändes lååång även om det bara tar en timme att flyga. Väl hemma blev jag ompysslad av mina pojkar och särskilt av min egen lilla sjukvårdare Affe, som inte lämnar sängen och med jämna mellanrum pussar mej på ögonlocken. Vi är fortfarande kvar i sängen men jag mår mycket bättre idag. Fast det stör mej att man kan bli så utslagen av influensa.


Den traditionella (kan man säga så när det var andra gången?) Åboresan var både underhållande och mysig. Det känns lyxigt att umgås i lugn och ro över god mat och gott vin med bästa väninnan. Vi shoppade lite och njöt sedan av få sitta och lyssna till uppläsningar av intressanta författare (Peter Kihlgård, Majgull Axelsson, Jens Liljestrand, Jan Guillou, Anne Holt, Christine Falkenland, Bengt Jangfeldt och Marjaneh Bakhtiari) som presenterar sina senaste böcker.


Ha en fortsatt trevlig helg och håll dej undan från "flunsan"


Dags att packa…

den lilla resväskan. I morron bär det av österut med bästa väninnan. Vi ska lyssna på intressanta författare, äta och dricka gott, men framför allt - tjattra och fnittra! Lite shopping blir det nog också. På torsdag är det dags för tjänsteresa - ett samordningsmöte i Skåne. Vi ska vara på Rönneholms slott utanför Eslöv. Kul att få träffa kollegerna inom koncernen. Ha en bra vecka!


Tur att man inte…

är skrockfull för det är fredagen den 13:e.

Idag såg jag nåt som verkligen upprörde mej - vart är aveln på väg med våra golden!? En lösspringande dubbelsvansad golden retriever! Uppfödare skärp er!!!! Men vattenpassionen verkar finnas kvar i alla fall, för den tycks gilla att isen ger vika för vatten. Ha en skön och trevlig helg - det tänker vi ha :-)



Jag måste bara…

skriva några rader om kvällens föredrag som Malin (min dotter) och jag var på - Mia Törnblom - vilken tjej!! Föredraget handlade om självkänsla. Mia är en tjej som från att ha varit tung narkoman, checkbedragare, jagad av polisen (ända gången hon känt sej motiverad att springa, till skillnad från sin man som gärna joggar - hon äter hellre chokladtårta!) osv. tagit tag i sitt liv och blivit en framgångsrik författare, företagare och coach. Många "igenkänningsskratt" och spontana applåder från publiken. Jag ser redan fram emot nästa bok! Vad tycks om den här appropå att tycka om sej själv och celluliter: " Skrattgropar i låren tyder på ett glatt underliv".  :-)

Vi kände oss verkligen uppeppade efter den här kvällen, när vi tog oss hem i snöslasket. Det har snöat sedan i går kväll, som tur är har vi plusgrader så snön lär väl inte bli kvar så länge. Men som vanligt, när det kommer tre centimeter snö i Stockholms län så blir det kaos. Vi kom dock lyckligt hem till Nynäshamn igen. Ha en fortsatt bra vecka!


Det har kommit…

till min kännedom - från en säker källa i Backhult, Småland - att jag är gift
med en f.d. Hell Angel. Se bildbevis nedan...



Här ses husse på en Royal Enfield midsommar 1960


Husse överraskade…

med biljetter till musikalen om Buddy Holly på Göta Lejon. Det blev en torsdagskväll med ös kan jag säga. I sista akten stod publiken upp i bänkraderna och hade det funnits plats hade det nog blivit både rock och bugg när Brolle med ensemble rockade loss. Kul!


Vi har inte planerat in nåt särskilt i helgen, men "pojkarna" ska få lite träning/aktivitet i alla fall. Min förkylning vill inte riktigt ge med sej så jag går lite på "halvfart" just nu. Lika bra att ta det lugnt. Tack för alla grattis vi fått till våra födelsedagsbarn! Ha en fortsatt trevlig helg!


Affe har en egen…

fanklubb och de sov över hos oss i helgen. Tyvärr slocknade dem redan
efter Melodifestivalen - men de tar upp...



alldeles lagom plats i sängarna, tycker Affe


RSS 2.0