Trevlig Valborgsmässoafton!

Hos oss regnar det - så vi stannar hemma och myser framför brasan i öppna spisen
i stället för att ge oss ut. Lite god mat och ett glas vin blir det också...


image59

Det sparkar så hemtrevligt och värmer så gott!


En aktiv helg...

Det har varit en aktiv helg för oss. Dennis har fixat med bilen och fått den besiktad - som vanligt är vi i sista minuten. Jag var med en väninna på Vin&Mat-mässan i Älvsjö och provade vin - kul och lärorikt! Vi fastnade för ett rosévin som passar till sommarens lättare grillmat.

I går var vi till Upplands-Väsby och tränade. Tack Anki och Eva, som hade lagt upp en bra träning. Hundarna fick jobba ordentligt med markeringar och dirigeringar. Affe fick gå fot, se andra hundar apportera och hämta några dummies själv plus ett närsök. Allt på en nivå som passar honom förstås. Jag har hittills inte gjort så mycket med honom eftersom jag bestämt att skynda långsamt och är glad att han kan ta det lugnt och inte gnäller och piper.

Nu är det dags för "morgonrundan" och sedan iväg till jobbet - ha en bra vecka!

Bland vilda djur...

Dennis tränar Tjalle om morgnarna och nästan varje dag inför publik. Oftast är det skygga vildsvin, men idag var det kungligt besök...

image58

Ny träningskompis?


Våren är i full gång...

Det härliga vädret fortsätter, så det blir bråttom att komma ut efter jobbet. Jag har sett att gullvivorna börjar titta fram. Det händer mycket i naturen nu, så det gäller att ha koll på hundarna när de får springa lösa. Dennis skulle lägga ut en dummie för linjetag och stötte ihop med en stor vildsvinsgalt, som sprang rakt emot Tjalfe. Som tur var ändrade den riktning i sista stund och Tjalfe var duktig som satt kvar när husse blåste stoppsignal. Det är mycket vildsvin i våra trakter och det är inget kul när man upptäcker att man klivit rakt in i en flock - kultingarna är jättesöta!
- men var är mamma och pappa skogsgris...!?

image57

Blöta, skitiga och glada hundar får man med sej hem efter promenaderna...

Stegtävling...

Jag är med i en stegtävling på jobbet och har en stegräknare på mej varje dag. Hittills har jag inte motionerat på något annat sätt än att promenera/rasta Affe, precis som jag alltid brukar göra. Tävlingen har pågått sedan den 1 april och statistiken visar att jag (och de flesta hundägare antar jag) går i genomsnitt 15 293 steg per dag. Det är bra för hälsan att ha hund! Lite tävlingsmänniska, som jag är,  blir jag nu sugen på att göra något utöver promenerandet... cykla kanske

image56

Ljushuvud...?

Detta är bedrövligt...!

Jag kan inte låta bli att fundera lite kring det jag läser på en blogg: "Sluta upp med att skicka uppmaningar om att jag ska sprida mail vidare!" Bloggaren har uppmanats, via mail, att sprida uppgifter om en veterinär som ska ha misshandlat en hund på sin klinik.

Bloggaren varken kan eller vill medverka till denna spridning av mail utan att veta bakgrunden till dem. För om det skulle vara sant är det ju faktiskt en polissak - och om inte - så är ju den här veterinärens namn för evigt draget i smutsen. Den här personen har tack och lov civilkurage nog att säga ifrån och sprider inte sånt här vidare.


Men - hur tänker de som skriver och sprider sådana mail? Antagligen inte alls! Och problemet gäller ju inte bara det som skrivs utan även sånt som pratas och sprids vidare... Vi måste tänka källkritiskt både för vår egen och andras skull!  Är detta sant? Har jag sett det med egna ögon? Kan jag stå för det här? Vad får det för konsekvenser för den det gäller? Och kan jag ta ansvar för det? Hur skulle jag må om jag själv drabbades av sånt här?


Jag kan dessutom inte låta bli att tycka att det är superkorkat att använda ett forum där det är så lätt spåra källan - man kan ju faktiskt åka dit! Och för övrigt kan man ju också fundera över vad andra drar för slutsatser om den som skrivit, pratat eller vidarebefordrat... Ingen vill väl bli sedd som en "dyngspridare" - eller?




En givande lördag...

med många bra träningstips och goda råd. Jättekul att vi fick vara med!


image52

Anita instruerar...

image53

och vi - både två- och fyrbenta - lyssnar uppmärksamt (Tina, Eva och Dennis)

image54

Maria dirigerar - med domare Anita och fotograf Jill bakom ryggen!

image55

Dags för markeringsarbete - koncentrationsnivån är hög


Och en till...

friröntgad - Affes syster Till, A och ua. Grattis! Kul att så det blir så många bra resultat!

Ännu en solig dag. Hoppas vädret håller i sig över helgen. I morgon ska vi till Wij säteri tillsammans med några andra och träffa Anita Norrblom. Det ska bli jättekul. Och på söndag vill vi vara ute hela dan - kanske fixa lite i vår eftersatta rabatt.

Nu är det dags för morgonpromenaden och sedan iväg till jobbet . Ha en fin dag!

En till...

friröntgad ettåring! Och det är Sirri  - A-höfter och ua-armbågar! GRATTIS! Matte Monica röntgade Affe, Sirri och en liten riesenfröken samma dag och alla tre var fria!

Det fina vårvädret håller i sej och jag håller med Jill som skrev i sin blogg att hon känner sig instängd på kontoret och bara längtar att få vara ute. Ha en bra dag!

Friröntgad!

Jättegrattis till lilla Vira som hade A-höfter och ua på armbågarna. Nu håller vi tummarna för resten av gänget! Lycka till!

Följande citat...

...kan vara bra att ha i bakhuvudet när man går ut i skogen för att träna hundarna:

"När någon har fyra ben är de oftast inte människor"  Tone, 5 år

(ur Gamla tanter lägger inte ägg, Mark Levengood och Unni Lindell)

Ha en bra dag!


Hemma igen...

och det är skönt, sa Affe. För man blir lite trött av att resa!

image51

Morgonrastning...

Det snöar fortfarande och är fem grader kallt. Jättehärligt för det blåser inte. Tjalfe och Affe älskar att busa runt i snön...

image48

Se upp...! Här kommer Affe.

image49

Snöhunden Affe

image50

Snöhunden Tjalfe

Utflykt...

Onsdag eftermiddag - nu snöar det på tvären igen. Vi åkte till Storlien och käkade lunch där idag. På vägen dit stannade vi vid en sjö och släppte lös våra galningar så att de fick busa. Pimpelfiskarna ute på isen fick oss att längta efter fisk till middag, så vi stannade på vägen tillbaka och köpte rökt röding. Mums och tröst för det tråkiga vädret. Bastu och en kall öl är inte helt fel...så det är inte direkt synd om oss  :o)

Igår eftermiddag tittade solen fram och vi kunde njuta av en fantastisk solnedgång över fjällen. Det är så vackert här!

image47

Nytt pysseltips från Affe...

Man tar en tennisboll och gräver ner den djupt i en snödriva - det gäller att böka omkring ordentligt! Sedan söker man rätt på bollen igen. Viktigt att tänka på: se till att ingen "storebrorsa" finns i närheten, för då lägger han beslag på bollen. Och då får man långnos. Suck!

Idag gör solen några tappra försök att kika fram genom molntäcket. Det är några minusgrader. Alldeles lagom tycker jag. Om någon undrar vem som äger den här fjällkedjan, se nedan...


image46

...det gör jag, sa Tjalle

En duktig spårhund...

Ett JÄTTEGRATTIS  till Kerstin och Sparris som blivit uppflyttade till elitklass i bruksspår. Vad duktiga ni är!!!

Idag har det snöat hela dan - på tvären - och termometern visar kring nollan. Men sportiga som vi är har vi varit ute ändå. Hundarna vilar och vi kopplar av med en drink och en god bok (Livet och kärleken med världens värsta hund Marley och jag av John Grogan - rekommenderas varmt!)  GUD VA SKÖNT VI HAR! Vi stannar nog kvar här...

image44

Jag har koll på grannen - en stooor matcho schäferhane - skönt att vara
inne i trygga stugvärmen, sa Affe

Puh, äntligen framme...

uppackat och klart. Det tog ungefär åtta timmar att köra hit upp. Vacker fjällutsikt från fönstren och stugan är verkligen jättefin. Det börjar skymma och det snöar lite grann. Hundarna och husse har provat skoterspåret till fots och tass. Men nu ska vi koppla av för idag. Ha de gott!

Träning i Upplandsväsby...

Härligt väder och bra marker att träna på! Lisa - som är en pärla när det gäller att lägga upp bra träning - hade redan förberett när vi kom. Vi delande in oss i grupper om två och två och hjälptes åt vid olika "stationer". Det är nyttigt för en unghund som Affe att få erfarenhet av att andra hundar jobbar i närheten. Och som vanligt vid träning har man saker att vara glad och nöjd över och annat att träna mera på. Ankis härliga labradortik visade upp en perfekt  trippelmarkering - ibland får man ståpäls! Ha en fortsatt trevlig helg!

image43

Här jobbar Evas och Ankis hundar på söket... Gunilla. Lisa och Dennis ser på

Det är synd om mej...!

Vaknar med spänningshuvudvärk och ont i nacken och axlarna. Måste ta värktabletter. Det känns deppigt. Jag skulle behöva ta det lugnt, men har så mycket att göra både hemma och på jobbet - så det går bara inte! Det är lika bra att tänka på något positivt i stället - i morgon ska vi träffa Lisa och Gunilla m fl för att träna hundarna. Och så har vi ju som sagt lite semester att se fram emot... Nu känns det bättre! Ha en bra dag!

Se upp idag!

Trött bläddrade jag i lokaltidningen i morse och läser att man ska satsa på att göra Nynäshamn lite äventyrligare för att locka hit fler turister. Exotiska fiskar - pirayor - ska planteras ut i vår fina Svandammspark. Jag hinner se framför mej hur änder, pensionärer med brödpåsar, små barn och A-lagare försvinner innan jag vaknar till... April! April! är det ju idag. Så varning för alla luringar! Ha en bra dag!

image42

En golden med pirayatänder....?

RSS 2.0