…och helgen försvann också

På lördagseftermiddagen var det bröllop och en jättekul fest efteråt. Bröllopsparet var såå vackra! En liten tår var oundviklig men bara för att det var så fint allting. Många roliga tal och förstås många glada skratt. Härligt att svärfar – 96 i oktober – också var med och höll igång. Det blev sent i säng och tidigt upp på söndagsmorgonen.

Det kändes lite tungt att lämna varma, sköna sängen. Fast det gick snabbt över eftersom det var jakt på gång. Kul att få använda Bettan men duvorna gav inte mig så många chanser att skjuta – för långt avstånd och så när jag så äntligen kom till skott så missade jag. Typiskt! Lite för ivrig kanske? Men apportering för hundarna blev det ändå, tur att det finns de som kan pricka. Vimla och Brolle som aldrig upplevt jakt tidigare skötte sig jättebra. Brolle låg så lugnt och fint vid Dennis sida medan han sköt och apporterade sedan som om han aldrig gjort något annat. Jag är så stolt över honom! Affe jobbade på bra som vanligt men var lite olydig när jag skulle dirigera honom – ”kan själv”.

Några regnskurar fick vi stå ut med. Vi hann precis hem innan åskan började mullra och himlen öppnade sig för riktiga åskskurar. Nu är hundarna schamponerade och ”avlusade” från tistlar och annat skräp i pälsarna. Trötta och nöjda är vi hela flocken. Efter tevedeckaren blir det direkt i säng och man lär nog somna ovaggad…


Veckan försvann...

lika snabbt som alla andra veckor gör. Planerad hundträning har fått styrka på foten för jobb, vardagsrutiner, läkarbesök och annat.

Vi har tyvärr fått  in fukt i våra garderober så alla kläder har krympt. Eller har vi möjligen lagt på oss extrakilon under semestern? Det blir att köpa nytt inför Dennis systersons bröllop i morgon så att vi ser respektabla ut – husse och jag. Det ska bli kul att shoppa lite nytt - och att få komma på bröllop! Det var längesen.

Fredagskvällen får bli i soffpotatisens tecken så vi orkar med fest i morgon och att stiga upp i ottan på söndag morgon då det är jakt på gång. Det blir en kul helg för oss med andra ord. Ha en trevlig helg du också!


Vi har redan hunnit arbeta...

en vecka och semestern ligger bakom oss men alla fina minnen finns förstås kvar. Det blir skoj att titta på semesterbilderna under kulna höstkvällar och minnas tillbaka. Fast så förfärligt långt till nästa semester är det ju inte förstås - redan i början på september åker vi över till öjn med bästa grannarna på "lill-semester".
 
I veckan passade jag på - medan husse var på Råsunda och såg landskampen i fotboll -  att lyssna på Sweet Revenge som spelade på Rumba dagarna i Nynäshamn. Max (barnbarnet) och hans kompisar har varit i studio och spelat in en demo. Riktigt bra är de! Oj, vad lillasystrarna/fansen Tilda och Ellen vuxit under sommarlovet, de har varit i Skåne nästan hela sommaren. Det var kul att träffas igen.
 
 
 
 

Det känns lite vemodigt...

att vända norrut och hem för att avsluta semestern och möta vardagen igen. Vi har haft en härlig, sista semesterhelg med massor av duktiga gyllenpälsar på Goldenspecialen. Tack för trevligt arrangemang! Med oss i bagaget har vi massor av bilder från olika hundaktiviteter vi varit på under semestern. Det blir många timmar sortering/redigering… oj, oj! Men en riktigt skön och rolig semester har vi haft



Fler lata dagar…

Så framgångsrika på WT är vi inte min Affe och jag, men skojigt hade vi i helgen och lite har vi nog lärt oss i alla fall. Vi gläder oss i stället åt dem som det gick mycket bättre för. Grattis till er!

Vi på väg söderut mot Goldenspecialen och befinner oss just nu i Karlsborg hemma hos Gunilla och Torbjörn. Jättekul har vi, god mat äter vi och bra träning av hundarna dessutom. Bättre kan det inte bli! Ja, möjligtvis vädret då. Regnet vräker ner idag…

Gunilla, Cherry och Boss på verandan

 


RSS 2.0