Veckan hann inte börja förrän den var slut igen...

Vi var lediga i tisdags, så det blev en 3-dagarsvecka. Idag är det tre grader kallt och solsken. Perfekt tycker jag - inga leriga hundar och inte för kallt. Barnpassning och hundträning är planerat i helgen. Kanske blir det tid att fixa några "måsten" också - märkligt att de alltid kommer på undantag!? Vår lägenhet börjar bli en sanitär olägenhet, dags för en ordentlig städning alltså. Ha en riktigt skön helg!

Tisdag 25 mars...

Vi har haft en jättehärlig påsk hos goda vänner i Korsheden. Tack snälla, snälla Dotty och Ingemar! Ett glädjebesked fick vi också - Affes röntgenresultat visar A-höfter och ua på armbågarna. Puh! Jag tycker att det är jättejobbigt att vänta på just det beskedet eftersom vi haft otur med flera hundar tididgare.

Jag har försökt uppdatera hemsidor - men tydligen har Telias fjärrserver tagit långledigt - hoppas det fungerar ikväll. Idag ska vi träffa Eva Bodfäldt och träna lydnad. Vi tar det lugnt eftersom hundarna nog är lite trötta efter helgen. Ha en bra dag!

image41

Här ska hämtas en dummie! Affe i full speed... 



Glad Påsk!

Nu är kvasten vaxad och klar för avfärd mot Blåkulla. Affe som inte fick något påskägg fixade den saken själv...
Ha en riktigt skön och trevlig helg!

image38

Det luktar skumharar, skumtuppar och sega råttor lång väg....!

image39

Plättlätt att öppna påskägg, sa Affe

image40

Godis e gott!! 







Träningsträff i Roslagen...

I lördags träffades vi; Gunilla, Lisa, Anna, Sara, Dennis och jag, hemma hos Monica, Viltvårdarns kennel, för att träna hundarna. Kul hade vi och bra träning blev det. Helt nytt för oss var att använda s.k. Bumper boy (fjärrkontrollerad apportkastare). Jag har bara tränat markering en gång tidigare med Affe, men han markerade jättefint - blev sedan lite fundersam över plastanden. När han begrep att det var den han skulle ta och ingen tygpåse, var det inga problem. Söndagen bjöd på soligt väder och en skön skogspromenad med hundarna.

image36

Här laddas det för träning! Två- och fyrbenta är lika engagerade...

image37

En glad och förväntansfull Tjalle.


På kryssning...

Bästa väninnan Eva och jag har varit på temakryssning till Åbo. Vi har haft jättekul - pratat mycket, ätit (för mycket!) och druckit gott, lyssnat på intressanta och roliga seminarier med olika författare. När "färdtjänsten" (Dennis och hundarna) hämtade oss vid terminalen var vi både tacksamma och trötta. Skönt att få komma hem igen! Vi döpte förresten om färdtjänsten till "flärdtjänsten" med tanke på lyxig kräm som inköpts i taxfree och som ska göra oss tio år yngre och utan rynkor!!!  :o)

image33

Eva tycker det är dags för en drink....

image34

Mmm, gott och läskande...!

image35

Yrsa Stenius signerar sin bok Taxar, kärlek och sorg, som jag köpte

Tidig lördagsmorgon...

Vädret är kanonfint och vi packar ryggsäckarna med fika och träningsgrejer och åker ut med hundarna. De blir helt vilda av glädje när de får busa runt i full frihet en stund. Sökträningen blev lyckad. Det fungerar jättefint att skicka ut dem i sökområdet växelvis - inget pip och gnäll! Vi drack kaffet i en solig glänta och kopplade av en stund. Sedan tränade vi var och en för sig. Affe och jag jobbade med stoppsignal och lite linjetag. Hoppas att vädret blir lika härligt i morgon - det är så himla kul att ha tid att träna i lugn och ro.

image31

Bästa kompisar

Solvallakväll...

Vi var tio stycken tjejer från jobbet som bokat in en kväll på Solvalla. Några av oss valde att åka kommunalt - vilket naturligtvis straffade sig i en halvtimmes försening pga signalfel. Väl framme på Solvalla välkomnades vi med en drink. Vi åt goda räkor och ostbricka, till det vin förstås. Och så spelade vi - vinnare, plats, system, dagens dubbel, tvilling..... Vi deltog också i en lottning av fina priser. Grattis till Jenny som vann en kryssning för fyra personer med Viking Line. Och så spelade vi lite igen... Men - som tur var hade Britt bokat en taxibuss hem - för våra vinstpengar räckte inte till någon Limousin. Det gjorde ingenting när man fick åka ända fram till dörren hemma med Nynäs Taxi. För trötta blev vi och kul hade vi! Tack för en rolig kväll!

image27

Den kusken såg bra ut vid uppvärmningen (!?)

image28

Hm... Häst nummer fyra kanske???

image29

Britt var även spelombud för Bengan där hemma...

image30

Jenny svarar rätt på Beatles-frågan och får sitt förstapris! Jättekul! Men hade
Elvis verkligen en brorsa som hette Tolvis??  : )


Måndag igen!

Och en helt vanlig arbetsvecka att se fram emot. Onsdagkväll sticker ut lite mot det vanliga - vi är ett gäng från jobbet som ska på Tjejkväll på Solvalla. Det var längesedan jag var där så det ska bli jättekul. Hoppas att "våra" hästar springer in lite vinster åt oss! Får vi kanske råd att åka "limo" hem ; )

Lördag...

...tränade vi i alla fall - trots regn och blåst! Hundarna är trötta och nöjda och vi kan slappa framför teven i kväll. Skönt! Vi hoppas på bättre väder i morgon!


RSS 2.0