Tjalle har kommit på...

att om han trampar på pedalen på den lilla soptunnan i husvagnen kan han komma åt smaskiga sopor. Snacka om födgeni. Det känns lite vemodigt att semestern snart är slut. De sista dagarna bor vi på Bergby Camping inte så långt från Grisslehamn. Vi tittade in hos Monica och Nils Olov Thoresson i Tulka idag och blev bjudna på kaffe och hembakt. Trevligt att träffas igen. En lugn och skön fredagskväll tänker vi ha. Hoppas det fina vädret håller i sig över helgen. Trevlig helg!



Åh, vad härligt...

att det inte heter bilringar utan kostcirklar numera. Det låter så sunt! Jag märker att mina kostcirklar har ökat i omfång de senaste veckorna, så det känns bra att snart komma hem till vardagen igen (utan utsvävningar i kakburken och godispåsen).

John Blund har hämtat Affe efter kvällens träningspass, han sover som en klubbad oxe. Vi avslutade med en walk up där han spikade sina markeringar på ett helt suveränt sätt, men i övrigt har det inte gått så bra – men, som sagt, det är ju därför vi tränar – eller hur?

Nu knackar John B även mig på axeln. Natti-natti!



Vi har nu förflyttat oss söderut…

till Gyllerboda Camping. Efter ett par rejäla åskskurar tittade solen fram och det blev en underbar kväll. Jag har just kommit upp från dammen där jag tagit ett kvällsdopp tillsammans med min hund :o)


Sista semesterveckan…

vi har ”mellanlandat” hos Marit i Delsbo igen och rullar nu hemåt så sakteliga. Det är grått och regnigt och känns väldigt mycket höst idag. Jag kryper nog ner i sängen en stund till… zzz zzz zzz


Söndagskväll redan och ”takknopper”...

som vännen Katarina kallar det när regnet smattrar så rogivande på husvagnstaket. Vi är ganska trötta efter att ha sett jaktprov i dagarna två ute på de jämtska myrarna och haft jättetrevligt med Lisabacksgänget. Skoj att träffa Anni och Björn från Axmar igen och att det gick så bra för dem – tredje förstapriset i elit och ett förstapris för nybörjaren – Grattis! Marit och Cilla var snubblande nära ett förstapris i eliten , men… ett andrapris är inte fy skam det heller. Ann-Britt och Gilli klev upp ett pinnhål från lördag till söndag och plockade hem ett andrapris i nkl. Duktiga är ni! Tyvärr gick det inte lika bra för mina pojkar – Dennis och Tjalle – som nollade p g a att viltet var lite för tuggvänligt för Tjalle. Men som en av domarna sa ”en nolla behöver inte betyda att allting är urdåligt – tvärtom, allting kan flyta väldigt bra men så händer något… och nollan är ett faktum. Det är ju inga maskiner vi jobbar med.

I morgon ska vi ut på myren igen och träna hundarna, framför allt Affe som inte fått göra så mycket under de här dagarna. Jag har köpt lite fräscht apporteringsvilt. Sedan packar vi och drar söderut…

Nedan vidarebefordrar vi en hälsning till Karlsborgarna från ”Cura” Doubleuse Mercurius och matte Monica





Vilken liten snygging!



Vi vaknar till en grå...

och blåsig dag, det blir nog regn, då är det skönt att kura i husvagnen och lyssna på en bra CD-bok. Marit och några fler Lisabackare kommer hit framemot kvällen. Ska bli kul att träffas. Lördag och söndag ska vi titta på Litsprovet som har 30-års jubileum (!) och hålla tummarna för dem som ska starta. Lite grillning på lördagskvällen blir det också.

Trevlig helg!

”Kan man bli annat än sur? Vad är det för fel att ta ett kvällsdopp innan man går och lägger sig (i husses säng)? Tvåbenta är alltid så kinkiga!” sa Tjalle



För närvarande...

har vi sjötomt vid Indalsälven – inte helt fel. Det är så otroligt vackert här. Tack Marit och Malin för ett par trevliga dagar hos er och för bra träning, fast våra hundar visade ju inte framtassarna direkt :o(

Vi åker nog till Östersund en sväng i morgon, det är 23 år sedan vi var där. Då besökte vi tingshuset (rådhuset hade vi tänkt från början men där var semesterstängt) och gifte oss i hemlighet, medan vår första golden, Adiba ”Ida” (e NO UCH Earl-Dinwiddy u Sandemars Y Special Charm) väntade i bilen. Nu är det nummer fem och sex som är med och vi tänker varken gifta eller skilja oss – men kanske shoppa lite…


Vi tog en liten tripp...

till Glada Hudik, köpte varsin mjukglass och promenerade en stund på söndagseftermiddagen. Sedan fortsatte vi till Delsbo där Marit och Malin bjöd på grillat och vi hade en jättemysig kväll. Idag ska vi sticka iväg och träna hundarna…





Badgalningar...


Vi har ställt upp husvagnen...

på en camping utanför Söderhamn och nu sitter vi i kvällssolen, sippar på ett glas vin och lyssnar på Paganinikontraktet. Spännande värre! Snart dags att fixa lite käk, fuskade med att göra halva jobbet hemma, känns bra nu. Ha en skön kväll!



Tilda och Ellen var hos oss...

i går kväll eftersom mamma Malin var på tjejmiddag. Det var ett tag sedan jag gjorde pärlplattor. Tilda gjorde ett litet gulligt album med valpbilder som vi skrev ut från datorn. Vi hade ”tjejpyssel” med massor av snack och många klokheter – barn är så underfundiga och kloka. Tilda 10 år, trodde inte att ”gamla” tycker om att se Scooby Doo, men gamla mormor (50 + eller 60- eller vad det nu blir) gillar att se tecknad film ibland :o)

Den där fredagskänslan man har då man jobbar infinner sig inte under semestern kan jag konstatera, jag blev så överraskad att det redan är fredag. Semesterdagarna försvinner för fort. Vi har plockat fram pippifåglar ur viltfryser och ska ge hundarna ett träningspass på förmiddagen. Sedan ska vi fixa lite för att ge oss iväg med husvagnen en sväng igen. Trevlig helg!



Efter några intensiva...

och jätteroliga dagar på Goldenspecialen – Tack alla goda vänner! -  for vi, på måndagen, vidare mot Enköping för att handla mat. Där öppnade sig himlen och regnet vräkte ner, på ICA öppnade sig taket och regnvattnet vräkte in där också.

Vi ställde upp husvagnen vid en badplats. Det var förbjudet att bada hundar där, men vem vågar göra det när vattnet är giftgrönt av blommande alger? På eftermiddagen var det soligt och fint och med underbara hagmarker omkring oss passade vi på att träna linjetag och dubbelmarkeringar på lite längre avstånd. Det gick så bra att jag nästan blev rörd. Kul att det börjar fungera :o)  På måndagskvällen kom ytterligare en regnskur sedan la sig dimman över fälten och det var så där tyst som det bara är ute på landet.  Så skönt – snacka om retreat! Eftersom vi inte hade någon el var det korsord och sudoku som gällde i stället för teve




vi trodde vi var ensamma tills grannarna kom och hälsade på...

På tisdagsmorgonen kom Peggy, Magnus och AM och vi åkte ut mot ärtåkrarna för skyddsjakt på duva. Vi satt på pass en bit in på förmiddagen men duvorna lyste med sin frånvaro. På eftermiddagen och kvällen kom de äntligen och Dennis fick pröva sin nya bössa och Affe fick apportera. Jättekul! Tusen tack till Peggy och Magnus som lät oss få vara med.



husse på pass

Idag på förmiddagen rullade vi hemåt för att fixa lite med bl a husvagnen. Kylskåpsdörren har gått sönder och måste lagas. Jag tror hundarna tycker det är skönt att vara hemma, de sover som små slagna hjältar. Frk Niklasson next door (Askrikes ”Vimla”) kom också hem tillsammans med husse och matte från Gotland idag och vi fick pussa på henne, varpå hon satte valptänderna i hakan på mig så blodvite uppstod. Tänk att jag inte lär mig!



Goldenspecialen final…

vinnare Petra Soons med Trialer Kansas My Melodie of Golden Spirit, 2:a plats Petra Soons med Bäveråsens Zeb ”Connor”, 3:a Johan Fogelberg med Aim High Flying Bitch, 4:a Charlott Wallmark med Lizsias Leila ”Luna”, 5:a Gunilla Wedeen med Jacklaine´s Aragorn ”Dream”. Tyvärr kunde inte Anki Andersson med Searover Ivatutt starta idag p g a en skada.

Det var helt underbart att se dessa duktiga förare och hundar i finalen, man får ståpäls! JÄTTEGRATTIS till er alla.

Vi sover en natt till här i Kungsbyn och drar sedan vidare på vår semester... Ha det gott!




Petra och Kansas



Goldenspecialen forts…

idag har vi varit runt och kikat lite på de olika stationerna. Tyvärr hann vi inte se så mycket av elithundarna men ser fram emot finalen i morgon. Då får vi se Lotta och Lizsias Leila ”Luna” (vårt favoritekipage), Gunilla och Jacklaine´s Aragorn ”Dream”, Johan och Aim High Flying Bitch, Petra Soons med både Trialer Kansas My Melodie of Golden Spirit och Bäveråsens Zeb ”Connor”. Ingrid och Avjava´s Double-Star ”Moltas” kom tyvärr inte med i finalen men är uttagna till Team Sweden och Nordiska Mästerskapet i Danmark nästa år.

Nu är grillen tänd och de första regndropparna har smattrat mot taket så det blir party i förtältet i kväll. Ha en trevlig lördagskväll!

 

 


Så har vi klarat av WT-premiären...

med ett 2:a pris i ökl, trots att vi nollade en ruta. Affe skötte sig fint och att vi har en del att träna på vet vi redan. Jag känner mig nöjd med dagen. Dennis och Tjalle tog också hem ett 2:a pris med bättre poäng förstås och utan nolla. Kul att de är ”på banan igen” efter tre års uppehåll från prov och tävlande. Nu känns allting mycket roligare!

Annika Sahl-Kadar/God Catch Bohemia vann ökl 86/100, tvåa Jenny Pettersson/Kolbäckens Jägermaister 84/100, trea Louise Wahlström/Vassruggens Vide Askepott

Lotta Wallmark/Mighty Duck´s Cougar vann nkl 92/100, tvåa Kerstin Eriksson/Be Active´s Quickstep Nova, trea Lisa Falck/Mighty Duck´s Panther

Vi avslutade dagen med goda kräftor i goda vänners sällskap och nu är det verkligen Natti-natti!


Semesterdag 1...

och solen skiner. Sovmorgon? Nåja, jag har sovit en halvtimme längre än jag brukar i alla fall. Det mesta är packat och klart. Hundarna är alltid oroliga att vi ska glömma dem hemma – vilket aldrig har hänt – och försöker hela tiden smita ut till bilen. Vi ska göra några ärenden på förmiddagen sedan hakar vi på husvagnen och åker till Kungsbyn och Goldenspecialen. Det ska bli så kul att träffa vänner och bekanta och se alla duktiga hundar. Att jag ska starta Affe och inte tränat alls på hela veckan har jag förträngt, det får bli som det blir. Det ska bli spännande att se om Bäveråsens Zeb, som vunnit tre år i rad, kommer och försvarar sin titel. 

Vi önskar alla LYCKA TILL!



Helgerna försvinner med ljusets hastighet…

och det är redan söndagskväll. Tänk vad fort man glömmer. I går var vi valpvakter åt lilla Socker 11 veckor. Den första halvtimmen var händelserik: jag blev biten i fingret av vassa små sylar så blodet rann, jag trampade i varmt kiss fast vi precis kommit utifrån. Sedan var det dags för ett valprace med burn out  mellan hallen och vardagsrummet, Tjalle och Affe fick en utskällning och samtidigt inbjudan till lek. Och så… en liten duns under min korgstol, jag tänker ”nu är hon nog trött och vill sova” men… knaperi, knaperi knus, vem knaprar på min korgstol? Plötsligt blev det tvärtyst…. zzz zzz zzz




Kusin Vitamin hänger och slänger i en gardin – eller rättare sagt ett draperi. Jättekul! Nu är draperiet oåtkomligt. Trampade just i en pöl med kallt kiss – jag hänger inte riktigt med i svängarna  inser jag.

Foppatoffel + liten valp = sant

Foppatoffel = boring…  zzz zzz zzz. Det är snabba kast mellan on/off…

Attackövningar med farbror Affe som är så himla snäll och leker en stund



kast med liten labrador

ny lek ”herre på täppan” där bara en viss herre är herre på täppan. Socker kan inte ta sig upp - men det är bara en tidsfråga innan han blir petad därifrån. Hemma hos oss har vi tillplattade rabatter för det tycker vi är snyggt.

Ett litet power nap, käk och sedan var det dags att gå hem. Gud vad valpar är ljuvliga!

Söndagen har vi ägnat åt hundträning. Vi har varit hos Lisa, som samlat ett gäng för mock trial – svårt, roligt och nyttigt är vår sammanfattning av dagen. Att vi har mycket att jobba på blir så tydligt. Jag blev utslagen ganska omgående pga att jag inte kunde hålla reda på mitt startnummer och skickade Affe när det var en annan hund som skulle jobba. Men eftersom det var träning fick vi fortsätta i alla fall. Tjalle missade en markering och gick över till ett sök och störde mark pga en orutinerad husse. Vi jobbar på att bli bättre :o)   Samtliga hundar var duktiga och gjorde ett bra jobb i det höga gräset. Tack Lisa för att du alltid fixar bra träning!



Kånny och Higgins har fikarast                                                  Foto: Maria Uppgard © 2010



RSS 2.0