Stackars liten Affe...

Att ta ut badsäsongen för tidigt straffade sig....

image25

Vattensvans gör ont! Vad kallas motsatsen till vattensvans? Luftsvans?

image26

Tjalfesvans...!

Äntligen...

...har badsäsongen börjat!

image24

tycker Affe i alla fall!

Onsdag 27 februari...

Det händer inte så mycket just nu - mest jobb, rastningspromenader osv. Grått, regnigt och blåsigt är det. Affe och hans syskon fyller 1 år idag. Och nu håller vi tummarna inför röntgen och önskar alla lycka till. Ha en bra dag!

image23

Avjava´s Gandalf  -  Affe 1 år

Tack för rolig träning!

Idag har vi träffat Monica, Hasse och Sirri i Vallentuna. Kul att träna tillsammans - det var länge sedan. Sist Affe och Sirri träffades var de små valpar, nu är de "tonåringar" . Vi jobbbade med närsök och så fick hundarna prova på lite vilt (duva, fasan och and). Det var inga problem för någon av dem. Sedan blev vi bjudna på god lunch hemma hos Monica och Hasse. Skönt att komma hem och slappa i stället för att laga mat det första man gör!

Igår träffade vi Kristina, Tina, Susanne, Maria, Jill och Peter och tränade med dem. Jättebra och genomtänkt träning. Vi är glada att få vara med och ser fram emot nästa träff. Affe var jättetrött när vi kom hem fast han inte gjort så mycket...

image22

Affe-Paffe vilar en stund

Fredag...

Jag brukar skoja och säga att en vecka består av måndag och fredag - därför att dagarna däremellan bara försvinner! Det är nog många som håller med mej. Men nu känns det bra att det blir helg. Ha en trevlig sådan!

Torsdagsmorgon...

Trött, trött, trött.... himlen är mörkgrå och regnet hänger i luften. Tänk om man fick krypa ner i sängen igen! Men å andra sidan är det bara två dagar kvar av veckan...

image21

Dagens träningspass...

Vi träffade Kristina och Hero idag och tränade en stund. Ett givande träningspass. Det är nyttigt för våra pojkar att träffa och träna med andra hundar. Fika och lite snack hann vi också med...

image19

Kristina och Hero

image20

Husse snackar och Affe vill jobba mera


Kvällsserenad...

Vi hade en mysig kväll med vännerna och åt god mat på en italiensk restaurang. När vi kom hem vi 23-tiden mötte närmsta grannen upp - de hade haft en mindre mysig kväll. Våra pojkar hade hållit serenad hela kvällen! Det har aldrig hänt tidigare, vi brukar alltid kolla upp det när vi varit borta. Men vi tror att serenaden egentligen  var tillägnad Vera - de andra grannarnas rottweiler, som höglöper just nu. Det är bra att vi får veta att de stört, men det känns ju samtidigt väldigt tråkigt att hundarna stört. Nästa gång vi går ut ska vi lämna telefonnummer så de kan nå oss - grannarna alltså. 

Idag är det  -4 och solen skiner, det får bli långkalsonger på och en härlig promenad. Kanske tränar vi nåt också. Ha en bra dag!

På alla hjärtans dag...

image18

En vårdag i februari...

Solen lyser från en klarblå himmel, åtta grader varmt och fåglarna kvittrar. Kan det bli bättre? Jag bytte ut lunchen mot frukt och tog en lite längre promenad med Affe. Vi njöt i fulla drag! Sedan blev det nästan en halvtimmes terapijobb med att duscha bort lera, plocka bort kardborrar ur pälsen och kolla efter fästningar. Men det var det värt!

image14

image15

image16

image17

Nybörjarkonstert på Musikskolan...

I kväll har jag varit på konsert och lyssnat på barnbarnen, som visade upp vad de lärt sig under höstterminen. Tilda och hennes kompisar framförde bland annat Köp varm korv på fiol. Mycket vackert! Max (hårdrockare) lirade bl a Agent 003 och Maj-isen tillsammans med två andra killar. Jätteduktiga! Tyvärr har jag inte barnbarn så det räcker till blåsorkestern.

Lillasyster Ellen, som får vara pukblik tills hon också börjar skolan, vill gärna spela piano säger hon. Alla barnen var jätteduktiga. Det är så bra att Musikskolan finns. Jag tror att många duktiga artister i det här landet började sin karriär i just Musikskolan.

image10

Hög koncentrationsnivå!

image11

Coola killen...

image12

Fullt drag på blåsorkestern

image13

Rungande applåder

Måndagen blev en ledig dag!

Jag har fixat lite med hemsidan, tagit en härlig promenad med Affe och varit på ryggmassage. Det känns jättelyxigt! Sådana dagar borde man ha många fler av.

Vi fick några bilder från "Korshedarna" - Till och Affe är så otroligt lika att det är svårt att se skillnad!  

image9

Affes syster Till tycker bäst om leriga kallbad så här på vintern...

Söndag 10 februari

Vi har tränat hundarna både lördag och söndag. Det är så skönt när de sussar in gott och är nöjda när vi kommit hem. Dennis och Tjalle har jobbat med dirigering och sök. Affe har fått jobba växelvis med Tjalle i sökrutan för första gången. Vi har mest tränat för oss själva tidigare. Han har också övat linjetag.

Idag hade husse plockat fram en kaja (som luktade pyton, trodde aldrig att Affe skulle bära den!) för lite viltträning. Vi inser att det är dags att se över träningsviltet i frysen. Sedan körde vi sök som i går. Lite markeringsjobb blev det också - för Affe var det premiär. Båda gossarna fungerade utmärkt. Jag är så glad att Affe kommer rakt och snabbt in nu - han har haft lite för mycket bus och spring i benen tidigare. Men nu fungerar det. Hans avlämningar är... hm. Vi jobbar vidare med det. Och fika smakar allra bäst i skogen - eller hur?

image8

Jag kan vakta ryggsäcken, sa Tjalfe

Fredagskväll...

Som vanligt orkar vi inte göra så mycket på fredagskvällen förutom att mysa och slappa förstås. Hundarna brukar vi muta med varsitt märgben, så har de att göra ett tag. Hoppas att vädret blir bra i helgen så vi kan vara ute så mycket som möjligt! Trevlig helg!

image7

Tjalle är "Herre på täppan"...                                  Foto: Dennis Uppgard ©

En höstdag i februari...

Grå, grå, grå... och regnigt! Tur att jag har en fyrbent bästis som tycker att livet är en fest. Han bryr sig inte ett dugg om vädret och hittar på nya hyss varje dag. Man kan inte låta bli att skratta. Jo, ibland - om sanningen ska fram - när han har spritt våra underkläder från smutskorgen över hela uteplatsen. Vad ska grannarna tro om oss?!

Vi tog en sen lunchpromenad i regnet och Affe fick ett närsök att jobba på. Sedan sussade han gott hela eftermiddan

image6

Bryggan vid Norrhagen                                      Foto: Maria Uppgard ©

Tisdag 5 februari...

Jag har suttit vid datorn hela dan på jobbet och nästan hela kvällen hemma. Men nu är hemsidorna uppdaterade, bilder redigerade osv.

Hittade en bild som jag tog förra veckan när jag ertappade en banantjuv på mitt tjänsterum. Jag tycker att tjuvarna bara blir fräckare och fräckare! Den här såg inte ens skyldig ut...

image4

Det kom en hälsning...

från några av Affes syskon som med sina hussar och mattar haft en träningsträff i helgen som var. Synd att vi inte kunde vara med! Men vi hoppas att det blir fler träffar.

image1

Systrarna Till, Vira och Ida...

image3

och brorsan Leo

Söndagkväll...

och nu är bloggen klar. Det tog nästan hela kvällen. För oss återstår "kvällsrundan" med hundarna. Ha en fortsatt trevlig kväll!

RSS 2.0