Fredag...

och den första jullunchen har avnjutits. Jag smög med mej en doggy-bag med prinskorv och köttbullar till Affe, som fick sitta i bilen. Nästa fredag är det dags för nästa jullunch - det gäller att hålla igen, så man inte spricker till jul. På förmiddan upptäckte Britt och jag att stackars Affe var blodig om båda framtassarna - men inga sår hittades, trots en grundlig undersökning. Sedan upptäckte jag resterna efter ett läppstift i hans Biabädd - själva stiftet var borta - uppätet! Så var det med det blodet och det läppstiftet. Han har tagit sej för att rota i min handväska när jag inte är på rummet. Så nu måste jag komma ihåg att hänga upp den i fortsättningen.


I morgon är det den årliga rota-runt-i-förrådet-dagen, alltså dags att leta fram adventsstakarna, som alltid har lampor som behöver bytas. Lite (med betoning på lite) städning blir det också. Någon aktivitet för hundarna ska planeras in. Kanske blir det julmarknad också - om vi lyckas lura med oss husse. Trevlig första advent!


Inspirerad...

av ett program på Animal Planet, där man  trimmade hundar, gav jag mej på min lille prins med saxen. Han är urfälld med en del tofsar här och där - dem klippte jag bort!! Men det blev lite ojämnt - så jag klippte lite till. Sedan jämnade jag till lite för säkerhets skull... Nu funderar jag på att börja sticka i stället för ägna mej åt trimning. Det får bli en sån där polotröja som taxar brukar ha på vintern. Frågan är bara vilken färg som passar bäst till min lille nakenhund... nåt guldigt i mohair kanske? Ha en fortsatt trevlig helg!


Dags att inta tevesoffan...

och vara soffpotatis resten av kvällen. Orkar inte ens bry mej att Affe gör flis av vedträna - "jag tar det i morron". Var får han all energi ifrån? Jag hoppas att det smittar, åtminstone till i morron. Trevlig helg!


Efter helgens...

regnblandade snö - känns det härlig med sol och krispig frost. Tyvärr kommer det nytt tråkväder enl. prognosen. Vi har tränat med vilt i två dagar och det går riktigt bra - snabba inlevereringar och fina avlämningar. Så jag känner mej nöjd. Jag ska försöka hinna träna Affe lite på luncherna, men en timme går så fort. Måste ju hinna äta och rasta också. Jag följer dagligen via bloggen Lisa och hennes gäng på deras englandsresa. De "kursar", tränar och är med på jakter - och har jättekul! Nu har de lagt bilder till varje inlägg också, så det är ännu roligare att "följa med" här hemma i novembermörkret. Ha en bra vecka!


Idag är det...

bara 37 dagar kvar innan det vänder mot ljusare tider. Blotta tanken värmer den här mörka, regniga och trista novemberdagen. Det är ett evigt torkande av blöta, smutsiga hundar. De är visserligen lika glada för det - men tänk vad skönt det skulle vara med vit, ren snö! Och mycket ljusare! Vi får mysa inomhus i stället och tända några ljus. Ha en trevlig helg!


Idag har jag provat...

på stavgång. Det sägs att det höjer "flåset" och min kondition är rätt dålig, så jag lånade med mej ett par stavar på lunchpromenaden. Affe såg till en början lite undrande ut när jag kom målmedvetet travande med stavarna och djupt koncentrerad på att inte gå "passgång". Så  bestämnde han sej - det här är en ny och skojig lek - och så tog han ett glädjeskutt rakt i magen på mej. Jag höll nästan på att tappa luften. Och blöt var han efter ett dikesbad. Sedan försökte han sno åt sig ena staven. Tyvärr kunde jag inte hålla mej för skratt - och då var cirkusen i full gång. Till slut fick jag lugn på honom och kunde traska på, men det var inte särskilt kul, så vi tränade sök i stället (under ordnade former). Det var mycket roligare - tyckte jag i alla fall.


Ingen mässa...

En förkylning satte stopp för besöket på Stockholmsmässan Det Goda Köket, men om sanningen ska fram så gjorde det inte mej så mycket, eftersom jag kände mej lite lat igår. Och stackars Sanja lät så hes och eländig när hon ringde återbud. Då är det bättre att vara hemma och kurera sej.


Idag får vi dela upp oss, Dennis och jag, mellan farsdagsfirande och barnkalas, yngsta barnbarnet Ellen fyller fem. Jag tänker hinna med att träna Affe lite också.


Igår åkte vännen Lisa till England tillsammans med Sofia och Bitte. De ska vara där i en månad och jaga, träna och ha kul... Jag blir så avis att jag blir grön! Som tur är kan man "följa med dem" via länk på Fabelikas hemsida


Läste att Peter och Cobber varit på fasanjakt - va kul! Nu blir jag grön igen!!! Jag börjar snart likna grodan Kermit :-)
Ha en fortsatt trevlig helg!








Fredag...

och sista dagen på en intensiv arbetsvecka. Kvällarna har varit uppbokade av roliga aktiviteter. Men nu ska det bli skönt att få koppla av i helgen! Stackars Affe har blivit eftersatt hela veckan (= ingen träning, vilket han antagligen inte tagit ett dugg skada av).


Det är ingen mening att gå kurser om man inte omsätter det man lärt sig. Och det har jag bestämt att jag ska göra i helgen! Bland annat ska vi träna avslappning, någon utomhusaktivitet lär det bli också. Ha en mysig helg!
 


Nygifta...

Efter lååång betänketid så gifte de sej. Vi önskar familjen Ahlström i Bollnäs all lycka!



Katarina och Lars



Agnes och Zoe


En trasig grenkontakt har gjort att datorn har varit nedsläckt, men nu är det fixat och vi kan surfa igen. Äldsta barnbarnet, Max, fyllde tonåring i helgen, så vi har varit på kombinerad Halloween-födelsedagsfest. Jättekul hade vi. Veckans kvällar är fullbokade av: styrketräning, barnvakt,  bowling, barnvakt... Puh! Jag lär somna ovaggad på fredag kväll. Ha en bra vecka!


RSS 2.0