Veckan börjar med...

en halvmeter snö och tio minusgrader. Burr! Idag ska vi (jobbet) luncha på Golfhotellet med Ullis, som slutar hos oss. Tråkigt att hon slutar. På onsdag kväll är det dags att gå ut igen, vi ska träna bowling och äta italienskt. Gubbarna kommer att få en rejäl match på julbowlingen ;o) Och så avslutar vi veckan med julmarknad i Köpenhamn tillsammans med Dennis arbetskamrater. En händelserik vecka med andra ord. Ha en trevlig vecka du också!



Skönt att vara hemma igen...

och få ”ta helg”. Jag känner mig lite sliten just nu. Det var lika mycket/lite snö i Lund som här hemma. Några minusgrader och snö bra mycket bättre än regn och lera. Det tycker nog de flesta hundägare. Just nu väntar jag på två små damer (en liten fyrbent dam kommer också), som ska vara hos oss idag. Jag får nog hjälp med adventspysslet och så ska vi se på film. Det bli kanske Toy Story 3.

Idag ska Jeanettes valpar flytta till sina nya hem. Lyckostar dem som får hämta och stackars Jeanette och Lennart som nog kommer att sakna småttingarna. Men jag tror att en blir kvar i alla fall. Vi önskar alla LYCKA TILL med sina valpar. Och jag får nog erkänna att jag är liiite avundsjuk. Trevlig helg!



Det är mycket att göra...

på jobbet just nu, dessutom ska jag till moderbolaget i Lund på utbildning i två dagar i slutet av veckan. På söndag är det redan (!) första advent vilket innebär att vi måste rota runt i världens rörigaste förråd för att hitta adventsstakarna. Det blir visst aldrig av att städa där.

Dennis kom just in från morgonrundan med två blöta, glada hundar, det är riktigt busväder med blåst och regn. Tänk om man fick gå i ide ett tag… Ha en bra vecka!


Lördag är fixardag – hundar och hundträning...

får stå tillbaka, men en långpromenad ska det bli på eftermiddagen i alla fall. Klädsel – regnställ och stövlar ser det ut som. Vi hoppas att det blir andjakt i morgon, besked får vi senare under dagen, då kan det ju vara bra för hundarna att ta det lite lugnt idag.  Nu till alla ”måste”-sysslor! Ha en trevlig helg!



Mörka, trista novemberkvällar...

kan man pigga upp med t ex en föreläsning om hundar. Det gjorde Eva, Marie och jag i går kväll. Vi åkte till Lantbodens Hund & Hälsa och lyssnade på Johan Andersson, Fria Hundar som berättade - till jättefina bilder - om hundars signaler och hur vi kan lära oss förstå och svara på dem. Han visade också praktiskt på två hundar hur han jobbar och svarade på frågor. Det var mycket givande och tänkvärt. Tack Eva, Jessica och Johan för en trevlig kväll!

 


Det händer inte ofta...

nu för tiden, men i natt vaknade jag av ett migränanfall. Jag kände redan i går kväll att det var på gång. Nu är klockan snart elva på förmiddagen och jag har nyss stigit upp. Huvudvärken är borta men det känns som hela knoppen är fullproppad med bomull. Något att äta, en dusch och sedan iväg till jobbet...


Våra pojkar...

fick ett träningspass med sök på eftermiddagen. Lilla grannen Vimla, en fem månaders labbetjej, fick också vara med. Lite enklare övningar för henne som hon fixade jättebra. Det ska bli jättekul att följa henne framöver.

Vad vore livet utan härliga grannar? Våra kommer in för att bjuda på en ”stänkare” och lite snack. Det förgyller verkligen en vanlig trist lördagskväll…

det är förstås Calvados som gäller… Tack Uffe och Marie för att ni är så himla gulliga ♥♥♥



Tänk om vi hade haft...

stampat jordgolv i stället för klinker i köket. Då hade Tjalle lyckats bättre med att gräva ner sitt märgben där. Det är intressant att se hur djupt rotat ”skriet från vildmarken” ändå är i våra hundar. Vi har njutit av god mat och gott vin, hundarna av varsitt märgben, framför brasan. Nu har den slocknat och nästan vi också…

Ha en trevlig helg!



Fredagsmys är märgben och inget annat! sa Tjalle



Idag är det en sådan där...

riktig tråkig novemberdag. Det regnar och blåser och är allmänt ruggigt utanför fönstren. Tänk vad skönt det skulle ha varit att få ligga kvar i sängen och sova ett par timmar till. Min fyrbente kompis tyckte tydligen också det för han kröp ner i min säng bland täcke och kuddar och somnade direkt. Han såg ut att ha så mysigt att jag inte hade hjärta att köra bort honom. Så nu ligger han där och sover medan jag måste ut i rusket för att ta mig till jobbet. Fast det är ju faktiskt rätt skönt att ha kontorsjobb den här årstiden och slippa vara ute :o)  Ha en bra dag!



Bostadsrättsföreningen Nyckeln...

har haft en liten nattgäst vid förråden och garaget – en fasanhöna! Hon traskade lugnt omkring bland cyklarna igår kväll och såg ut som om hon ägde fastigheten. I morse när Dennis stod och skrapade vindrutorna såg han att hon promenerade över till grannen. Vid lunchtid fick jag stanna vid ett övergångställe och släppa över henne. Hon verkade inte ett dugg stressad utan tog sig lugnt över till andra sidan gatan och försvann in mellan Kulturskolan och några radhus. Hon var så söt där hon gick på de vita strecken. Hoppas denna lilla coola höna kommer på bättre tankar och flyttar tillbaka till skogen där hon hör hemma.

Denna helg tänder vi ljus och tänker på dem – två- och fyrbenta – som inte finns här bland oss längre. Ha en trevlig helg!



Åh, vad jag har haft kul...

och i flera dagar i rad dessutom! Nu har finns en massa härliga minnen att tänka tillbaka på under resten av den tråkigaste månaden på hela året. Tack hela Gyllerbodagänget och Eva ♥♥♥



RSS 2.0