Jag blev glad...

när jag läste att från och med nyårsafton - i morgon alltså - gäller Nynäshamns nya ordningsregler. Det innebär att reglerna för fyrverkerier skärps. Man får endast skjuta fyrverkeripjäser på nyårsafton mellan klockan 09.00 på morgonen och till klockan 01.00 på nyårsnatten inom kommunens tätorter. För övriga tider behövs polisens tillstånd för fyrverkerier och andra pyrotekniska medel. Samma regler införs för påsk- och valborgsfyrverkerier. Så jätteskönt för alla som mår dåligt och är rädda för oväsendet, och som har ökat de senaste åren och hållit på i flera veckor kring de här helgerna. Hoppas fler kommuner följer exemplet.


Det fina vädret håller i sej och det blev en lång, härlig promenad för Affe och mej idag. Nu kan jag sätta mej och läsa med gott samvete. Ha det gott!


Två dagar...

med jättehärligt väder, minusgrader (= inga skitiga hundar!!) och soligt. Igår tränade vi med "labbegänget" på Tyresö. Lite snack och fika hann vi med också. Idag har Affe och jag tränat själva. Det fick bli ett sök i ganska varierad terräng, alla dummies kom in och lämnades av snyggt och prydligt. När vi kom hem körde vi lite avslappning - det tog väl bara tre minuter så sov han som en liten gris, sedan vaknade han till och gick och la sig i husses "stress-less-fåtölj" med en tung suck och slocknade igen. Det känns så gott när hunden är nöjd. Hoppas det blir fint väder i morgon också! Ha det bra!


Idag blir det...

en härlig långpromenad med bästa väninnan och hundarna. Skönt att röra på sej efter all julmat. Husse och några andra gubbar har åkt till "Zinken" för att se en bandymatch mellan Bajen och Sirius. Hoppas Bajen vinner så husse är glad när han kommer hem. God fortsättning!


God Jul!

Om det nu inte kommer nåt vitt uppifrån så får man ju fixa lite egen snö, sa våra busgrabbar och gjorde konfetti av ett paket pappersnäsdukar. Och för min del var det bara att köra ett varv med snabeldraken (dammsugaren alltså). Någon hade gjort flis av ett vedträ också. I Dalarna har de både tomtekullor och snö...



Till och Blejsan - så fina flickor



...men ska man verkligen ha tomteluvan under hakan?!


Dan före dan före...

dopparedan! Ikväll har vi gjort Janssons frestelse, köttbullar, kokat in lax och bakat pepparkaksgrissini till glöggen. Det doftar ljuvligt! Affe och Tjalle godkände köttbullarna - men de godkänner å andra sidan Mamma Scans köttbullar också, så de är inte riktigt trovärdiga smakprovare i mina ögon. I morgon fixar vi julskinkan m.m. Vi har som tradition att kvällen före julafton smaka av skinkan, medan den fortfarande är lite varm, på ett vörtbröd och ta en immig julsnaps till. I år har vi bjudit in grannarna Marie och Uffe på skinkprovningen. Våra pojkar hoppas förstås att Vera Rottweiler följer med. Men då välter de väl huset så det törs jag inte ens tänka på! Tack för alla rara julhälsningar vi fått! 


Bowling...

strike och spärr - det sistnämnda har jag lidit av sedan i måndagskväll - nämligen nackspärr och huvudvärk. Jag inser att med min slitna nacke spelar man inte bowling - så det så! Och aldrig mer!! Jag trodde att jag skulle kunna efter nästan sju veckors styrketräning men icke. Jag kan i alla fall träna hund och det ska jag ägna mej åt i fortsättningen, det tycker förresten Affe också.


I morgon är det sista arbetsdagen innan långledigt! Härligt! De flesta julklapparna är redan inköpta och det känns bra att hinna med julbak (det är evigheter sedan jag bakade!) och att laga julmat i lugn och ro och bara för att det är roligt! Ha det gott!


Vi har nyss kommit hem...

från Tullgarns Värdshus. Roligt att träffa Iréne och Stefan - det har gått ett helt år sedan sist, så vi hade mycket att prata om. Maten var helt underbar, vi provade blåbärsgravad lax, flatrökt vildsvinsskinka, hjortstek, viltpaté.... Skulle kunna räkna upp mycket mer! I morgonkväll är det bowling med arbetskamraterna - hoppas att jag blir av med många kalorier då :-)   Ha en bra vecka!


Lussebullar, pepparkakor...

och glögg till eftermiddagsfikat på jobbet idag. Tre små lucior kom och lussade för oss sedan stannade Ellen kvar hos oss medan storasyrran hade party. Först såg vi en spännande film där lille Skutts öron förvandlades till morötter av en elak häxa. Som tur var fixade Bamse det hela efter en burk dunderhonung. Tur att det finns hjältar!! Vi duschade och schamponerade Affe som blev som ny och doftade så gott att Tjalle började uppvakta honom (!?)  Lucia i morgon - det ska bli spännande att se om det kommer några stjärngossar och lussar för mej i morgonbitti. Det har hänt förut och de brukar vara våldsamt glada och dela ut massor av blöta pussar. Dessutom brukar de få glädjetårar i mungiporna när de ser lussebullarna. På söndag ska vi träffa våra vänner Iréne och Stefan för att avnjuta den traditionsenliga julmiddan tillsammans - i år blir det på Tullgarns Värdshus. På "hundfronten" händer ingenting just nu.

Ha en trevlig helg!




Vi saknar...

kamera! Vi kan inte ta några bilder eftersom den nya kameran är på reparation (den fick en rejäl smäll efter att ha åkt i golvet) och den gamla är söndertuggad till smådelar. Vem som var skyldig vet vi inte - men vi har våra misstankar! De misstänkta har fyra ben och guldgul päls. Det känns i alla fall tråkigt att inte kunna ta några foton.

Veckan har som vanligt bara försvunnit. I onsdags var vi bjudna till Wallmans salonger på god mat och bra underhållning. Idag en härlig vegetarisk julbuffé. Dessutom fullt upp på jobbet. I morgon har barnbarnet Tilda dansuppvisning på julmarknaden i hamnen. Några hundaktiviteter, förutom rastning och promenader, har inte hunnits med.

December är verkligen en månad med många roliga aktiviteter! Med åren har jag lyckats lära mej att ta det lugnt och inte julstressa - jag stryker alla "måsten" och gör bara sånt som är kul. Dessutom har jag tagit långledigt över helgerna - 18 dagar ledigt att se fram emot!! Ta det lugnt du också och ha en skön helg!

RSS 2.0