Våra pojkar…

skötte sej fint idag när vi tränade sök med vilt. Affes avlämningar är riktigt snygga numera. Lycka att solen tittade fram en stund, det kändes gott att få sola lite. Skönt att det inte har kommit mer snö. Det är alldeles lagom med ett tunt vitt pudertäcke. Perfekt för dem som vill åka långfärdsskridskor, vi såg flera som åkte på Fjättersjön idag. I morgon ska Affe få träna linjetag och så kommer lilla Ellen till oss på eftermiddan.

PS Rätt kör vann Körslaget! Vi röstade såklart på Bollnäs och team Hanna!  DS


Puh…

vilken vecka!! Jag har varit på kurs i två dar. Två hjärnceller kolliderade och dog! Och så fyllde jag 35, åt smörgåstårta och drack vin - vilket jag inte borde. Den sista hjärncellen dog nämligen!


I går fyllde Nynäshamn Energi 100 år och samtidigt invigdes Litteraturhuset (Sveriges första) i elverkets gamla vackra lokaler från 1907. Eftermiddan gick åt till att sätta upp bilder från förr på väggarna och fixa lite, sedan var det mingel, tal av projektledaren för Litteraturhuset. Sedan gav vår vd Kerstin lite historik kring företaget och lokalen. Kommunalrådet höll tal och tårtor med 100 ljus bars in. Avslutningsvis talade författaren Elsie Johansson. Det var omkring 100 personer som kommit till invigningen. Jättekul med så stor uppslutning!


Naturligtvis hade jag "dubbelbokat mej" så strax innan 19:00 var jag på Skärgårdshotellet med min dotter, vi bjöds på god mat och upplyftande föredrag; om att känna och att skratta.
 
I morse hade jag hade faktiskt ont i skrattmusklerna! Lotte är helt otrolig på att få sin publik att skratta! Men ikväll - som Dennis sa - är det skönt att få stänga av väckarklockan och att få sova ut i morron!


Och så äntligen!!! - fredagskväll! - zzzz i soffan...

Ha det gott!


Man fyller år…

ofta nuförtiden. Jag menar - det var ju inte så länge sen sist! Och aldrig kommer jag ihåg hur mycket, utan måste räkna efter varje gång någon frågar. Men nu har jag bestämt att jag fyller 35 varje år, det är en bra ålder - inte för ung och inte för gammal. Dessutom är jag ju då en 35-åring som bara blir klokare och klokare för varje år som går! Det känns väldigt bra  ;-)


Äntligen…

händer det nåt! tycker hundarna. Vi har låtit dem spåra (släpspår) idag. Det var kul för det har vi inte gjort så mycket. Båda hundarna "flängde iväg" på sina första spår - för mycket spring och för lite nosarbete! Det andra spåret gick bättre, båda var noggrannare - men Affe passerade mej i minst 130 km/h med viltet i munnen - det fick jag inte! (En kombination av odräglig slyngel med överskottsenergi och för släpphänt matte?). Tredje gången gillt - då blev det riktigt bra och vi kunde åka hem nöjda och glada. Grått och dimmigt idag men vi slapp regn i alla fall.


Nu är det evigheter sedan…

vi lämnade in kameran på reparation. Det är så tråkigt att inte kunna fotografera. Men jag har roat mej med att sitta och titta på gamla bilder i stället. Den nedan är från 26 mars 2006 och den ljuvliga lilla valpen är Shakira från Sandrinas kennel. Det var kennelägarens golden retriever som fick ge namnet åt kenneln.


Annars händer det inte så mycket just nu. Vi jobbar och våra hundar har nog ganska tråkigt, det blir mest rastningspromenader för deras del. Men ibland är det ju så - bara himla trist...



Sötnos!


Jag får valpsjuka…

när jag sitter och tittar runt lite bland hemsidorna! Gud, så söta små valpar är! Mitt hjärta klappar förstås mest för retrievers och bernersennen. Men nu dröjer det några år för vår del, innan det är dags att börja tänka på valp igen.


Stackars husse fick gå hem från jobbet mitt på dan idag - febrig och eländig. Många omkring oss har varit sjuka. Själv har jag smaskat i mej vitlök (bara för att det är gott!) de senaste dagarna så varken folk, virus eller varulvar vill vara i närheten av mej.



Liten Affe följer stor idol Tjalle sommaren 2007


Kristina…

och labbegrabbarna (Hero och Valle) kom ner till oss och tränade idag. Affe och jag jobbade vidare med våra linjetag. Hero och Tjalle fick jobba med ett sök och sedan lite dirigeringsövningar. Även om det blåste en hel del idag, så känns det fint att kunna träna. Hoppas att det inte blir så mycket snö i år!! Valle och Affe fann varann ungefär som Emil i Lönneberga och borgmästarens lille Gottfrid - de hade jättekul, lika busiga båda två.


Jag går och "flurar" lite på vad jag vill/behöver göra med Affe under året... Vore bra att hitta några intressanta kurser/internat vi kan anmäla oss till. Gårdagen gick åt att trängas på IKEA (puh!), men nu sover vi gott i nya sängar i alla fall. Ha en bra vecka!


Värmebölja...

och solsken idag! Vi fick nästan vårkänslor på lunchpromenaden. Fast Affe har ju ganska heta känslor ändå just nu. Igår glömde jag sätta gallret i dörren till mitt arbetsrum - men han smet inte iväg på friarstråt till andra änden av korridoren! Det var strongt gjort tycker jag. Efter jobbet blir det en sväng till gymmet sedan får det bli helg. Ha en skön sådan!



Första arbetsdagen…

och det kändes bra att börja jobba igen. Det är perfekt att mjukstarta med tre arbetsdagar och sedan vara ledig igen. Jag behöver inte vara ledig så länge förrän jag riktigt får tänka efter när det gäller inloggningar och lösenord - börjar nog bli lite gaggig! Pojkarna på jobbet är kära - ja, de fyrbenta alltså - för nu finns det löptikar både inomhus och utomhus. Men det är bara att gilla läget. Jag hann med en sväng till gymmet efter jobbet, men uj, uj, uj - julmaten och godiset har satt sina spår - det var vääldigt motigt.


Barnbarnen var hos...

oss igår medan dottern jobbade. Två små töser som båda absolut ville gå på promenad med favisen Affe! I min värld låter man inte barn promenera med hundar, för även om den egna hunden är snäll och pålitlig så finns det ju andra som inte är det. Vad gör man? - Jo, först på med vanligt koppel och sedan flexi. En mobil i fickan med timern inställd på tre minuter. Mormor kan hålla sej diskret några meter i bakgrunden med "säkerhetslina" och absolut rättvisa råder när det gäller hur länge var och får gå med Affe. Och kom inte och säg att flexikoppel inte är bra! Efter promenaden hade jag två nöjda små tjejer med rosor på kinderna och en Affe, som verkligen tagit ut svängarna ordentligt när det gäller att nosa och pinkmarkera...(!) men för en gångs skull då.

Eftersom det är fint väder idag också blir det träning. Jag ska fortsätta öva linjetag med Affe. Dennis och Tjalle ska jobba med dirigeringsövningar. Trevlig Trettondag!


Lördag ca -4°…

och det har snöat i natt. Men tuffingar som vi är har pulsat runt i nästan 1 cm snö och tränat våra hundar ändå. Vi jobbade med lååånga linjetag och det gick si så där. I morgon övar vi igen - övning lär ju ge färdighet - och vi var rätt färdiga när vi kom hem idag. Så det fick bli varm soppa och en sprakande brasa. Mysigt!


Madicken på Junibacken...

på Vasateatern såg jag med dotter och två av barnbarnen på eftermiddagen idag. Jättekul hade vi. Efter sånt känner man "livet i kroppen" som Abbes pappa säger. Det måste vara härligt att jobba inför en salong full av ljuvliga, spontana barn som lever sej in i föreställningen. Jag undrade lite hur hög genomsnittsåldern är på en sådan föreställning faktiskt  - det var många bestemor och -far som såg föreställningen tillsammans med sina barnbarn.

Nyårshelgen firade vi hos Lisa, Linus, Hobby och Kotten i Kroby. Lugnt och skönt med god mat, bubblor i glasen och fina fyrverkerier över Enköping med omnejd. Nu för tiden har jag slutat avge nyårslöften - har aldrig lyckas hålla några. Men några mål har jag ändå satt upp - men dem tänker jag inte avslöja förrän de är infriade. Pilutta dej! God fortsättning!


RSS 2.0