En givande helg...

Vi kom hem sent på söndagskvällen efter en mycket givande helg hos Karina och Håkan. Vi startade upp redan i fredagskväll med genomgång av hundarna och för att diskutera ev. problem. Som vanligt var upplägget proffsigt och anpassat till den nivå, ålders- och kunskapsmässigt, som hundarna är på. Affe var yngst i gänget med sina 18 månader, övriga hundar var tre år och uppåt. Vi jobbade med linjetag, störningsträning, stadga och problemlösning m.m.


Söndagen avslutades med andjakt där vi fick se två hundar göra arbetsprov och en kkl (kvalificeringsklass för A-prov), samtidigt som vi hade våra egna hundar med oss för passivitetsträning. Affe - som inte varit med i sådana här sammanhang tidigare - var naturligtvis nyfiken på vad som pågick runt omkring honom, men samtidigt alldeles lugn. Jag kunde t o m lämna honom och han låg lugnt och stilla kvar och väntade med de andra hundarna i gruppen (Karina höll ett öga på dem för säkerhets skull).


En eloge till ägaren av Skedevi som har en mycket generöst inställning till hundar och "hundfolk" och som tycker det är viktigt med "återväxten" av bra apportörer. Vi fick också änder med oss hem att använda i träningen.


Boel och Annika hade fixat jättegod mat åt oss. Det var så skönt att bara få träna hund och inte tänka ett dugg på mat. Tack Annika och Kaj som arrangerat det hela och alla andra för en givande helg! Gissa om våra hundar är trötta idag...




Annika, Kaj och Mimmi...


Kommentarer
Postat av: Gunilla & Cherry

Hejsan!

Vilken härlig helg ni har haft. "Lille" Affe sköter sig galant när det är "skarpt" läge. Snart är han stor nog att hämta själv.

Ha en fortsatt härlig höst med mycke hunderi.

Vi ligger tyvärr lågt igen.

Många kramar från oss.

2008-09-24 @ 09:41:45
Postat av: Jill

Låter som ni haft en riktig toppenhelg. Det ÄR verkligen givande hos Håkan & Karina.

Roligt att Affes avlämningar börjar sitta bra. Hade ju sett ut om du hade varit tvungen att bära cykelhjälm :)

Ha det gott!

Kram

Jill

2008-09-24 @ 13:17:02
URL: http://www.jaktlabrador.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0