KM-rapport forts…

Idag, lördag, åkte vi direkt till ökl-rutan. Tyvärr hann vi inte se första paret ut. Jag tycker att rutans upplägg var mycket tilltalande och känner mig jättesugen på att få prova Affe i morgon. Förstaprisen i den här klassen gick till TJHR Vassruggens Vade Brand och Respons Intrikata Igelgott-ten ”Kotten” och Lisa Falck. För oss som känner Lisa och Kotten värmde det hjärtat lite extra eftersom vi vet att Kotten är specialist på att hitta på små överraskningar för sin matte i provsituationer. Men idag satt allt där det skulle. Härligt att se en hund som är helt blind på ena ögat kunna utföra provet så förtjänstfullt. Heja Kotten – min favorit idag.

Elitrutan hade också ett trevligt upplägg, men var tydligen ändå ganska svår eftersom inget förstapris delades ut. Det fanns ingen nolla eftersom alla hundarna höll en så hög klass att samtliga placerade sig som treor utom en – en tvåa - DKBRCH Hilderyth Cabriele med förare Peter Schou Andersen. Så skulle vi ila till nybörjarrutan – men för sent! Provet var slut när vi kom fram. Men visade sig att där hade nollorna duggat tätt. Lisabackens Gangster Glimma med matte Emma Regberg hade visat framfötterna/-tassarna och knep den enda ettan för dagen.

Så till morgondagen – vår premiär i öppen klass. Min vana trogen har jag anmält till prov innan vi är färdiga för att starta – inte snällt mot Affe men typiskt mig. Jag har dock bestämt att se provet som en träning inför vad som komma skall. Det innebär att jag kommer att bryta vid minsta motgång – vi ska inte ha några bad feelings när vi går därifrån på grund av mig. Jag älskar min lille kille som är snabb som en iller när han jobbar med en stor portion jaktkamplust och dessutom mycket will to please. Det är något jag rädd om och jag är mycket stolt och glad över min honom, sedan får andra tycka vad de vill om storlek och härstamning. Sådant skitprat bryr jag mig inte om.


Kommentarer
Postat av: Gunilla

Här håller vi alla tummar, tår o tassar för VÄRDENS bästa matte o VÄRDENS bäste Affe!



En dag kommer dom att få stå där med lååång näsa när dom inser vad dom har gått miste om. Din lille kolarem!



Kramen från hela flocken i Karlsborg

2010-07-18 @ 08:29:41
Postat av: Anonym

LYCKA TILL!!!! Det kommer gå som hejsan ska du se! Helt plötsligt står du bara där med en jättefin kritik och det bästa priset ;). Känner det liksom på mig. Kör så det ryker!! Kram!

2010-07-18 @ 10:20:17
Postat av: Sofia, Kajsa & Foxie

.... var det som skrev här ovan :).

2010-07-18 @ 10:21:15
URL: http://www.jaktgolden.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0